ממשלת הודו דורשת מגוגל, מסקייפ ומ-RIM לתת לה גישה לשרתיהן
משרד הפנים של הודו הודיע כי כל חברות התקשורת הפועלות במדינה יידרשו לחשוף את התעבורה המוצפנת שלהן. בכיר באו"ם תומך: החברות יצטרכו להתרגל לתנאי המשחק החדשים
הודו דורשת משלוש החברות להתקין שרתים מקומיים בהודו, כך שלשירותי המודיעין שלה תהיה גישה אליהם. כרגע, שלוש החברות מספקות ללקוחותיהן שירותי מייל או שיחות מוצפנות, וההצפנה מתבצעת על שרתים מרוחקים. במקרה של גוגל, הודו מתעניינת בעיקר בג'ימייל, שירות המייל שלה, שמאפשר גם מסרים מיידיים.
ממשלת הודו טוענת כי האפשרות להצפנת מידע עלולה לסייע לטרוריסטים ולפושעים. בסוף אוגוסט דחתה הודו את הפסקת פעילותה של RIM בחודשיים; לא ברור אם העמידה גם לגוגל וסקייפ אולטימטום. עוד נמסר כי הודו בוחנת כרגע הצעות פשרה שהציגה לה RIM. בסוף השבוע התייחס גם מפקד משטרת דובאי להגבלות שתשית הנסיכות על מכשירי בלקברי, תוך שהוא טוען שמדובר ב"מכשיר ריגול" שמשמש את ישראל וארה"ב.
בסוף השבוע אמר ל-AP חמאדון טורה, מזכ"ל ארגון התקשורת של האו"ם, כי חברות הטלקום יצטרכו להסתגל למצב החדש, ויצטרכו לספק את המידע המוצפן שברשותן למדינות, על פי דרישתן. לגוף התקשורת של האו"ם אין סמכויות אכיפה, אך הוא נחשב למייצג האינטרסים של הממשלות החברות באו"ם, ולא של תעשיית הטלקום.