עובר ושב באייפון: סקירת האפליקציות של הבנקים הגדולים בישראל
איזה מהיישומים שמציעים הבנקים הוא הנוח ביותר לשימוש, מי יציג את מרב הפרטים על החשבון ואיזה בנק יתקשר אליכם חזרה בלחיצת כפתור?
ניוזלטר סמארטפונים: חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה
כל המדריכים, החדשות, האפליקציות והטיפים - ערוץ אייפוניסט ב"טכנולוגי": iphonist.calcalist.co.il - יש גם פייסבוק וטוויטר
לפני כשבועיים השיק בנק הפועלים אפליקציה ייעודית לאייפון, ובכך הצטרף הבנק ללאומי ודיסקונט, שהשיקו אפליקציות משלהם בדצמבר 2009, עם הגעת האייפון לארץ. בנקים אחרים עובדים אף הם על יישומים משלהם, כמו מזרחי טפחות ואגוד, והבינלאומי מתכנן אף יישומים עבור מכשירי דור שלישי אחרים, שאינם אייפון.
כמו חברות הסלולר המתחרות ביניהן על כל לקוח באמצעות פיצ'רים ושירותים שונים לאייפון - גם הבנקים גילו את הסמארטפון של אפל וחנות היישומים שלה כדרך נוספת להגיע לקהל חדש. מטרת האפליקציות הללו היא לספק שירותים כמו גישה לחשבון הבנק, ביצוע פעולות וקבלת מידע באמצעות האייפון, ולחסוך למשתמש את הצורך בביקור בבנק או אפילו באתר שלו ברשת. "כלכליסט" לקח לסיבוב את האפליקציות של שלושת הבנקים הגדולים כדי לבדוק מה מציעה כל אחת מהן.
המפורטת: BankHapoalim
לאחר הורדת האפליקציה של בנק הפועלים ניתן יהיה להתחבר לחשבון הבנק באותה צורה שבה נעשה החיבור באתר האינטרנט — באמצעות שלושה מזהים: קוד משתמש, מספר תעודת זהות וסיסמה. במסך הראשי המופיע מיד לאחר מכן מוצגת לשונית "ריכוז יתרות" ובה תמונת מצב על החשבון כמו תנועות בעו"ש, תיק השקעות, הלוואות, כרטיסי אשראי ופיקדונות. לחיצה על כל אחד מהמרכיבים הללו או על הלשונית המתאימה תוביל לדף ייעודי ומפורט שבו ניתן לצפות בתנועות לפי חודש.
תמונת המצב שמתקבלת מלאה ומפורטת, ומאפשרת להתוודע למצב החשבון הכולל - פעולה שאותה עושה האפליקציה בצורה הטובה ביותר בהשוואה למתחרים. הממשק אמנם אינו יפה במיוחד, אך עושה את העבודה.
פיצ'ר שייחודי לאפליקציה של הפועלים וממוקם מתחת ללשונית העו"ש מאפשר לצפות בצ'קים שהתקבלו או נשלחו: לחיצה על שורת הצ'ק תציג תמונה סרוקה שלו (ניתן לצפות גם בצורה אופקית) עם פרטי המוען והנמען.
היישום מאפשר הפקדה אל פיקדונות ריבית יומיות (פר"י) או משיכה מהם והעברת כספים בין חשבונות אישיים. תכונה חביבה אחרת מאפשרת "להזמין" שיחה ממוקד התמיכה. כדי לעשות זאת, פשוט הקלידו את מספר הטלפון שלכם ביישום ונציג הבנק יחזור אליכם במהירות וללא דרישה להזדהות מחודשת — שירות נוח ויעיל במקרים שבהם האפליקציה לא ענתה על מבוקשכם.
להפועלים קיים יישום נוסף באפסטור, בשם BankHapoalim MV, המיועד למעקב וביצוע פעולות בשוק ההון, בהן ניהול תיק, צפייה במדדים וגרפים וקנייה ומכירה של מניות. הוא זמין בחינם גם למי שאינו לקוח הבנק, אך כפתורי הקנייה והמכירה יפתחו את הגרסה הסלולרית של אתר הבנק באינטרנט.
בעתיד מתכננים בהפועלים לעדכן את האפליקציה כך שתאפשר מסחר במניות, העברות לצד ג' וביצוע תשלומים למוסדות ולרשויות.
(להורדת BankHapoalim מהאייטיונז)
(לאפליקציית שוק ההון של פועלים - BankHapoalim MV)
הפונקציונלית: iLeumi
ההתחברות לאפליקציה של לאומי מתבצעת, בדומה להפועלים, באמצעות שלושה מזהים, כאשר שם המשתמש נזכר אוטומטית ואין צורך להקלידו מחדש בכל פעם. זהו צעד חיובי המקל על המשתמש ואינו פוגע באבטחה יתר על המידה.
במסך הראשי אפשר לצפות בריכוז מרכיבי החשבון: פעולות אחרונות בעו"ש ובכרטיסי אשראי, מצב פיקדונות, הלוואות וניירות ערך. גלגלת הניווט העליונה מאפשרת לדפדף בין תת־המסכים השונים, אך השימוש בה מעט מסורבל ולא אינטואיטיבי. לא היה מזיק לאחד כמה מסכים ולצמצם את מספר הדפדופים. פיצ'ר נוסף מאפשר להטות את האייפון למצב אופקי ולקבל גרף "עוגה" המפרט את מרכיבי היתרה (זכות וחובה) בחשבון. התכונה קיימת במקומות נוספים באפליקציה.
נוסף על כך, היישום מציג שני מסכים משמעותיים: "לאומי טרייד", המאפשר לנהל את תיק ההשקעות ולבצע פעולות בשוק ההון, ומסך האפשרות להעברת כספים בין חשבונות. תכונות אלה שימושיות ביותר, אך תפעולן בעייתי: הפעולות מתבצעות דרך הגרסה הסלולרית של אתר לאומי (m.leumi.co.il), הנפתחת בתוך האפליקציה. בעתיד תעודכן האפליקציה כך שפעולות אלו יוטמעו בממשק עצמו.
לשונית שמצדיקה אזכור נקראת "איתור סניף", שבה ניתן לחפש סניף של לאומי לפי עיר, שם הסניף או מספרו, ולקבל את הכתובת ושעות הפעילות.
דרך אחרת לאתר סניפים היא באמצעות אפליקציה נפרדת בשם iCleumi, העושה שימוש בעקרון המציאות הרבודה. כאשר המשתמש מפעיל את האפליקציה, היא מציגה את סביבתו כפי שהיא מופיעה דרך מצלמת המכשיר, אך מוסיפה אייקונים שמופיעים על גבי המסך, ומציינים את מיקומם של סניפי לאומי שבהם הוא מביט באותו רגע, או אלה הקרובים אליו. אפליקציה זו קיימת גם עבור מכשירי אנדרואיד - מה שהופך את לאומי לבנק היחיד בעל יישום למערכת ההפעלה של גוגל. בלאומי מתכננים גרסה של האפליקציה הפיננסית (iLeumi) גם לאנדרואיד ולסמארטפונים נוספים, כמו בלקברי ונוקיה.
שדרוגים נוספים בעתיד יאפשרו להיעזר בשירות "מזומן ב־SMS", וכן אפשרות להעברת כספים בין חשבונות לצד ג' מתוך ממשק היישום עצמו.
(לאפליקציית המציאות הרבודה של לאומי - iCleumi באייטיונז)
הידידותית: Discount Bank
ההתחברות ליישום של דיסקונט מתבצעת על ידי שני מזהים בלבד: מספר תעודת זהות וסיסמה. הדבר חוסך הקלדה, אך אפילו בדיסקונט הבינו כי מדובר בבעיית אבטחה, והבהירו כי האפליקציה תעודכן כך שיידרשו שלושה מזהים, כמו באינטרנט.
לשונית שוק ההון ביישום מוצלחת מאוד, ומאפשרת, בניגוד למתחרים, לנהל ממש את תיק ההשקעות ישירות מהאייפון. ניתן לאתר ניירות ערך בבורסה, לצפות בשערי המדדים ולמכור ולקנות מניות. בטרם הקנייה או המכירה של מניה ניתן לראות פרטים רבים עליה, המעניקים מידע שימושי וחשוב עבור מי שמעוניין לבצע פעולות. בכל מצב אפשר גם לצפות בתרשים המציג את הרכב התיק.
מבחינת חוויית השימוש באפליקציה, היא טובה יותר מהאחרות. היא בעלת ממשק נקי, קלה לשימוש ומהירה למדי - בעיקר בשל היותה בסיסית ודלה באופן יחסי באפשרויות שהיא מציעה. מלבד נתוני שוק ההון, ניתן לצפות באמצעותה רק ביתרות בעו"ש, חיובי כרטיסי אשראי ופיקדונות.
בדיסקונט שוקדים על שיפור ושדרוג האפליקציה, כך שבעתיד ניתן יהיה לבצע באמצעותה פעולות נוספות כמו העברת כספים בין חשבונות הלקוח ולצד ג'. כמו כן, מתוכננת לצאת גרסה של היישום לסלולריים נוספים, כמו טלפוני ג'אווה (גרסה שתפעל על מגוון מכשירים, כמו נוקיה ובלקברי, וגם סלולריים שאינם חכמים) ואנדרואיד. בבנק מתכננים גם אפליקציית "מציאות רבודה" (augmented reality) בדומה ללאומי, אשר תכלול מגוון עזרים וכלים כמו איתור סניפים וכספומטים באמצעות יכולות ה־GPS, הוראות הגעה ושיתופי פעולה עסקיים.
(לאפליקציית Discount Bank באייטיונז)
כתבות נוספות:
הגרסה החדשה של פייפאל לאייפון: עכשיו בעברית
היישומים שישברו לכם את הראש: ארבע אפליקציות תשבצים ומשחקי מילים לאייפון
(ניוזלטר סמארטפונים - חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה)
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)