PWC: מעט קרנות זרות מרכזות את רוב ההשקעות בסטארטאפים בישראל
פירמת רואי החשבון אמנם מזהה עלייה משמעותית בהשקעות בתחום, אבל מזהירה מהמספר הגבוה של קרנות שלא ביצעו השקעה כלל: "הקושי לגייס כספים מתעצם"
פירמת רואי החשבון PWC קסלמן וקסלמן מדווחת על עלייה של 23% בהשקעות לטובת סטארטאפים בישראל במהלך הרבעון השלישי של השנה, ביחס לרבעון השני. ההשקעות בין יולי לספטמבר הסתמכו ב-253 מיליון דולר. עם זאת, בפירמה מביעים הסתייגות מהתייחסות חיובית מדי לנתונים.
"הדו"ח הנוכחי
"מגמה זו, של ריכוז ההשקעות בידי מספר קטן יותר של קרנות, אינה חדשה, אך היא מתעצמת ומעידה על הקשיים של הקרנות לגייס כספים", מציין סולימן, "כבר כיום אפשרויות הגיוס של חברות ההייטק הצעירות מוגבלות בשוק הישראלי, שבו הקרנות לוקחות את החלק המרכזי במימון. בהיעדר חלופות מימון זמינות, ניתן לצפות כי שוק ההייטק ייפגע, בעיקר בטווח הארוך".
ההשקעות ברבעון השלישי גדולות בהיקף של 42% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, שבה גויסו 178 מיליון דולר בלבד. המגזר שרשם את העלייה המרשימה ביותר הוא האינטרנט: ברבעון הנוכחי גייסו 13 חברות אינטרנט כ-48 מיליון דולר, לעומת 7 חברות אינטרנט שגייסו כ-27 מיליון דולר ברבעון הקודם, ו-4 חברות שגייסו כ-24 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2009.
הנתונים של PWC אינם חופפים לאלה של חברת המחקר IVC, הממפה השקעות בסטארטאפים הישראלים, שדווקא זיהתה לאחרונה ירידה קלה בהשקעות ביחס לרבעון הקודם. ההבדלים בין הנתונים נובעים מהעובדה ש-PWC בוחנת השקעות הון סיכון בלבד, בעוד ש-IVC בודקת את כלל ההשקעות בסטארטאפים.