הנשיא פרס בוועידת הביומד: "חקר המוח יעמוד במרכז המהפכה הגדולה של העשור"
בכנס ILSI שנפתח הבוקר אמר פרס כי היתרון של ישראל הוא בשילוב בין תחומים שונים - ביולוגיה, מדעי המחשב, ננו-טכנולוגיה ועוד - שבזכותו נרשמו הישגים טכנולוגיים מרשימים לתעשייה בארץ
ועידת הביומד ILSI נפתחה הבוקר (ב') בתל אביב במעמד נשיא המדינה שמעון פרס. לכנס הגיעו בכירים בתעשייה העולמית, בהם בכירים בתאגידי הענק GSK, סאנופי-אבניטיס ומדטרוניק. כמו כן השתתפו בוועידה שר האוצר של ליטא ושר האוצר לשעבר של גרמניה.
"מדי שנה חברות הסטארט אפ הישראליות מנצלות את ההזדמנות של ועידת הביומד כדי ליצור בריתות ושותפויות עם חברות זרות", אמר ישראל מקוב, לשעבר מנכ"ל טבע בפתיחת הוועידה.
נשיא המדינה פרס נשא נאום שהתמקד בתחום חקר המוח שלדבריו צפוי לעבור מהפכות רבות ומשמעותיות בעשור הקרוב. פרס הזכיר את חוק ה"נוירו-טכנולוגיה הלאומית" האמריקאי, שיפנה 100 מיליון דולר להשקעות בתחום. "העלות לכלכלת ארה"ב לטיפול בפרקניסון, אלצהיימר, אפליפסיה, דיכאון וחרדה מגיעה לטריליון דולר", הסביר פרס את ההיגיון הכלכלי שמאחורי החוק.
לדברי פרס, גם ההתפתחויות בתחום הננו-טכנולוגיה תביא מהפכה בחקר המוח, "כמו שהמצאת הטלסקופ הביאה לנחיתת האדם על הירח". הנשיא ציין כי לישראלים יש יתרון יחסי בתחום, והביא כדוגמה את תרופת האזילקט, אחת התרופות הראשונות בתחום הפרקינסון. "היתרון העיקרי של ישראל הוא בשילוב בין תחומים שונים - ביולוגיה ומדעי המחשב, כימיה, ננו-טכנולוגיה ופיזיקה", אמר פרס. "השילוב הזה הפיק הישגים כחול-לבן מרשימים: השימוש בנוירו-שבבים, השימוש במודל שהמוח מספק לניתוח מידע דיגיטלי, התקנים ננו-טכנולוגים כמו הרשתית המלאכותית של חברת ננו-רטינה הישראלית, וגירויים עצביים שריפאו כ-200 חולים בירושלים לבדה".