$
אייפוניסט

לא רק אפסטור: החנות ליישומי רשת לאייפון

מחוץ לגן הסגור של אפל וללא צורך לפרוץ את המכשיר, מתקיימת אלטרנטיבה לא רעה בכלל לאפסטור

שי ענבל 16:4005.08.10

כל העדכונים, הכתבות והמדורים של טכנולוגי - היישר לפייסבוק שלכם

 

האפסטור, חנות האפליקציות של אפל, אינה המקור היחידי להורדת יישומים עבור האייפון. למי שמעוניין לצאת ממגבלות הגן הסגור עומדת אופציה נוספת, Cydia, שזמינה לכל מי שמבצע ג'יילברייק. אך היא אינה האופציה היחידה. קיימת פלטפורמה נוספת, שחושפת את המכשיר לפחות בעיות אבטחה – חנות ליישומי רשת.

 

מסך הפתיחה וההתקנה של OpenAppMkt מסך הפתיחה וההתקנה של OpenAppMkt
אפל עודדה יצירת אפליקציות מבוססות דפדפן עוד לפני שהקימה את האפסטור. למרות המודעות המעטה יחסית אליה, האפשרות בהחלט קיימת ומפתחים וחברות מנצלים אותה יותר ויותר. דוגמה מצוינת לכך היא גוגל, שלאחר שאפליקציית ה-Google Voice שלה נחסמה על ידי אפל, היא הביאה אותה לאייפון בדלת האחורית. האפליקציה פועלת היטב ומבוססת על HTML5 בלבד - הוכחה לכך שלא חייבים ללכת תמיד לפי המתווה הקלאסי. חבל רק ששירות Google Voice לא זמין בארץ.

 

עכשיו כל מה שהיה חסר הוא מקום אחד שירכז את כל יישומי הרשת הללו וינגיש אותם למשתמשי האייפון - דבר שאפל מעולם לא עשתה. חנות האפליקציות ליישומי רשת, בשם OpenAppMkt, שהושקה בשבוע שעבר - היא הפיתרון המושלם.

 

התקנה קלה ופשוטה

 

כדי להוריד את OpenAppMkt למכשיר האייפון אין צורך לפתוח את המכשיר לתוכנות צד שלישי. כל שיש לעשות הוא להיכנס לאתר החנות - openappmkt.com - דרך דפדפן האייפון, ולהוסיף אותו לדף הבית על ידי לחיצה על כפתור ה-”+” ולבחור את האופציה המתאימה. מאותו רגע, OpenAppMkt יופיע כאייקון לצד צלמיות האפליקציות האחרות, ולחיצה עליו תפתח את יישום החנות. כדי להוריד יישום, יש ללחוץ על לינק לאפליקציה. בעמוד שלה בחנות ניתן ללחוץ על כפתור ה-Free, ולאחר מכן להורידה על ידי לחיצה על כפתור ה-”+”.

 

יש גם יישומים בתשלום

 

השימוש ב-OpenAppMkt לא מרגיש כמו באתר אינטרנט. שורת הכתובת וסרגל הכלים התחתון אינם מופיעים, והמראה והעיצוב הכללי משרים אווירה של יישום "טבעי" לכל דבר - כמעט כמו האפסטור המקורי מתוצרת אפל. בחלקו העליון של היישום קיים כפתור חיפוש, שמסייע באיתור אפליקציות לפי שם. בחלקו התחתון שוכן סרגל הניווט, המכיל קישורים לפינות השונות בחנות:

 

החנות עצמה החנות עצמה

1. בחירת מפעילי החנות (Our Picks): מסך בו מופיעים כחמישה יישומים מומלצים.

2. כל האפליקציות על פי קטגוריות (Categories): ניווט בין כל היישומים שב-OpenAppMkt, בהם ניתן לצפות לפי נושא, כמו "בידור", "משחקים" או "רשתות חברתיות". בתוך כל קטגוריות מדורגות האפליקציות המובילות.

3. האפליקציות המובילות בחנות (Top Apps): טבלאות של היישומים שהורדו הכי הרבה. קיימת חלוקה בין אפליקציות חינמיות לאפליקציות בתשלום. כדי להוריד אפליקציות בתשלום יש ליצור חשבון משתמש ב-OpenAppMkt. ולהכניס בעת הרכישה הראשונה את פרטי כרטיס האשראי. הפעולה ניתנת לביצוע מיישום האייפון או מאתר החנות - לשניהם אותה הכתובת.

4. ניהול חשבון (Manage): מסך זה מיועד למי שמעוניין ליצור או להתחבר לחשבון המשתמש ב-OpenAppMkt. כמו כן, קיימת בו האפשרות להוריד מחדש אפליקציות שהורדו או נרכשו. כמו כן, בלחיצה על Sent from Web תוכלו להוריד יישומים שנשלחו למכשיר דרך אתר האינטרנט של החנות. ניתן לעשות זאת על ידי התחברות עם שם המשתמש ל-OpenAppMkt והורדתו על ידי לחיצה על Send to Phone.

 

שלוש אפליקציות חינמיות מומלצות מ-OpenAppMkt

 

1. פקמן - גרסת הפאי

 

Pie Guy היא גרסה חביבה ומהנה למשחק הפקמן האלמותי, בו אתם מגלמים שליח אנומי במקום המכרסם הצהבהב המוכר. יישום מושקע במיוחד.

 

Pie Guy Pie Guy

 

(Pie Guy)

 

2. אלטרנטיבה ליישום היוטיוב הרשמי

 

יישום היוטיוב הרשמי ששוכן במכשיר האייפון אינו מספק את החוויה הראויה של אתר הווידיאו, לדעתה של גוגל. אז היא החליטה לעשות מעשה, ובנתה תוכנה משל עצמה - עם הצגת סרטונים באיכות גבוהה וממשק משופר - אפל נשארה מאחור.

 

Youtube Youtube

 

(Youtube)

 

3. להפוך את האייפון לשעון

 

Flip Clock הוא יישום קטן ושימושי, שבעת הפעלתו מקרין על מסך האייפון את השעה בספרות גדולות ויפות. לאחר מכן ניתן להניח אותו על השולחן בתור שעון לכל דבר. מיועד לכל מי שרצה להוציא מהמכשיר קצת יותר. כמו כן, מדובר במציאה של ממש עבור האייפון 4, שמתהדר בתצוגת ה-Retina Display.

 

Flip Clock Flip Clock

 

(Flip Clock)

 

מדריכים נוספים באייפוניסט:

 

מועדון ה-700: ארבע אפליקציות ללימוד פסיכומטרי באייפון

 

שירות לאזרח: שישה יישומי אייפון שימושיים לישראלים

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x