אורבימד, ביי סיטי קפיטל ומדיקה גייסו התחייבויות של 30 מיליון דולר כ"א
ל"כלכליסט" נודע ש-3 הקרנות הצליחו לעמוד ביעד שהציב המדען הראשי במכרז קרנות מדעי החיים, שנועד לקרנות המתמקדות בתעשיות הפארמה והביוטכנולוגיה בישראל
מדיקה, אורבימד ישראל וביי סיטי הצליחו לעמוד ביעד שהציב המדען הראשי במכרז קרנות הביו-טק - כך נודע ל"כלכלסט". מכרז קרנות מדעי החיים של המדען הראשי נפתח בסוף השנה שעברה, כאשר ממשלת ישראל הקציבה כ-100 מיליון דולר שנועדו להוות בסיס להקמה של קרנות בשווי של כ-250 מיליון דולר.
אורבימד ישראל, הקשורה לאורבימד האמריקאית, הגישה את מסמכיה כבר אתמול: ל"כלכליסט" נודע שהקרן הציגה התחייבות של מעל ל-30 מיליון דולר - הסכום המינימלי להתחייבות ראשונית. בכוונת הקרן להשלים גיוס מלא בזמן הקרוב. אורבימד לא הגיבה לפניית "כלכליסט".
קרן מדיקה של אהוד גלר הגישה את מסמכיה היום (ה') למדען. על פי הערכות, סך התחייבויות הקרן ממשקיעים שונים עומד על בין 40-30 מיליון דולר. קרן ביי סיטי קפיטל, שבה שותפה הדוקטור דליה מגידו, תגיש אף היא את מסמכיה למדען במהלך היום, מה שמעיד על כך שהקרן עמדה בהתחייבויות של 30 מיליון דולר לפחות. קרן הון הסיכון פיטנגו, שניגשה תחילה למכרז, פרשה בשלב מוקדם מאוד מההתמודדות, כנראה מתוך הבנה שזה ייפגע ביכולת שלה לגייס קרן כזו משלה בעתיד.
על פי תנאי המכרז, הממשלה תשקיע 24 מיליון דולר על כל 76 מיליון דולר שיושקעו בתחום הפארמה, או 36 מיליון דולר על כל 100 מיליון דולר שיגייסו השותפים בקרנות הפרטיות להשקעות פארמה. קרן שתגייס יותר תוכל להשקיע גם בתחום הציוד הרפואי, והקרן שתגייס את מירב ההשקעות תקבל מהממשלה בונוס בגובה 8 מיליון דולר. נגד הממשלה הופנתה ביקורת על כך שהיא מעדיפה קרנות המתמחות בחברות תרופות, על אף שרוב הקרנות בישראל משקיעות דווקא בציוד רפואי.