ח"כ אילטוב: "חוק האנג'לים שינה את ייעודו לרעה בחוק ההסדרים"
לטענת אילטוב, השינויים בטיוטת החוק עשויים לפגוע בתעשיית ההייטק. יו"ר פורום החממות הטכנולוגיות: "החוק רק ירחיק חברות זרות"
"מבדיקה מדוקדקת של חוק ההסדרים, אני מוצא סעיפים רבים אשר יש לשנות או להסיר על מנת שלא תיווצר פגיעה בהייטק או על מנת שתושג תוצאה טובה יותר ממה שמוצע בחוק", אומר ח"כ רוברט אילטוב, ראש שדולת ההייטק בכנסת. "דוגמא לכך היא חוק האנג'לים ששונה מהותית במסגרת חוק ההסדרים, ובעיני שינה את ייעודו לרעה".
עיקר הביקורת של ח"כ אילטוב בנושא חוק האנג'לים נוגעת להבדלים בין החוק שהגיש ושהועבר בכנסת בקריאה טרומית לפני הפגרה, לבין ההצעה הקיימת. חוק האנג'לים חוקק במטרה לעודד משקיעים פרטיים להשקיע בחברות הייטק, על ידי קיזוז ההשקעה שלהם ממס רווחי הון אותו הם נאלצים לשלם בערוצים אחרים. "חוק ההסדרים מנסה לקבוע מספר מגבלות לחוק האנג'לים שאינני מבין מדוע הן קיימות" , אומר אילטוב. "כך למשל, מכוון החוק את ההטבה לחברות צעירות בשלב ה-Seed בלבד. והרי ידוע שגם חברות בוגרות ניצבות בפני משבר מימוני, אפילו קשה יותר".
ח"כ אילטוב מותח ביקורת על כוונת האוצר להגביל את סכום ההשקעה המוכר להטבה במס ל-5 מיליון שקל, וכן על העובדה שבאוצר מעדיפים שהטבת המס תוכר לכל ההכנסות, ולא רק לרווחי הון כפי שהציע אילטוב. לטענתו, הטבה שכזו מעלה את הסיכון להפסדים של משקיעים פרטיים שאינם יציבים פיננסית.
איל ליפשיץ, שותף מנהל בקרן פרגרין המשמש גם כיו"ר פורום החממות הטכנולוגיות, איננו מרוצה מהתיקונים לחוק המו"פ שהוצעו בטיוטה החדשה של חוק. לטענתו, העלאת ה"קנס" שתשלם חברה זרה על רכישת חברה ישראלית ירחיק חברות זרות מלרכוש חברות ישראליות שקיבלו מימון בעברן מהמדען הראשי. "אנחנו רוצים שהקנס יהיה פשוט וידוע לכל, שלא יהיו הפתעות, וכאשר חברה זרה באה לרכוש כאן חברה, יהיה לה ברור בדיוק כמה היא הולכת לשלם. חוק ההסדרים החדש מעלה את גובה הקנס שיושת על חברה זרה בבואה לרכוש חברה ישראלית מצד אחד, ומצד שני לא קובע את רמת המקסימום אותו יכולה לדרוש המדינה בבואה לשאת ולתת עם החברה הזרה. החוק גם מבקש תצהיר מפורש מהחברה הרוכשת בו עליה לפרט את הסיבה לרכישה. זה אבסורד שרק ימשיך להרחיק חברות זרות מלרכוש ישראליות, ומחברות ישראליות לבקש תקציב מהמדען הראשי".