$
הסטארטאפים המבטיחים 2010

כך בחרנו

הקריטריון המרכזי שהוביל את הדירוג הנוכחי הוא איתנותה הפיננסית של החברה ונכונותה לצאת לדרך עצמאית - בהנפקה או במימוש ערכה

מאיר אורבך ואסף גלעד 00:3619.04.10

דירוג 50 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של "כלכליסט" התפרסם לראשונה בספטמבר 2008, שבועיים בלבד לאחר התמוטטות הבנקים בוול סטריט. בכך התמקדה גם הרשימה ההיא: בחברות שישרדו את המשבר וייצאו ממנו מחוזקות.

 

לפרויקט המלא - 50 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2010 - לחצו כאן

 

אחרי

שנה וחצי אנחנו כבר צופים במימוש של ההבטחות. עם פתיחתו מחדש של שוק ההון גם לחברות שמוכרות בסדרי גודל של 70-60 מיליון דולר, מרבית החברות המוצלחות בישראל, שעדיין לא הבשילו לכדי עצמאות, כבר לוטשות עיניים לעבר הנפקה בניו יורק. אחרות כבר מועמדות למכירה על ידי משקיעיהן, קרנות ההון סיכון שמעוניינות במימוש בשוק הגואה. לכן גם הקריטריון המרכזי שהוביל את הדירוג הנוכחי הוא איתנותה הפיננסית של החברה ונכונותה לצאת לדרך עצמאית - בהנפקה או במימוש ערכה.

 

החברות המופיעות בסקר זה הן מחברות ההייטק הפרטיות המוצלחות ביותר. כמעט לכולן רמת הכנסות שנתית צומחת של עשרות מיליוני דולרים, מודל עסקי מוצק, אמון רב מהמשקיעים ופיזור לקוחות נרחב על פני הגלובוס. הן משרתות את מיטב המותגים העולמיים הגדולים, כמו AT&T, בל, CBS ,NBC, הרווארד וייל, קוקה־קולה, דל ו־HP. אלו חברות שכבר הוכיחו את יכולתן ועכשיו הן מבקשות לזנק לשלב הבא. בגלל זה בחרנו לכנות אותן חברות סטארט־אפ, כלומר חברות הייטק מגובות הון סיכון שטרם הנפיקו או נמכרו. שתיים מהחברות בסקר - אטנטי ואקס־ליבריס - כבר נרכשו על ידי קרנות פרייבט אקוויטי, אך אין זה מפחית את הסיכויים שלהן להימכר שוב או להנפיק. להפך - השקעת פרייבט אקוויטי היא המודל המקובל בארה"ב להשקעת ביניים בחברה מובילה לפני יציאתה לנאסד"ק.

 

חבר השופטים של הדירוג כלל את הקרנות ג'מיני, ג'נסיס, כרמל, לייטספיד, סידר, פיטנגו, ורטקס איגוד המובייל הישראלי IMA, חברת ההשמה להייטק אתוסיה וכתבים ועורכים ב"כלכליסט". שופטים נוספים ביקשו שלא להיחשף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x