האקזיט בוטל, החברה הישראלית שוקלת לתבוע
בחברת לייטק גילו שכרמנה הקנדית, שהיתה אמורה לרכוש אותם תמורת יותר מ-18 מיליון דולר, אינה מתכוונת לעשות זאת. מנכ"ל לייטק: "זה גורם לנו נזק משמעותי, נדרוש פיצויים מלאים"
השמחה של חברת לייטק (Lightech) הישראלית על האקזיט שביצעה היתה כנראה מוקדמת מדי. החברה שוקלת לתבוע את כרמנה הקנדית על סך מיליוני דולרים, בגין הנזק שנגרם לה מהפרת הסכם הרכישה שהיה אמור לצאת לפועל בימים אלה.
רק בחודש שעבר הכריזה כרמנה, חברה קנדית לייצור פנסי LED המופעלים על ידי אנרגיה סולארית, על רכישת לייטק, חברה ישראלית שפיתחה טכנולוגיה
מנכ"ל כרמנה, טד לטימור, אמר בסוף השבוע, עם ההכרזה על תוצאותיה הרבעוניות של החברה, כי לביטול העסקה מספר סיבות, בהן בעל מניות מסתורי שהשתלט לאחר ההכרזה על העסקה על 9.5% ממניות כרמנה. אותו בעל מניות לא רכש יותר מ 10% ממניות החברה, עובדה שלא מחייבת אותו להזדהות, ולאחר מכן ביקש פגישה מיוחדת עם בעלי המניות בכדי להציג את התנגדותו לעסקה המתוכננת.
"סיבות נוספות כוללות גם את הירידה במניית החברה בשבועות האחרונים, יחד עם שוק הנפקות ראשוני ושניוני קשה", אמר לטימור. כרמנה הודיעה בסוף השבוע על פיטורי 37 עובדים, כשליש ממצבת כח האדם בחברה. היא חשפה הפסד רבעוני של 100 אלף דולר, וירידה של 9% במכירותיה, שהצטמצמו להיקף של 8.6 מיליון דולר.
"ייתכן שיש דברים שאיננו רואים"
מנכ"ל לייטק, דיוויד שרייבר, אמר ל"כלכליסט" כי ביטול העסקה ללא התראה מוקדמת גורם ללייטק נזק משמעותי: "זה פוגע בעסקים השוטפים וביחסים שלנו עם לקוחות, ספקים ועובדים. קיבלנו ייעוץ משפטי ונדרוש פיצויים מלאים בהתאם לחוק הישראלי".
לדברי שרייבר, "אמנם הודיעו לנו על הביטול, אבל לא קיבלנו הסבר מלא ומספק שיצדיק מהלך כה חד-צדדי. ההודעה הגיעה לאחר מספר עיכובים בביצוע העסקה, שהעידו על חוסר תום לב מצד החברה הנקדית, ולכן לא היתה זו הפתעה גמורה. אנחנו מבינים שהמכירות שלהם ברבעון ירדו, ושהם מפטרים שליש מהעובדים, כך שייתכן ויש דברים שאיננו רואים".
לייטק מייצרת שנאים לנורות LED והלוגן, ובמהלך השנים התמחתה בייצור גופי תאורה לחדרים נקיים במפעלים, מעבדות, חדרי ניתוח ומטבחים מתועשים. בין לקוחותיה בישראל נמנים טבע, אגיס, כצ"ט, ואפלייד מטריאלס, ובעולם - פיליפס, דיאלייט וקופר. היא מעסיקה בישראל ובקליפורניה 55 עובדים, ומחזיקה במתקן ייצור בסין. את שנת 2009 סיימה בהפסד נקי של 1.2 מיליון דולר, עם הכנסות של 19.5 מיליון דולר.