Sony Ericsson Vivaz: טלפון מצלמה לצעירים
הוויואז הוא המכשיר הראשון עם מצלמת HD שמגיע לישראל. עם פניה לקהל יעד צעיר ויכולות מולטימדיה מתקדמות, הוא עושה רושם מבטיח. אך האם יש לו עוד מה להציע? בדקנו
בשנים האחרונות הסמארטפונים משתלטים על שוק הסלולר. מכשירי אנדרואיד, אייפון ודומיהם מקבלים את מלוא תשומת הלב, בעוד ייצור וסיקור הטלפונים הפשוטים יותר הולך ומתמעט. בנוף המשתנה, סוני אריקסון מתבלטת בתור יצרנית ששמה דגש דווקא על מכשירי מולטימדיה. במקום לפנות אל חובבי הפרודוקטיביות והאפליקציות הרב-שימושיות, ממשיכה החברה להוציא מגוון מכשירים ססגוניים עם יכולות מוסיקה, וידיאו ורשתות חברתיות הפונים לצעירים. הקונספט של ה-Sony Ericsson Vivaz אינו שונה. עם מצלמה איכותית, מסך מגע קטן והתממשקות לרשתות חברתיות, הוא בהחלט מכשיר מסקרן. עם זאת, התמחור שלו עשוי להיות בעייתי עבור קהל היעד.
הוויואז זמין כיום לרכישה ברשת סלקום במחיר 3,204 שקל (89 שקל X 36 חודשים), או בחינם עבור המדברים מעל 249 שקל בחודש. ניתן לקנות אותו גם בחנות יבואנית סוני אריקסון בישראל, ברס אלקטרה, במחיר 2377 שקל וללא התחייבות או נעילה למפעיל (Sim Free).
העיצוב אלגנטי. הפונקציונליות קצת פחות
אבל היעיצוב בא במידה רבה על חשבון הפונקציונליות: בנוסף לכך שכפתורי ה-Send ו-End מיותרים למדי - הם מופיעים גם על המסך ביישום הטלפון - שחרור נעילת המכשיר אינה נוחה כלל. בניגוד לרוב הטלפונים בעלי מסך מגע, בוויואז הדבר מתבצע על ידי הפעולה הבאה: לחיצה על שלושת הכפתורים בקדמת המכשיר משמאל לימין, ולאחר מכן על אחד ממקשי הצד. מסורבל ומתסכל – אנחנו ביטלנו את הנעילה האוטומטית ברגע שהצלחנו לעשות זאת.
הוויואז כולל גם מעבד 720 מגה-הרץ, שגורם למכשיר לעבוד בצורה חלקה יחסית. עם האריזה מגיע גם עט סטיילוס, שהשימוש בו נדרש, וחבל – מסך המגע אינו מגיב טוב לאצבעות, הן בתפריטים והן במקלדת הוירטואלית.
יכולות מולטימדיה, צילום ושיתוף מתקדמות
המצלמה המשובחת של הוויואז היא ללא ספק החלק העיקרי במכשיר. היא איכותית מאוד (8.1 מגה-פיקסל, כאמור) ומגיעה עם עשרות פיצ'רים כמו אוטו-פוקוס, פלאש, זום דיגיטלי (באמצעות מקשי הווליום), תאורת LED, זיהוי חיוך ועוד. גם יישום המצלמה עצמו מתקדם מאוד, וניתן להגדיר בו פרמטרים רבים כמו אפקטים, מידת חשיפה, מצב צילום, ייצוב תמונה ומידת ניגודיות. כל תמונה ניתנת לשיתוף בקלות ישירות מהמכשיר, על ידי שליחה בדוא"ל, פייסבוק, פליקר, טוויטר או פיקאסה.
יכולות הווידיאו של המכשיר מרשימות עוד יותר: ניתן לצלם באיכות HD, ולשתף לאחר מכן בקלות ביוטיוב, Blogger או פליקר. זהו הסלולרי הראשון המושק בישראל בעל איכות צילום זו.
חשוב לציין שאם אתם נוהגים לצלם הרבה התמונות וקטעי וידיאו, כרטיס ה-microSD של ה-8 גי'גה זיכרון שמגיע עם הוויואז ייגמר די מהר. עם זאת, המכשיר תומך בכרטיס עד נפח 16 ג'יגה, שניתן לרכוש בנפרד.
בכל הקשור למוסיקה, המכשיר גם כן מתפקד ללא דופי. הרדיו המובנה פועל היטב וסינכרון ספריית המוסיקה פשוט למדי ומתבצע עם תוכנה של סוני אריקסון ל-PC או למק. האוזניות שמגיעות עם המכשיר טובות מאוד, ומתעלות על אוזניות רבות שקיימות כיום בשוק, ביניהן אלה של האייפון.
סמארטפון מוגבל, ממשק לא ידידותי
לצד יכולות המולטימדיה והצילום, הוויואז הוא בהגדרתו סמארטפון לכל דבר. מערכת ההפעלה שלו היא סימביאן (גרסה S60v5), בדיוק כמו במכשיר ה-N97 של נוקיה ואחרים. המשמעות היא בעיקר תמיכה בריבוי משימות ויכולת להתקין אפליקציות.
עם זאת, ריבוי המשימות עשוי להיות דווקא חיסרון. חיי הסוללה של הוויואז טובים למדי, אולם אם ישנם יישומים שנשארים לרוץ ברקע, הם מתקצרים באופן משמעותי. לכן, כדאי להקפיד לצאת מהם ידנית, משום שהפעולה לא תמיד מתבצעת אוטומטית.
גם בתחום האפליקציות יש בעיה. בניגוד למכשירי נוקיה המריצים סימביאן, הוויואז לא כולל גישה ל-Ovi Store. כמו כן, חנות ה-PlayNow של סוני אריקסון, המגיעה עם הוויואז במקור, אינה זמינה בישראל. התוצאה היא סמארטפון מוגבל למדי. עדיין ניתן להוריד עבורו יישומים, אולם מדובר בתהליך מסורבל במקרה הטוב, שאינו משתווה לנוחות של חנות אפליקציות.
האפליקציות שמגיעות מותקנות מראש במכשיר הן סנאפטו, המהווה פורטל של יישומי אינטרנט כמו פייסבוק, טוויטר, ויקיפדיה, ופיקאסה, קורא RSS, עדכוני חדשות וגם מעט משחקים ואפליקציות. עם זאת,היישום, שמיועד בעיקר לטלפונים פשוטים, אינו מהווה תחליף לאפליקציה עצמאיות.
לוויואז גם יישום יוטיוב מובנה, אולם הוא מראה סרטונים רק באיכות נמוכה (גם בחיבור WiFi) ולכן מאכזב למדי. יישום אחר של גוגל שבמכשיר הוא Google Maps, שמהווה תוספת חביבה. כאמור, הרחבת מאגר האפליקציות במכשיר אינה פשוטה, וחבל.
האפליקציות אינן הבעיה היחידה. חוויית הגלישה במכשיר לא מרשימה, בעיקר הודות להגדרות החיבור והדפדפן המסורבלים של סימביאן. הורדה של דפדפן אופרה מיני משפרת את המצב, אך עדיין אינה פותרת את בעיית המסך הקטן (3.2 אינץ', כאמור) שמגיב באיטיות. מאותה סיבה גם השימוש בתוכנת ה"סלקום נוויגטור", שמגיעה עם מכשירים המשווקים דרך סלקום אינה מומלצת.
יישום הדואר האלקטרוני שבמכשיר אינו שונה מבמכשירי סימביאן אחרים, והגדרתו ותפעולו מתישים ומסובכים. הודעות שגיאה הן מחזה נפוץ, ולמי שרוצה להשתמש במכשיר לקבלת מיילים דרושה סבלנות רבה.
שורה תחתונה
לוויואז בהחלט כמה נקודות חזקות. המצלמה שלו מצויינת עבור וידיאו ותמונות, אפשרויות השיתוף חביבות למדי, וגם בתור נגן מוסיקה הוא ראוי לשבחים. אולם מי שמחפש קצת מעבר צפוי להתאכזב: המחסור באפליקציות והמסך הקטן שדורש סטיילוס הופכים את הוויואז למוגבל למדי. כמו כן, מערכת ההפעלה של המכשיר (סימביאן S60) הופכת אותו לבלתי ידידותי לשימוש, והמחסור במקלדת פיזית עלול להיות חיסרון משמעותי עבור מי שמסמס הרבה. גם חוויית הגלישה אינה מרשימה.
בהתאם לזאת, המחיר הגבוה אינו מוצדק. בעוד שקניה דרך יבואנית סוני אריקסון או חנות פרטית אחרת היא במחיר סביר יחסית, רכישה דרך סלקום בהחלט אינה כדאית. במחיר שתשלמו עליו תוכלו לקבל מכשיר אייפון או מיילסטון, וכך אפילו לעשות שימוש של ממש בחבילת הדור השלישי, אליה תהיו מחויבים בכל מקרה.
לסיכום, ניתן לומר שמי שמחפש מכשיר יפה וקומפקטי עם מצלמה טובה כדאי לשקול. לכל השאר, כדאי לוותר.
סקירות נוספות:
Xperia X10 – האנדרואיד הראשון של סוני אריקסון
מוטורולה מיילסטון: מכשיר האנדרואיד האולטימטיבי
קבלו את כל החדשות והמדריכים לסמארטפונים לתיבת המייל