הישג לחברות התקליטים: שיתוף הקבצים בליימווייר יופסק
כארבע שנים לאחר שהוגשה התביעה, קבע בית משפט שהשימוש בשרתי החברה, שלה כ-50 מיליון משתמשים, משמש בעיקרו להפרת זכויות קניין רוחני
חברת שיתוף הקבצים Limewire סגרה אמש (ג') את שרתיה, בהוראת בית משפט פדרלי, שמצא כי החברה "אחראית לכמות ניכרת של הפרות זכויות יוצרים". התביעה נגד ליימווייר הוגשה לפני כארבע שנים על ידי איגודי תעשיית ההקלטות ותעשיית הסרטים של ארצות הברית, בטענה ששירות שיתוף הקבצים של החברה
ליימווייר אמנם איבדו פופולריות בעקבות התחזקות שירותי ההורדה הישירה והטורנט, אך עדיין יש להם כ-50 מיליון משתמשים. בחודש מאי קבע בית המשפט כי ליימווייר היתה מודעת לכך שעיקר הפעולות שבוצעו בשרתיה הינן בלתי חוקיות, ושהוא צפוי לקנוס אותה בסכום גבוה.
המהלך מחזק את חברות התקליטים והפצת הסרטים במאבקן נגד אתרי שיתוף התוכן: בשוודיה מתנהל בימים אלה ערעורם של מנהלי האתר Pirate Bay, שנידונו לפני כשנה למאסר של שנה ולקנס של כמיליון דולר כל אחד בשל שיתוף קבצים, תוך פרסום מודעות וגריפת רווח מהן.
במקביל, בימים אלה צפוי להתחדש משפטה של ג'יימי תומאס-ראסט, אחת משתי משתפות הקבצים הפרטיים שהועמדו לדין, לאחר שבית המשפט קבע שהקנס שהוטל עליה, בסך של 1.92 מיליון דולרים לשיר, הוא "מפלצתי ומזעזע". תומאס-ראסט נדרשה לבסוף לשלם כ-54 אלף דולר, אך היא מערערת גם על כך. המאבק המשפטי המתיש כנגד משתפי קבצים פרטיים הביא את תעשיית ההקלטות להתמקד בחברות שמפרות את החוקים, ובמיוחד בקבוצה הקטנה של מפיצי התוכן הגנוב.
בחודש שעבר נערכה פשיטה ב-14 מדינות ברחבי אירופה, שהתמקדה במפיצי קבצים, ובמהלכה נעצרו ארבעה חשודים והוחרמו מחשבים ושרתים. הפשיטה בוצעה בעקבות מעקב סמוי שנמשך כשנתיים. "מפלגת הפיראטים השוודית", כצעד מחאה נגד המאבק, תכננה בשעתו להציב שרתי שיתוף קבצים בבניין הפרלמנט, אך בבחירות האחרונות היא לא עברה את אחוז החסימה.