$
חדשות טכנולוגיה

לא מקרה יוצא דופן: "מפעלים כאלה נפוצים בסין"

מנהל ארגון זכויות האדם שחשף את תנאי העבודה ב-KYE: "החברות משקיעות מאמצים במלחמה בחיקויים, אבל כשאנו מבקשים מהן הגנה דומה לעובדים, הן מסרבות - כי זה יפגע במסחר החופשי"

עומר כביר 15:1322.04.10

צ'רלס קרנגאן (Kernaghan), מנהל ארגון זכויות האדם NLC, אמר ל"כלכליסט" שהעבודה על הדו"ח נמשכה כשלוש שנים. "ב־2007 הצליח מקור בתוך המפעל להבריח את התמונות ויצר איתנו קשר", הוא אמר. "במקביל, עוד עובדים יצרו איתנו קשר והיו לנו מקורות רבים שדיווחו על מה שקורה במפעל. בכתיבת הדו"ח היו מעורבים הרבה חוקרים, וכל אחד עבד לבד ולא ידע מה החוקרים האחרים בדקו. כך אנו משיגים וידוא עצמאי של התנאים במפעל".

 

קרנגאן הוסיף שהמפעל שנחשף בדו"ח אינו מקרה יוצר דופן: "מפעלים כאלו הם נפוצים בסין ובמדינות אחרות. אנחנו תמיד אומרים ששום דבר לא ישתנה עד שלא יהיה שינוי חקיקה במדינות שקונות את המוצרים האלו. לחברות יש הגנות בחוק על המוצרים ועל זכויות הקניין שלהם, והן משקיעות מאמצים ניכרים במלחמה בחיקויים ובזיופים, אבל כשאנחנו מבקשים מחברה הגנה דומה לעובדים, החברה מסרבת כי זה יפגע במסחר החופשי".

 

עם זאת, קרנגאן הדגיש שבעצם פרסום הדו"ח יזכו העובדים במפעל לשיפור מסוים: "בכל פעם שאנחנו מפרסמים דו"ח על מפעל מסוים התנאים משתפרים. העובדים בטח יקבלו אוכל טוב יותר, ישדרגו את המעונות שלהם ויזכו ליחס הולם יותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x