בדיקת "כלכליסט": Palm Pre 2 - הסמארטפון הכי טוב שלא שמעתם עליו
המכשיר החדש של HP מריץ את מערכת ההפעלה המצוינת webOS יחד עם חומרה מתקדמת, אם כי סטנדרטית. התוצאה - חוויית משתמש מוצלחת, שמספקת תחרות רצינית מול סמארטפונים מוכרים יותר. לקחנו את המכשיר לסקירה ראשונית
כשהשיקה פאלם ב-2009 את ה-Palm Pre ההתרגשות הייתה רבה. הביקורות היללו את מערכת ההפעלה webOS, שהציגה פיצ'רים שהיו אמורים למשוך את האייפוניסטים ואת חובבי האנדרואיד כאחד. אבל התקוות התבדו, ופאלם נכנסה להפסדים, עד שנרכשה על ידי HP השנה. כעת היא יוצאת לכבוש מחדש את שוק הסמארטפונים עם הפרי 2. על רקע כוונת HP ישראל להביאו לארץ בשנה הבאה, לקחנו לסיבוב את המכשיר המסקרן, באדיבות הבלוג פאלם פריצ'ר.
מעבד חזק, מסך קטן
הפרי 2 הוא הסמארטפון הראשון שמריץ את מערכת ההפעלה webOS בצורה חלקה, אינו מגמגם גם בהרצת עשרות אפליקציות ברקע, ובקיצור - מיישר קו עם שאר המתחרים בשוק. הוא מגיע עם מעבד 1 ג'יגה-הרץ ו-512 מגה-בייט RAM (בהשוואה ל-500 מגה-הרץ ו-256 מגה-בייט בקודמו), ו-16 ג'יגה-בייט שטח אחסון. בנוסף, הוא מכיל גם מצלמת 5 מגה-פיקסל עם פלאש.
מבנה הפרי 2 זהה לקודמו, וכולל מסך מגע של 3.1 אינץ' עם מקלדת QWERTY נשלפת (שאינה מאפשרת כרגע לכתוב בעברית). המכשיר עצמו קטן במעט מהראשון, והוא קומפקטי ונותן הרגשת עמידות. המקלדת נשלפת בקלות, ולאלמנטים מיותרים בדגם הקודם (כפתור הבית, כיסוי לחריץ ה-USB) אין זכר. המפרט הטכני הזה עלול להתגלות כסטנדרטי מדי: הוא אינו עולה על הסמארטפונים הקיימים, והפרי 2 גם מצויד במסך מגע קטן במיוחד - דבר נוסף שעלול לפגוע בו. HP הודיעה כבר כי היא עומלת על הוצאת מכשירי webOS בגדלים ובצורות שונות (Different Form Factors), דבר מבורך בהחלט.
מערכת הפעלה ייחודית ובשלה
הפרי 2 מריץ את גרסה 2.0 של webOS. למי שטרם התנסה במערכת ההפעלה יהיה קשה לקבל את הקביעה הבאה, אבל מדובר במערכת הסלולרית הטובה בשוק. מעבר להיותה מלוטשת ופשוטה לשימוש, היא מכילה עשרות פיצ'רים שקיימים גם באנדרואיד ובאייפון, אך מיושמים בצורה טובה בהרבה. בנוסף כוללת המערכת תכונות ייחודיות. חוויית השימוש נהדרת, ומאפשרת, למשל, לפתוח ולסגור אפליקציות ברקע ולסגור יישומים בהחלקת האצבע על המסך. כמו כן היא מכילה פיצ'רים כמו סינכרון אנשי הקשר עם רשתות חברתיות (Synergy), וחיפוש אוניברסלי (Just Type) המאפשר לחייג לאנשי קשר, לאתר מיילים ולחפש ערך בוויקיפדיה תוך שניות.
ל-webOS גם חנות אפליקציות, שעל אף היקפה הקטן יחסית מכילה יישומים ומשחקים מוצלחים רבים - מ-Angry Birds ו-Rock Band, דרך פייסבוק ועד ל-Evernote. מערכת ההתראות, המודיעה על קבלת מייל, SMS ושאר עדכונים (גם מאפליקציות) עולה על זו של האנדרואיד והאייפון באלגנטיות ובקלות השימוש בה. webOS היא גם גן עדן למפתחים וגיקים: היא פתוחה לחלוטין, וניתן להתקין בה סקריפטים, "טלאים" (Patches) ויישומים ללא שום צורך לפרוץ אותה.
גרסת webOS החדשה אינה מהפכנית, אבל מכילה מספר שיפורים ראויים לציון, כשהבולטים שביניהם הם עיצוב מחדש של התפריטים, שכעת אסתטיים ונקיים יותר ושדרוג לניהול היישומים ברקע (הכרטיסיות), המאפשר כעת גם יצירת ערימות (Stacks) לאיגוד משימות יחדיו. גרסת webOS החדשה מכילה גם תכונות מתקדמות יותר, כשהבולטת בהם הוא תמיכה מלאה בפלאש, שמאפשר להריץ סרטונים ומשחקים בדפדפן. וכשמכשיר מוצלח פוגש מערכת הפעלה מוצלחת - שווה לתת לזה צ'אנס.