האם הסלולרי מסרטן? אולי נקבל תשובה ב-2040
בלונדון נפתח המחקר המקיף ביותר בניסיון לתת תשובה לשאלת הנזק הבריאותי שגורמים מכשירי הסלולר: רבע מיליון משתמשים ברחבי האיחוד האירופי יהיו תחת מעקב למשך 30 שנה
החוקרים יעקבו
חוקרת אחרת, ד"ר מירל טולדנו, הדגישה שהמחקר לא יתמקד רק בסרטן המוח, אלא בשורה של מחלות סרטן, וציינה כי בשל השימוש הנרחב והמגוון של המכשירים הסלולריים, בהחלט ייתכן שהם גורמים לכמה סוגי סרטן – ואולי אף למחלות אחרות. טולדנו אמרה עוד כי החוקרים יעקבו אחרי הרגלי השימוש של הנסיינים, כמו מספר דקות השיחה שלהם ביממה, אולם הדגישה כי לא יעקבו אחרי מספרי הטלפון שאליהם חייגו.
שאלת הקשר בין סרטן ובין שימוש בסלולרי עלתה כבר לפני שנים, אך עד כה, כאמור, לא נמצאו ראיות ברורות לקשר בין השניים. ד"ר סיגל סדצקי, אפידמיולוגית מאוניברסיטת תל אביב, העידה בספטמבר האחרון בוועדת הבריאות של הסנאט האמריקאי, וציינה כי אף שפצצות האטום הוטלו על יפן ב-1945, רק באמצע שנות השישים הוכח קשר מובהק ביניהן ובין סרטן הדם, ורק ב-1995 הוכח קשר ביניהן ובין גידולים סרטניים במוח.
באוקטובר האחרון דווח כי מחקר של ארגון הבריאות העולמי, שנמשך כעשור וכלל כ-12,800 נבדקים, מצא קשר מובהק כזה – אך ממצאיו לא שוחררו לציבור. סדצקי, שהיתה אחת החוקרות, אמרה לוועדת הבריאות של הכנסת כי לא מדובר במחקר חדש אלא בכזה שהסתיים ב-2005, וכאשר נשאלה האם מניעת פרסום הממצאים נובעת מלחצים כלכליים, ענתה כי "אין לנו מספיק זמן לדון בזה כרגע".