אייפון 4 בישראל: שאלות ותשובות
מה קורה למי שכבר רכש מכשיר, מאיפה משיגים כרטיס מיקרו-סים והאם מגיע לכם גם כיסוי חינם
קניתי אייפון 3GS באחת הרשתות. האם אני צריך להמשיך לשלם על המכשיר הקודם?
מי שמשדרג לאייפון 4 עדיין יידרש לשלם על האייפון הקודם שברשותו, גם אם נרכש לפני תשעה חודשים או פחות, כמו כל טלפון אחר. מי שהצטרף בזמנו למסלול המעניק החזר על המכשיר ימשיך לקבלו, אך באותו סכום, שקרוב לוודאי לא יכסה את עלות שני המכשירים. לא ניתן לקבל שני החזרים על שני מכשירים שונים.
קניתי אייפון 4 בחנות פרטית בישראל, או בחו"ל. האם אני זכאי להחזרים מחברות הסלולר?
כן. "חוק ניתוק זיקה" של משרד התקשורת מנובמבר 2009 מאפשר ללקוח שרכש מכשיר סלולרי בחו"ל, מספק שירות בארץ ואפילו במפעילה סלולרית אחרת, להגיע אל חברת הסלולר שלו וליהנות בדיוק מאותן הטבות שלהן זכאי לקוח שרכש את המכשיר דרך החברה. כדי לקבל את ההטבה יש להציג את המכשיר במרכז שירות עם
חשבונית הקנייה (בעברית, אנגלית, ערבית או רוסית) וחשבון טלפון או דף פירוט חיובים של כרטיס האשראי המעיד על הרכישה. אם חשבונית הקנייה אינה כתובה באחת השפות הנ"ל, ניתן להגיש תרגום לאחת מהן, באישור עו"ד.
אייפון 4 תומך רק במיקרו־סים. מה זה, ואיך מקבלים אותו?
מיקרו־סים זהה לחלוטין לכרטיס הסים הרגיל, למעט העובדה שהוא קטן בחצי. אפל השתמשה במיקרו־סים עבור האייפון 4, כמו גם עבור האייפד כדי לחסוך במקום. לקוחות שירכשו מכשיר חדש או ישדרגו יקבלו מיקרו־סים עם מספרם ללא עלות. מיקרו־סים ללא רכישת אייפון עולה 99 שקל בפרטנר ו־150 שקל בסלקום.
צריך לקבל כיסוי למכשיר?
חברת סלקום היא היחידה המחלקת כיסוי לאייפון, אך אין חובה לחלקו. על כל מקרה, בעיית האנטנה הידועה אינה קיימת בישראל, אלא בעיקר בארה"ב.