$
התעשייה

מנהל בכיר ב-VMware: "ישראל היא הסניף הרווחי ביותר שלנו באירופה והמזה"ת"

מאוריציו קאלה, נשיא אזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה בענקית התוכנה VMware, סבור ש"יש כאן עוד הרבה מקום להצליח". את החברה שלו הגדיר "ניו יורק טיימס" כאיום הגדול ביותר על מיקרוסופט אחרי גוגל

מאיר אורבך 15:1522.06.10

מאוריציו קאלה, מנהל בכיר בחברת VMware, אוהב להחליף סוסים מנצחים. קאלה, האחראי על ניהול הפעילות של החברה באירופה, המזרח התיכון ואפריקה, הוא איטלקי שחי כיום באנגליה והחל את דרכו המקצועית ביבמ. לאחר שנים ארוכות בענק הכחול, החליט שהחברה גדולה מדי בשבילו ולשאיפותיו ועבר לגוגל. "אף שזו חברה מדהימה, הבנתי מהר מאוד שהיכולת שלי להשפיע שם היא קטנה מאוד", אומר קאלה בראיון בלעדי ל"כלכליסט". "החברה כבר נהפכה לחברה גדולה, שיכולתי לשנות בה מעט מאוד דברים".

 

הגלגול הבא של קאלה היה חברת VMware. "כאשר אמרתי לאמא שלי שאני עובד לחברת VMware היא נבהלה", אומר קאלה. "את גוגל אין אחד שלא מכיר אבל את VMware היא לא הכירה. הרגעתי אותה שאני עובד בחברה ששווה כיום יותר מכל חברות המכוניות באיטליה".

 

חברת VMware נמצאת כיום בלבו של המהפך שעובר על עולם הטכנולוגיה. מחשוב הענן וטכנולוגיות הווירטואליזציה נחשבות כיום שתי הטכנולוגיות שמניעות את עולם ה־IT.

 

מובילה עולמית בתחום מחשוב הענן

 

באחרונה בחרה גרטנר גרופ בסקר שעשתה את חברת VMware כחברה המובילה את התחומים האלה בעולם, בעוד חברות דוגמת סיסקו, מיקרוסופט ואחרות מפגרות אחריה. במפתיע, סיסקו היא אחת מבעלות המניות של החברה.

 

"ניו יורק טיימס" הגדיר את VMware כאיום מספר 2 על חברת מיקרוסופט לאחר גוגל. מדובר באיום על עסקיה הרווחיים ביותר של מיקרוסופט - מערכות ההפעלה והתוכנות השולחניות שלה דוגמת אופיס. בעזרת הטכנולוגיה של VMware, ארגונים יכולים לצמצם משמעותית את השימוש בתוכנות אלה בכך שמערכת אחת של VMware יכולה להפעיל כמה מערכות הפעלה מנקודה אחת.

מאוריציו קאלה מאוריציו קאלה צילום: אוראל כהן

 

בעלת המניות העיקרית בחברה שנסחרת בנאסד"ק היא חברת EMC - חברת האחסון הגדולה בעולם, שרכשה את הבעלות על החברה ב־2004 בכ־635 מיליון דולר. השותפות העסקיות העיקריות של VMware הן המתחרות העיקריות של EMC. מאז הרכישה, ולמעשה עד היום, עשתה החברה מאמצי־על להוכיח ששתי החברות נפרדות זו מזו. כחלק מכך הונפקה החברה בנאסד"ק וחתמה על הסכמים עם מרבית החברות בעולם, ורק באחרונה החלה לעבוד עם EMC בחשש כבד.

 

"אנחנו מאוד מנסים להוכיח לכולם שאנחנו חברות נפרדות, אחרת לא נוכל לעשות עסקים עם יבמ, נטאפ ואחרות", אומר קאלה. "לשמחתי, אני מצליח להוכיח שאין חפיפה בינינו לבין EMC".

 

האם ההצלחה העסקית שלכם אינה פוגעת בחברה־האם שלכם?

"כאשר אני מוכר את הטכנולוגיה שלי לארגונים, רבים מהם אמנם מצמצמים את מספר המחשבים ומערכות האחסון שלהם. אבל מנגד, פינוי המקום מאפשר לארגונים ליצור יישומים חדשים, ולצרכים אלה הם רוכשים מערכות אחסון חדשות".

 

לקאלה ברור שיש לשתי החברות תחומים חופפים, וכאשר הוא נשאל אם עתידה של EMC הוא למעשה VMware, הוא מעדיף להפנות את השאלה לחברת EMC.

 

עסקת ענק עם EMC

 

דוגמה טובה לחפיפה בין החברות היא עסקת ענק שנעשתה באחרונה בין החברות, שבה קנתה VMware כמה פעילויות מחברת EMC. בעקבות הרכישה עברו 35 עובדים בישראל, שהיו עד אז חלק מ־EMC ישראל, לעבוד בחברת VMware. העובדים היו שייכים לחברת הסטארט־אפ הישראלית אן לאיירס שנרכשה בעבר על ידי EMC.

 

בישראל מעסיקה החברה כ־100 עובדים, מתוכם כ־90 עובדי פיתוח המתבססים על רכישת חברת בי הייב והעברת עובדי אן לאיירס. יתר העובדים הם אנשי מכירות.

הסניף בישראל קיבל לאחרונה אות הצטיינות על היותו סניף החברה הרווחי ביותר באירופה. "איני יכול לפרט את הכנסות הסניף מאחר שאין זה מפורט בדו"חות החברה", אומר קאלה, "אבל אני מרוצה מהצלחת הסניף כאן וחושב שיש כאן עוד הרבה מקום להצליח - בעיקר בארגונים הגדולים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x