טורקיה מפסיקה להחרים את יוטיוב
התובע הכללי באנקרה הורה לאפשר גישה לשירות הווידיאו, לאחר כשנתיים וחצי שבהן היה חסום. הסרטונים שהחלו את המהומה, שבהם כינו גולשים יוונים את מייסד הרפובליקה הטורקית הומוסקסואל, הוסרו מהאתר "בגלל הפרת זכויות יוצרים"
בית המשפט בטורקיה הורה לחסום את יוטיוב במאי
ההחלטה לחסום את יוטיוב בטורקיה זכתה לביקורת רבה, הן במדינה והן מחוצה לה. הממשלה הדתית בהנהגת ארדואן ונשיא המדינה עבדאללה גול מחו על החלטת בית המשפט, וגול אף הביע את התנגדותו בטוויטר שלו. שורה של ארגוני זכויות אדם מחו אף הם על החסימה, וקראו לאיחוד האירופי, שנמצא במגעים לצירוף טורקיה אליו, לפעול להסרתה.
בתגובה להסרת החסימה מסרה גוגל כי מבדיקות שערכה, עולה שלפחות חלק מהמשתמשים בטורקיה אכן מסוגלים להתחבר ליוטיוב ללא בעיות, והדגישה כי ההסרה אינה נובעת מפעולותיה-שלה אלא "מפעולותיו של צד שלישי", שהסיר את הסרטונים הפוגעניים באמצעות תלונה על הפרת זכויות יוצרים.
הגישה ליוטיוב מוגבלת, באופן מלא או חלקי, בשורה של מדינות בעולם. סין בולמת בעקביות את יוטיוב בשטחה מאז מארס 2009. איראן חוסמת את הגישה לאתר מאז המהומות שפרצו לאחר שערוריית הבחירות שם, ביוני 2009. פקיסטן חסמה את יוטיוב מספר פעמים בשל פרסום תכנים "מחללי קודש", אך החזירה את הגישה לשירות. טורקמניסטן חוסמת את אתר הווידיאו מאז דצמבר 2009.