$
אינטרנט

ICQ נמכרת ל-DST הרוסית תמורת 187.5 מיליון דולר

הצעתה של DST מהווה מחצית מהסכום ששילמה ענקית האינטרנט האמריקאית AOL כשרכשה את חברת המסרים המיידיים לפני כ-12 שנה מידי מיראביליס הישראלית. DST מחזיקה במניות פייסבוק, זינגה וחברות אינטרנט אחרות

אסף גלעד 15:0428.04.10

חברת DST הרוסית הכריזה על רכישת ICQ מידיה של AOL תמורת 187.5 מיליון דולר. ההצעה של DST היתה ההצעה הגבוהה ביותר שהוגשה לחברת המסרים המיידיים, והיא משקפת לה שווי של כמחצית מהסכום שלפיו רכשה אותה AOL בשנת 1998 ממיראביליס הישראלית - 407 מיליון דולר. הצעת הרכישה המתחרה,

שהגישה חברת Profmedia הרוסית, שיקפה ל-ICQ שווי של כ-120 מיליון דולר.

 

DST אמנם אינה מותג מוכר כמו AOL האמריקאית, שלפני עשור היתה השם החם ביותר בעולם האינטרנט, אך היא ממצבת את עצמה בשנה האחרונה כשחקנית אינטרנט גלובלית - במאי האחרון רכשה החברה 5% ממניות פייסבוק תמורת 200 מיליון דולר, ובסוף 2009 השקיעה DST כ-180 מיליון דולר בזינגה, המפתחת משחקים לרשתות חברתיות, בהם פארמוויל המפורסם. בשבוע האחרון רכשה DST מניות בהיקף של 135 מיליון דולר גם בחברת Groupon, אתר מכירות פומביות מבוסס רשת-חברתית, ששיקפו לה שווי של מיליארד דולר.

 

DST הוסיפה לעצמה זרוע בינלאומית כאשר לפני כמה שבועות רכשה Tencent, חברת הרשתות החברתיות הגדולה בסין, 10% ממניותיה תמורת 300 מיליון דולר. ההיבט הבינלאומי מסתבך כאשר מביאים בחשבון כי בעלת השליטה ב-Tencent הסינית היא חברת Naspers מדרום אפריקה, המחזיקה במניות שירות המייל הפופולרי של DST, הנקרא mail.ru.

 

לפיכך, למרות ש-ICQ נרכשת על ידי מותג רוסי, המשמעות מבחינתה היא יצירת קשר ישיר עם החברות המבטיחות ביותר בעולם האינטרנט כיום - פייסבוק וזינגה, וכן נגישות לרשת החברתית הגדולה בסין, QQ, הנמצאת בבעלותה של Tencent. 

 

על פי ההערכות, ICQ הכניסה השנה 40-30 מיליון דולר. בניגוד למרבית האקזיטים שבהם חברה ישראלית נמכרת לענקית זרה, שמרה ICQ על מעמדה העצמאי בישראל, והיא משמשת כיום לא רק מרכז פיתוח אלא גם מרכז עסקי - כ-100 עובדים ישראלים מועסקים בארץ על ידי ICQ. החברה עדיין רחוקה מלשחזר את הכנסותיה ההיסטוריות - לשם השוואה, בשנת 2001 הכניסה ICQ כ-150 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x