$
הייטק והון סיכון

הצעת מחיר ל-ICQ: כ-120 מיליון דולר

על פי פרסומים ברוסיה, ענקית התקשורת הרוסית Profmedia הגישה הצעה לרכישת חברת המסרים המיידיים הישראלית מידי AOL. שווייה של ICQ מוערך כיום ב-300-200 מיליון דולר

אסף גלעד 16:3506.04.10

12 שנה לאחר שנמכרה ל-AOL תמורת 407 מיליון דולר, מקבלת ICQ הצעת רכישה בגובה של 120 מיליון דולר מחברת Profmedia הרוסית. כלי התקשורת ברוסיה דיווחו היום (ג') כי ענקית המסרים המיידיים הישראלית קיבלה 3 הצעות רכישה. מלבד Profmedia, גם DST הרוסית, ו-Tencent הסינית ניהלו מגעים

לרכישת ICQ.

 

על פי הדיווחים DST הגישה הצעת מחיר של 250-200 מיליון דולר לחברה. Tencent, בעלת השליטה ברשת QQ המוכר כ"מסנג'ר" הסיני, נחשבה עד כה לחברה המובילה לרכישת ICQ. סכום ההצעה שהגישה Tencent אינו ידוע. 

 

הסיבה לעניין הגדול של חברות רוסיות ב-ICQ נובע מפילוח המשתמשים שלה: מתוך 42 מיליון המשתמשים הרשומים לשירות 18.5 מיליון נמצאים ברוסיה, נתח נכבד של 44% מכלל המשתמשים. ואכן, AOL פנתה לכמה מפעילות סלולר וחברות תקשורת רוסיות - בכללן זה גם למפעילת מנוע החיפוש הרוסי Yandex - על מנת לעניין אותן ברכישה.

 

DST מפעילה ברוסיה את שירות Agent@Mail.ru, המתחרה ב-ICQ. לשירות השיחות של DST רשומים כ-12 מיליון משתמשים. ICQ מצידה חתמה בעבר על הסכם שיתוף פעולה עם Profmedia, מפעילת שירות השיחות Rambler, אשר יחד השיקו שירות צ'אט שמונה 5 מיליון משתמשים. AOL אינה מפרסמת את נתוני ההכנסותי של ICQ. עם זאת, הבלוג הרוסי Vedomosti חושף נתונים מתוך שיתוף הפעולה בין ICQ לבין שירות Rambler, שלפיו הכנסות המיזם המשותף מפרסום דורכות במקום כבר שנתיים ומוערכות ב-6 מיליון דולר.

 

מאז הפרסום בחודש דצמבר האחרון שלפיו AOL מעוניינת למכור את ICQ, הוערך שווייה של ICQ ב-300-200 מיליון דולר. AOL החלה לחפש רוכש ל-ICQ לאחר מינוי טים ארמסטורנג למנכ"ל החברה, ששם לו למטרה להפוך את AOL לספקית תוכן. כחלק מהאסטרטגיה הזו החל ארמסטרונג למכור חברות ונכסים שאינם משרתים את המטרה הזו, ולרכוש במקומם נכסים רלבנטים לאסטרטגיה החדשה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x