$
התעשייה

בשורה להייטק: טורפדה כוונת האוצר לייקר התשלום על רכישת חברות ישראליות

המשרד ניסה להכניס לחוק ההסדרים סעיף שנועד למנוע העברת פעילות לחו"ל - אבל גם פוגע ברוכשות שישמרו על הפעילות בארץ. ועדת הכספים דחתה את ההצעה

אסף גלעד 14:3402.12.10
הישג לשדולת ההייטק בכנסת, בראשותו של ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו): ועדת הכספים החליטה הבוקר (ה') שלא לאפשר לאוצר להכניס לחוק ההסדרים סעיף שיקשה על חברות זרות לרכוש חברות ישראליות. בתיקון לסעיף 19 ב' בחוק המו"פ, הציע האוצר לבטל את המצב המעודד רכישה של חברות הייטק ופירוק כל נכסיהן בישראל.

 

לפי החוק הקיים, רכישה של חברה והעברת כל נכסיה לחו"ל זולה יותר לחברה הרוכשת מאשר רכישת הקניין הרוחני שלה והתרת פעילותה בישראל. במצב בעייתי זה, אם הרוכשת מעבירה את כל הפעילות לחו"ל, היא משלמת רק את חלקו היחסי של השקעת המדען הראשי בחברה, ביחס לכלל ההשקעות. מדובר בסכום נמוך בהרבה מזה שמשלמת רוכשת שמבקשת לרכוש רק את הקניין הרוחני של החברה: חלקו של השקעת המדען ביחס לכלל ההשקעות רק בקניין עצמו.

 

 

האוצר הציע כי חברה זרה, שתבקש לרכוש ולפרק חברה בישראל, תשלם יותר. אלא שלפי הצעת המשרד גם חברה שמעוניינת לרכוש חברה ולהותירה על כנה, כשהיא ממשיכה להעסיק עובדים ולשלם מיסים בישראל, היתה נאלצת לשלם מחיר גבוה. על כן עוררה ההצעה התנגדות בתעשיית ההייטק, וגם בכנסת - שהובילה לביטולה. את המהלך הוביל, לצד אילטוב, איגוד תעשיות ההייטק (HTIA).

 

הוועדה לא קיבלה החלטה בנוגע לתקרת הקנס שתשלם חברה זרה למדען הראשי. לפי חוק המו"פ כיום, חברה שבה מושקע המדען הראשי נתונה להחלטה שרירותית מטעם התמ"ת באשר לגובה ההחזר שזכאי המשרד לקבל עם מכירת החברה. גובה התקרה ייקבע בועדת שוק ההון של הכנסת שבראשה יעמוד ח"כ אילטוב, שמועד התכנסותה ייקבע בקרוב.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x