אינטל משיקה סדרת מעבדים חדשה לשוק הסלולרי
באמצעות סדרת ה-Atom Z6xx מקווים בחברת השבבים להשיג דריסת רגל בשוק המכשירים הניידים, תחום שעד כה התקשתה אינטל להשתלב בו. המעבד ישמש מכשירים מבוססי אנדרואיד
כל העדכונים, הכתבות והמדורים של טכנולוגי - היישר לפייסבוק שלכם
אינטל שועטת אל עבר שוק הסלולר: ענקית השבבים הכריזה אתמול (ד') על סדרת מעבדים חדשה בשם Atom Z6xx המיועדת למכשירים ניידים - טאבלטים וסלולריים. באמצעות הסדרה החדשה מתכוונת החברה להיכנס לשוק מבטיח
סדרת ה-Z6xx מהווה את הדור השני של מעבדי ה-Atom, אשר פותחו במקור לנטבוקים. במעבדי ה-Atom שמה אינטל את הדגש על חיסכון בצריכת האנרגיה. עם זאת, גם המעבדים החדשים מבוססים על ארכיטקטורת x86, כמו מעבדי המחשבים השולחניים והניידים, כך שהם מסוגלים להריץ את אותן התוכנות ומערכות הפעלה, כגון חלונות ואופיס. על פי אינטל, ה-Z6xx מקרב את ביצועי המעבדים לאלה של מעבדים שולחניים, כולל טכנולוגיות Hyper-threading ומהירות-מעבד של עד 1.9Ghz עם כרטיס מסך משולב המסוגל להציג סרטים באיכות HD, תוך הקטנת השבב ושיפור בניצולת החשמל שלו.
אף שהמעבד בנוי על אותה הטכנולוגיה של מעבדי המחשבים השולחניים, אינטל מייעדת אותו למכשירים ניידים ולמערכות ההפעלה המתאימות. לאחרונה פורסם כי החברה התאימה גרסה של אנדרואיד, מערכת ההפעלה הניידת של גוגל, לעבודה על שבבי Atom. בנוסף, אינטל פיתחה גרסה של לינוקס המותאמת למעבדיה (Moblin), והחברה מפתחת עם נוקיה מערכת הפעלה בשם, MeeGo, המותאמת למחשבי לוח ולסמארטפונים של היצרנית הפינית.
סדרת ה-Atom הושקה בשנת 2008, אך למרות הצלחתה בשוק הנטבוקים, לא הצליחה אינטל לשלב אותה במכשירי הסלולר. מערכות ההפעלה הסלולריות נבנו ברובן למעבדי ARM, בניגוד ל-x86, והשבבים - שהתבססו על ניסיונה של אינטל בתחום המחשבים, היו גדולים מדי וצרכו חשמל רב מדי כדי להוות חלופה מתאימה. עם השקת הדור החדש של המעבדים, ועם התאמת אנדרואיד לטכנולוגיה לצד הפופולריות העולה שלה ושוק האפליקציות המתפתח, מקווה אינטל למצוא את מקומה בשוק המכשירים הסלולריים.