מכירות מכשירי האנדרואיד בעולם זינקו פי עשרה
כך על פי נתוני חברת המחקר Canalys לרבעון השני. על פי הדו"ח, הסמארטפונים המריצים את מערכת ההפעלה הניידת של גוגל הפכו למובילי השוק בארה"ב, ועקפו הן את הבלקברי והן את האייפון
האם נמצאה תחרות לאייפון? דו"ח של חברת המחקר Canalys מצא שברבעון השני של 2010 זינקו מכירות מכשירי הסלולר המופעלים באנדרואיד בעולם ב-886% בהשוואה לרבעון השני של 2009.
בארה"ב לבדה קפצו מכירות האנדרואיד ב-851% באותה תקופה, ובכך הפכה לראשונה מערכת ההפעלה הניידת של
יצרנית מכשירי האנדרואיד המובילה, HTC, מחזיקה בנתח שוק של 14.4% מכלל הסמארטפונים בארה"ב. הכנסותיה של HTC עלו ברבעון השני ב-66% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. מוטורולה, שעברה לאחרונה לשווק מכשירי אנדרואיד, עברה ברבעון השני של 2010 מהפסדים לרווחים.
הדרישה למכשירי אנדרואיד גדולה במיוחד באזור אסיה: בסין נמכרו 475,000 מכשירי אנדרואיד במהלך הרבעון השני של 2010, בהשוואה לכמעט אפס ברבעון השני אשתקד. כלל מכירות הסמארטפונים בעולם עלו ב-64% באותה תקופה; בארה"ב, הן עלו ב-43%, והיא השוק הגדול ביותר לסמארטפונים, 23% מכלל השוק העולמי.
בתחילת חודש יוני הציגה אפל את מכשיר האייפון 4 שלה, ובסוף החודש החלה למכור אותו. מכירותיה עלו ב-64% בעקבות ההשקה; אפל טענה שמכרה 1.7 מיליון מכשירים במהלך השבוע האחרון של יוני 2010 ושהמכשירים אזלו. הדבר היה קודם לחשיפת התקלה באנטנות של המכשיר, שאילצה את החברה להציע כיסוי לכל רוכש.
דו"ח של חברת המחקר נילסן שפורסם אמש (ב') מעלה נתונים שמתנגשים עם נתוני Canalys, אך מאששים את המגמה: עולה ממנו שהאייפון מחזיק ב-28% מנתח השוק של הסמארטפונים בארה"ב, לעומת 13% לאנדרואיד – אבל בקרב רוכשי הסמארטפונים החדשים, במהלך חצי השנה האחרונה, 27% בחרו במכשיר אנדרואיד ורק 23% באייפון.