$
אינטרנט

Path: רשת חברתית לחברים בלבד

רשת חברתית חדשה, שמוצעת כרגע כאפליקציה לאייפון, מאפשרת למשתמש להוסיף 50 אנשי קשר בלבד כדי להימנע מבעיות הפרטיות של פייסבוק. מאחורי המיזם עומד בכיר לשעבר ברשת החברתית הגדולה בעולם, לצד מייסד נאפסטר שון פאנינג

אבנר קשתן 17:3015.11.10

הצלחתה של פייסבוק הולידה שורה של בעיות חדשות, הנוגעות לחשיפת היתר של המשתמשים מול העולם. בעוד שחלק מהגולשים מסתבכים עם הגדרות הפרטיות ואחרים עדיין מחפשים את הכפתור שמוחק את הפרופיל, סטארטאפ חדש בשם Path מנסה להציע פתרון ביניים.

הרשת האנטי-חברתית. Path הרשת האנטי-חברתית. Path צילום מסך: recombu.com

 

ב-Path מעדיפים לא לקרוא למוצר שלהם רשת חברתית, אלא "רשת אישית": היא מגבילה את כמות אנשי הקשר שיכול המשתמש להחזיק ברשימתו ל-50 אנשים בלבד, כדי לקשר רק בינו לבין האנשים הקרובים אליו, ולהוציא משם זרים גמורים ומכרים שאיתם הוא החליף מילה או שתיים לפני 10 שנים. המטרה - ליהנות מיתרונות השיתוף של רשתות חברתיות, בלי לשתף יותר מדי. בזכות התכונות האלה זכה המיזם לכינוי "הרשת האנטי חברתית".

 

מאחורי החברה עומדים שני שמות מוכרים למדי בתחום האינטרנט: שון פאנינג, מייסד נאפסטר, הקים אותה יחד עם דייב מורין, לשעבר בכיר בפייסבוק ומי שהיה אחראי על Facebook Connect, פלטפורמת הקישור לאתרים חיצוניים. את ההחלטה לאפשר קשר עם 50 חברים בלבד הם קיבלו בעקבות מחקר של פרופ' רובין דאנבר, אנתרופולוג וחוקר תרבויות, שהעריך כי אדם ממוצע יכול לשמור על קשרים חברתיים עם 60-40 איש בלבד.

 

בשלב הראשון מציעה החברה אפליקציה למכשירי אייפון ואייפוד טאץ', המאפשרת לצלם תמונות ולהעלותן לשירות, ולתייג אותן עם שלושה פריטי מידע - מיקום, החברים המשתתפים ותיאור האירוע. כלומר, ניתן לתייג תמונה כ-"טיול, בים המלח, עם דור ואלון". בעתיד מתכוונת החברה לספק למשתמשים מידע נוסף המתמקד באירועים ובזכרונות המשותפים עם חברים.

 

אבל לפני שאתם מקפיאים את פרופיל הפייסבוק שלכם ורצים לבדוק את השירות החדש, כדאי לקחת צעד אחורה: עד כה השירות זוכה לתגובות פושרות למדי מהעיתונות הטכנולוגית בעולם, שאינה רואה בו כרגע ערך מוסף, מעבר לשירות שיתוף תמונות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x