$
אינטרנט

שירות גוגל ספרים מגיע לישראל: נחתמו הסכמים עם מו"לים מקומיים

ענקית האינטרנט הודיעה על השקה רשמית בארץ של Google Books, ועל הסכמים ראשונים עם כמה הוצאות, בהן הוצאת כתר. בעתיד יוכלו ההוצאות גם למכור ספרים דיגיטליים באמצעות פלטפורמת Google Editions

עומר כביר 10:1922.07.10
גוגל ספרים עושה עלייה: ענקית האינטרנט הודיעה היום (ה') על השקה רשמית של השירות בישראל, ועל הסכמים שנחתמו עם הוצאות לאור מקומיות, בהן הוצאת הספרים כתר. המטרה המוצהרת של החברה: להעלות לרשת את כל הספרות הקיימת בשפה העברית. במקביל פועלים בחברה להגיע להסכמים עם מו"לים נוספים.

 

פרויקט גוגל ספרים (Google Books) השאפתני הושק ב-2004, כשהחברה החלה לסרוק עשרות מיליוני ספרים מספריות שונות בעולם ולהעלות אותם לרשת. במסגרת השירות, הגולשים יכולים לבצע חיפוש מלא בתוכן של ספרים, ולקרוא ולהוריד ספרים מלאים ללא זכויות יוצרים, או ספרים שבעלי הזכויות אישרו לצפות בהם במלואם. ספרים אחרים, שמהווים את רוב הספרים בשירות, זמינים לצפייה חלקית ומצומצמת.

 

המטרה: הגדלת מבחר הספרים העברי

 

בשירות ניתן למצוא כבר זה זמן מה ספרים בעברית תוך שימוש בממשק עברי, אולם המבחר מצומצם יחסית להיצע העולמי. שיתוף הפעולה בין גוגל למו"לים עתיד להגדיל את היצע זה משמעותית. לדברי סיימון מוריסון, דובר גוגל ספרים באירופה, מדובר בצעד ראשון בתהליך ארוך. "אנחנו מתכוונים לעלות לרשת הרבה יותר ספרים בעברית", אמר מוריסון בראיון ל"כלכליסט". "נעשה זאת באמצעות חבירה לשותפים, והמו"לים יוכלו גם לעלות ספרים בעצמם".

 

בעתיד יוכלו הוצאות הספרים גם למכור ספרים באמצעות השירות, באמצעות פלטפורמת גוגל Editions, שדבר פיתוחה פורסם לראשונה במאי השנה. הפלטפורמה תאפשר למו"לים, סופרים ומשווקים מורשים למכור ספרים ישירות דרך גוגל ספרים. "זה פרויקט עתידי ועוד אין לנו לוח זמנים, אבל אנחנו מקווים שהוא יגיע גם לישראל", אומר מוריסון.

 

לדבריו, השקת השירות בישראל עתידה להיטיב עם עולם הספרים העברי: "לסופרים ומו"לים יהיה שוק רחב יותר, כי ברגע שלספר יש מהדורה דיגיטלית השוק שלו הופך גלובלי. אנשים יכולים למצוא את הספר שלך בכל העולם. מבחינת הקוראים, הם יקבלו גישה לספרים שאולי לא היו מוצאים בדרך אחרת. אם חושבים על דוברי עברית בחלקים אחרים בעולם, אין להם גישה למגוון רחב של ספרים שהם יכולים לקרוא במלואם".

 

בשלב זה, לא ניתן להגיד עדיין כמה ספרים בעברית יועלו לשירות. "זה תלוי במו"לים", אומר מוריסון. "אין לנו הסכמים עם ספריות בישראל, אז התוכן הישראלי שאנחנו מקבלים מגיע ברובו מהמו"לים השותפים שלנו, שמחליטים איזה ספרים הם רוצים להעלות ומה תהיה מידת הגישה אליהם".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x