$
סטארט-אפים והון סיכון

התוכנה שתטפל במחשב של אמא

Soluto, שחשפה השבוע את מוצר הדגל שלה, כבר זוכה לשבחים בכל העולם. בראיון ל"כלכליסט" מספרים היזמים על השאיפה שלהם "להפחית את התסכול שהמחשב גורם לנו"

עומר כביר 12:1526.05.10

מתחברים לכלכליסט בפייסבוק ויכולים לזכות באייפד

 

סולוטו: תעודת זהות סולוטו: תעודת זהות

ביומיים האחרונים עומד רק שם אחד על הלשון של כתבי, פרשני וחובבי הטכנולוגיה בעולם – Soluto. הסטארט-אפ הישראלי הצעיר הציג לראשונה את מוצר הדגל שלו בתחרות Disrupt בניו-יורק שמארגן בלוג הטכנולוגיה המוביל בעולם TechCrunch, וכבר הספיק לקצור שבחים רבים: גם  מהשופטים, שהעלו את החברה לסיבוב השני בתחרות; וגם מרוברט סקובל, אולי הבלוגר המשפיע בעולם הטכנולוגיה, אשר הציע למיקרוסופט לקנות את החברה.

 

תודה למשפחה

על מה כל המהומה? תוכנה שלדברי החברה נועדה "להפחית משמעותית את התסכולים הרבים שהמחשב האישי גורם לנו". הבעיה מוכרת גם למשתמשי המחשבים המנוסים ביותר: אחרי כמה חודשים או אפילו שבועות של שימוש במחשב חדש – הוא פשוט מזדקן. מערכת ההפעלה עולה לאט יותר, לתוכנות לוקח יותר זמן לפעול ובעיות אחרות צצות. התוצאה היא תסכול של ממש שהופך במהרה לעצבים ועוגמת נפש.

 

בניגוד לתוכנות אחרות, התוכנה של סולוטו לא מסתפקת בביצוע מספר מצומצם של פעולות מוגדרות מראש לפתרון בעיות המחשב. היא סורקת באופן אקטיבי את פעילות התוכנות במחשב ואת המהלכים שמבצעים המשתמשים אשר משפרים או מזיקים למצב. כל הפעולות הללו מועלות באופן אוטומטי למאגר הנתונים הייחודי של החברה, PC Genome, שמרכז מידע מכלל משתמשי התוכנה. מידע זה משמש לפיתוח סט פעולות מותאם אישית לכל משתמש שמאפשרות לו לשפר משמעותית את ביצועי המחשב.

 

"אנחנו הפתרון הראשון בעולם שמנסה לתקוף את הבעיה מכל הכיוונים – החל ממעמקי מערכת ההפעלה וכלה בידע קולקטיבי שמבוסס על פעולות של משתמשים מכל העולם", אומר רועי אדלר, סמנכ"ל פיתוח המוצר של החברה, בראיון ל"כלכליסט". "הערך שמקבלים מתוכנות מתחרות הוא מאוד נמוך. הן בעיקר עובדות על סמך רשימה של דברים שעלולים להיות לא בסדר. סולוטו לא משחקת את אותו משחק. אנחנו נעזרים במשתמשים שהצליחו לשפר את המחשב, מסתכלים על שיפור אמיתי ולומדים ממנו. זו גישה אחרת לגמרי ואנחנו מאמינים שהיא היחידה שיכולה לעבוד".

 

מייסדי החברה — המנכ"ל תומר דביר וסמנכ"ל הטכנולוגיות ישי גרין עוסקים בתחום מזה שנים. דביר,

תומר דביר: תודה לדודים ולדודות תומר דביר: תודה לדודים ולדודות צילום: לואיז גרין

ששימש כסמנכ"ל טכנולוגיות ב־MDG Medical, שם ניהל את מערך פיתוח התוכנה והחומרה של מערכות ניפוק תרופות בבתי חולים — היה גם אחד ממייסדי חברת פיתוח אפליקציות הרשת InetB. גרין רשם לזכותו את אחד האקזיטים המהירים בישראל: חברת Onigma שייסד נמכרה לענקית התוכנה מק'אפי תמורת 25 מיליון דולר, תוך פחות משנתיים אחרי שהוקמה בהשקעה מינימלית.

 

אבל הקרדיט לרעיון מגיע, ככל הנראה, דווקא לדודות ולשאר קרובי המשפחה של דביר וגרין. "המון שנים אנחנו מתפקדים בתור העוזר המשפחתי", מספר דביר ל"כלכליסט". "כל פעם שאנחנו מבקרים משפחה, אנחנו מקבלים בקשה של 'בוא תעזור לי רק חמש דקות', וזה הופך להיות שעתיים. אז אמרנו שלא יכול שלא להיות פתרון אוטומטי, אנחנו בטוח יכולים למצוא משהו שיעשה את זה לאנשים".

 

 

 

פתרון לכל הבעיות

במשך שנתיים עמלו דביר וגרין, בסיוע צוות המתכנתים שלהם, על פיתוח הטכנולוגיה של החברה, מתחת לרדאר וכמעט בלי פרסום. בדרך גם ערכה סולוטו שני סבבי גיוסים בשווי כולל של 7.8 מיליון דולר.

 

השבוע, בוועידת Disrupt, הייתה הטכנולוגיה מוכנה סוף סוף לחשיפה ציבורית ראשונה. בבסיס הטכנולוגיה עומד ה-PC Genome – מאגר מידע עצום שמבוסס על פעילות המחשבים של משתמשי התוכנה, ומכיל הבעיות של מחשבים בכל העולם ואת כל הפתרונות שנמצאו להם. מאגר זה ישמש לא רק לפתרון בעיות מידיות של משתמשי התוכנה המותקנת במחשב, אלא יהיה זמין גם לכלל הציבור שיוכל לגשת עליו דרך אתר החברה.

 

"אתה תוכל למצוא המון נתונים שרלוונטיים גם לצרכנים וגם ליצרנים. נאמר שאתה משתמש פוטושופ

רועי אדלר: נשפר את התעשייה כולה רועי אדלר: נשפר את התעשייה כולה צילום: לואיז גרין

שרוצה לקנות לפטופ", מסביר אדלר. "יש לפטופים שעובדים טוב עם פוטושופ ויש כאלו שלא, אבל אין לך שום דרך לקבל את המידע הזה היום. PC Genome יאפשר לראות איזה מחשב עובד הכי טוב עם פוטושופ, איזה מחשב עובד הכי גרוע, על לפטופים של איזה יצרן התוכנה

מתרסקת הכי פחות ועוד. אפשר יהיה להזין שילוב של תוכנות שנמצאות בשימוש, ולראות איזה מחשבים עובדים הכי טוב עם השילוב הזה. התקווה שלנו היא שבעצם זה שנוציא את המידע לאור נשפר את התעשייה, כי היצרנים ירצו לקבל ביקורות טובות מהמשתמשים.

 

בסלוטו מבטיחים שכל המידע שייאסף ב-PC Genome יועמד לרשות המשתמשים בחינם, וגם התוכנה עצמה עתידה להמשיך ולהיות חינמית. "אנחנו מכוונים לשני שווקים", אומר דביר. "בשוק הארגוני יש בעיה אדירה של ניהול IT ואנחנו נציע מוצרים בתשלום בעבורו. הוצאות ארגוניות על IT עומדות על מיליארדי דולרים, ומדובר בשוק מאוד גדול. הכיוון השני זה שוק הפרימיום הצרכני: התוכנה למשתמשים טכניים, זו שנותנת את המידע ומאפשרת לבצע פעולות לבד, תהיה תמיד בחינם. למשתמשים לא טכניים שרוצים שהכל יקרה אוטומטית ייתכן שנציג גירסה בתשלום".

 

לדברי דביר, הטכנולוגיה של סולוטו יכולה לשנות משמעותית את הדרך שבה אנחנו משתמשים במחשבים אישיים: "אנחנו רוצים לאפשר למשתמש לעשות רק את הדברים שהוא רוצה לעשות, שמבחינתו המחשב תמיד יעבוד בלי בעיות. היום אתה משלם כסף על מכונה שאמורה לשרת אותך, אבל יוצא שאתה משרת אותה עם אחזקה ותחזוק כך שאתה לא באמת בשליטה. אנחנו נשנה את זה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x