משבר ה-WiMax: סבב פיטורים בחברת ראנקום
לאחר פיטורי 150 עובדים באלווריון, הודיעה ראנקום הישראלית על פיטורי 13 עובדי פיתוח מתחום ה-WiMax. פעילותה בתחום רשת הסלולר מהדור הרביעי, ה-LTE, לא נפגעה. במקביל פיטרה ברייטוויו עשרה מעובדיה
המשבר בענף ה-WiMax ממשיך לתת את אותותיו. לאחר גל הפיטורים באלווריון, גם חברת ראנקום הישראלית הודיעה על פיטורי 13 עובדים. עיקר המפוטרים הם אנשי הפיתוח של טכנולוגיית ה-WiMax, פעילות שהעסיקה עד כה כ-80 עובדים. בסך הכל העסיקה ראנקום עד גל הפיטורים הנוכחי כ-150 עובדים, מאה
ראנקום מספקת רשתות WiMax למפעילות סלולר באפריקה, רוסיה והמזרח הרחוק, ולאחרונה ספגה מכה בעקבות ביטול פרויקטי פריסת תשתיות WiMax בחמש ערים מרכזיות בסין לאחר ששותפתה, חברת צ'יינה טל, לא יכלה לעמוד בהתחייבויותיה. עם זאת, מנכ"ל החברה ציון חדד מדווח על 20 התחלות של פרויקטים חדשים, שישה מהם באסיה ועוד שמונה באפריקה. חדד אמר ל"כלכליסט" כי "אף שבתקופת המשבר החזקנו את החברה בהיקף גדול, לא הצלחנו להשיג את כל ההון שנדרש מאיתנו כדי לממן את ההון החוזר".
למרות הפרויקטים החדשים, החברה נאלצת לקצץ בפעילות ה-WiMax שלה כדי שתוכל להחזיק מעמד עד תחילת פריסת הטכנולוגיה המתחרה LTE, תקופה המוערכת בשנתיים עד שלוש שנים. בינתיים החלה ראנקום בפיתוח טכנולוגיית LTE, שפעילותה לא נפגעה בסבב הפיטורים האחרון בחברה. כמו כן הגדילה החברה את מחלקת השיווק שלה ולאחרונה גייסה 6 מנהלי שיווק חדשים. חדד הדגיש כי ראנקום היא חברה רווחית בשל מיזמי ה-WiMax שלה, וכי אין בכוונתה לגייס הון מקרנות הון סיכון.
עוד נודע כי חברת ברייטוויו (BrightView) הישראלית, המפתחת טכנולוגיה חדשנית לייצור פאנלים סולארים, נאלצה גם היא לפטר עשרה מעובדיה - מחצית מכוח האדם שלה, בעקבות כישלונה להשלים סבב גיוס של כ-10 מיליון דולר. כעת מועסקים בחברה כ-11 עובדים התומכים במכונת ייצור פאנלים סולאריים שנמכרה לחברה יפנית גדולה.