גוגל רוכשת את LabPixies הישראלית בכ-25 מיליון דולר
זוהי הרכישה הראשונה של גוגל בישראל. לאבפיקסיז מפתחת יישומי אינטרנט לפלטפורמות מותאמות אישית כמו iGoogle, וכן למכשירי אנדרואיד ואייפון, ומאז הקמתה הושקעו בה כ-2 מיליון דולר בלבד
לדברי גוגל, העובדה שלאבפיקסיז רואה בפיתוח אפליקציות ענן את "הלב הפועם של עסקיה" הופכת אותה לבחירה טבעית עבור מרכז המו"פ של החברה בישראל: "לאבפיקסיז ידועה בזכות אפליקציות מבוססות ענן המאפשרות לאלפי מפתחים ליצור יישומים עבור משתמשים מכל העולם, ורכישתה תאפשר לאחד כוחות ולהמשיך ולייצר יחד פיתוחים עבור הגולשים", נמסר ממרכז הפיתוח של גוגל בישראל.
"אנו מאמינים כי צירוף הצוות המוכשר הזה למרכז יאפשר לנו להמשיך ולחזק את פלטפורמת האינטרנט ולהפוך אותה לאטרקטיבית מתמיד", אמר פרופ' יוסי מטיאס, מנכ"ל מרכז המו"פ של גוגל בישראל. "גוגל מאמינה בחדשנות וביצירתיות הישראלית, ואנו נמשיך לשאוף לשיתופי פעולה עם חברות מקומיות וסטארט-אפים גם בעתיד".
יחסית להיקף ההון שהושקע בלאבפיקסיז מאז הקמתה - כ-2 מיליון דולר בלבד - זוהי עסקה מוצלחת מאוד לחברה ולמשקיעים, אף שסכום הרכישה אינו גדול במיוחד במספרים אבסולוטיים. המרוויחים הגדולים מרכישת לאבפיקסיז הם מקימי החברה - רן בן יאיר, עודד פונטש, אודי גרף וניר צמח, וכן קבוצת האנג'לים של האחים ירון וגלעד קרני, המייצגים בישראל את יזמי האינטרנט האמריקאים פבריס גרינדה ומרק גרשון. ירון קרני עצמו שימש גם בתור מנהל פיתוח עסקי בלאבפיקסיז, וכן כיהן כחבר הנהלה בחברה.
מגוגל נמסר כי החל מהיום (ג') עובדי לאבפיקסיז יעברו לעבוד במטה גוגל במגדל לוינשטין בתל אביב, ויצטרפו לצוותים המפתחים מוצרים וגאדג'טים עבור גוגל העולמית. הצוות ימשיך לעבוד בעיקר על ווידג'טים ל-iGoogle, אך ימשיכו לפתח עבור מגוון רחב של פלטפורמות, בכלל זה האנדרואיד.
הקשר בין לאבפיקסיז לגוגל התחיל מיומה הראשון של החברה. את הווידג'ט הראשון פיתח בן יאיר יחד עם פונטש, גרף וצמח עבור דף הבית האישי של גוגל iGoogle עוד כשעבדו עבור מרכז הפיתוח של סמסונג ישראל. בן יאיר ואנשי לאבפיקסיז סירבו להתראיין לאחר הרכישה, אך בעבר סיפר בן יאיר ל"כלכליסט" על תחילת העבודה המשותפת עם גוגל: "בשנת 2006, לאחר חודש אחד של פיתוח לאבפיקסיז דורגה במקום השביעי בין ספקי הגדג'טים של גוגל".
לפי רשם החברות מחזיק כל אחד מארבעת המייסדים ב-20% ממניות החברה, והמשקיעים מחזיקים ב-20% הנותרים.