מוטורולה מיילסטון: מכשיר האנדרואיד האולטימטיבי
מוטורולה מפתיעה עם סמארטפון מרשים הנמצא בדרכו לישראל - בעל מקלדת עברית, יכולות מולטי-טאץ' ומערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל. בדקנו
שבחים למוטורולה בימינו אינם דבר נפוץ. זמן רב עבר מאז שה-RAZR המיתולוגי נחשב למכשיר חדשני, וכיום הניידים של מוטורולה אינם זוכים לפופולריות רבה. אולם בחודשים האחרונים חלה תפנית מרתקת בחברה: היא החליטה לבצע מעבר מוחלט לאנדרואיד, ובימים אלה היא הופכת ליצרנית הגדולה בעולם של מכשירים המריצים את מערכת הההפעלה הסלולרית של גוגל.
ה-Milestone הוא גרסת ה-GSM של הדרואיד, והוא צפוי להגיע לישראל בשבועיים הקרובים. המכשיר, שיהיה זמין ברשת סלקום (ובעתיד אולי אף ברשתות נוספות), עבר גיור לעברית - מהממשק ועד למקלדת הפיזית. מחירו טרם פורסם, אך ההערכה היא כי הוא לא יעלה על 4,000 שקל. על פי מוטורולה ישראל, מכשירי האנדרואיד הנוספים של החברה, כמו ה-Cliq וה-Devour, צפויים גם הם להגיע לארץ בעתיד.
מכשיר גדול ובעל נוכחות
המראה והמבנה הלא שגרתיים של המיילסטון שונים מאוד מכל מכשירי האנדרואיד בשוק, במיוחד בהשוואה לסמסונג גלקסי הקטן והקומפקטי שנמכר בישראל. העובדה כי הוא מצויד במסך גדול ומקלדת פיזית נשלפת הופכים אותו לכבד ומאסיבי במיוחד.
בדגם שהגיע לידינו המקלדת המלאה מכילה את כל 27 האותיות בשפת הקודש (כולל סופיות), ומאפשרת כתיבה מהירה של טקסטים ארוכים. לרוב היא אינה נחוצה, משום שהשימוש במקלדת הווירטואלית במסך המגע נוח מאוד. מי שהשתמש בעבר באייפון או באנדרואיד ירגיש איתה בבית, בעוד שלמקלדת הפיזית דרושה תקופת הסתגלות. משתמשים רבים אף עשויים להחשיב אותה לבעייתית, בגלל המקשים הקטנים והלא מרווחים, בניגוד למכשירי נוקיה או בלקברי, למשל.
בתחתית המסך שוכנים ארבעה מקשים רכים: חיפוש, דף הבית, אפשרויות וחזרה. בניגוד לרושם הראשוני, הם מגיבים היטב, אפילו יותר מבנקסוס 1. המסך עצמו גדול למדי (3.7 אינץ'), בעל חדות רבה (480X854 פיקסלים), ומגיע עם יכולת המולטי-טאץ' הידועה. המשמעות היא שניתן לבצע פעולת "צביטה" על מנת להגדיל או להקטין את התצוגה בדפי אינטרנט, תמונות, מפות ועוד.
אנדרואיד: יציבה יותר, בשלה יותר, ועם 30 אלף אפליקציות
אם אינכם חובבים מושבעים של מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל, רוב הסיכויים שהאנדרואיד שהכרתם עד כה הוא בגרסה 1.5 (Cupcake), הנמצאת במכשירי סמסונג גלקסי, סמסונג ספיקה ו-HTC Magic המשווקים בישראל. המיילסטון הוא הסמארטפון הראשון המגיע לארץ בגרסה מתקדמת יותר. לא 1.6 (Donut), לא 2.0 (Eclair), אלא 2.1 - כמו זו שבנקסוס 1. במוטורולה ישראל אומרים כי הם גם ידאגו לעדכן את המכשירים באמצעות חברות הסלולר בכל פעם שתצא גרסה חדשה.
ומה השתנה מאז גרסת Cupcake? הרבה. אנדרואיד עברה מתיחת פנים רצינית; אפשרויות רבות נוספו, באגים רבים תוקנו, הממשק הגרפי שופר, ויישומי גוגל שודרגו ללא היכר. הכל גם זורם ומהיר יותר, לא מעט בזכות מעבד ה-550 מגה-הרץ וה-256 מגה-בייט זיכרון שבמיילסטון. מעבד כזה אינו המילה האחרונה בסמארטפונים, (בנקסוס 1 ג'יגה-הרץ זיכרון), אך הוא עושה את העבודה באופן משביע רצון.
השימוש באייפון (דגם 3Gs), חשוב לציין, חלק וזורם הרבה יותר. עם זאת, מערכת ההפעלה שלו אינה מסוגלת לעשות חצי מהדברים שבאנדרואיד, וגם זה דבר שכדאי להביא בחשבון.
למערכת ההפעלה נוספו גם ווידג'טים חדשים ויישומים מבית גוגל הניתנים להורדה מחנות האפליקציות, ביניהם Google Earth, Google Goggles ו-Google Navigation (רק בארה"ב, אך לישראל קיימת החלופה החינמית Waze).
מלבד התוספות והשדרוגים, אנדרואיד נשארה עם רכיבי היסוד. התמיכה בריבוי משימות וההתראות והיכולת להחליף, לשנות ולהתעסק בקרביים של המכשיר הם נהדרים. הצד השני של חופש הפעולה הוא כמובן קלות השימוש שיורדת ועקומת הלמידה שגדלה. משתמשים פשוטים עלולים לאבד מהר מאוד את הידיים והרגליים, או לחלופין, להעמיס על הטלפון שלל אפליקציות, ווידג'טים ורקעים חיים שיפגעו בפעולה השוטפת ויהפכו אותו לאיטי ובעל חיי סוללה קצרים. בסופו של דבר צריך לזכור שמדובר במחשב לכל דבר, שמצויד במעבד בינוני יחסית.
צילום, שיתוף, סרטים ומוזיקה
למיילסטון מצלמת 5 מגה-פיקסל עם אוטו-פוקוס ופלאש, שמבטיחה תוצאות סבירות בהחלט. יישום המצלמה שבמכשיר משוכלל למדי, ומאפשר להגדיר פלאש, מצב צילום, אפקטים ואפילו לתייג לפי מיקום גאוגרפי. גלריית התמונות שבמיילסטון מרשימה ביותר, וקל לדפדף בה בין התמונות, לסדר אותן בתיקיות, לשתף אותן (במייל, בפייסבוק, בטוויטר, ב-MMS, בלוטות' ועוד) ואפילו לערוך אותן ברמה שלא הייתה מביישת פוטושופ.
באותו יישום גם תוכלו לארגן את קבצי הווידיאו, ואפילו לצפות בהם ישירות מתוך כרטיס ה-microSD. המיילסטון מגיע עם כרטיס בנפח של 8 ג'יגה, אולם תוכלו להטעין בו עד 32 ג'יגה בפעם בודדת, ולהחליף בין כרטיסים כמו התקני דיסק און קי במחשב.
כדי לסנכרן בין תמונות, שירים וסרטים בין המיילסטון למחשב תוכלו פשוט לחבר אותו ולנהל אותו כמו דיסק קשיח. מי שרוצה דרך יותר נוחה, מוזמן להיעזר בתוכנה כמו doubleTwist, שאותה סיקרנו בעבר, שעובדת עם כל מכשיר אנדרואיד אפשרי.
אלטרנטיבה מצוינת לאייפון ולנקסוס 1
המיילסטון הוא מכשיר מצוין עבור מי שרוצה סמארטפון שיודע לעשות הכל, ואפילו לבצע שיחות טלפון (בדקנו). מבחר האפליקציות בו קטן משמעותית מזה של האייפון, אך משאר הבחינות הוא עולה עליו ברוב הפרמטים. התמיכה בעברית, המולטי-טאץ', גרסה 2.1 של אנדרואיד והמקלדת הפיזית הופכים אותו לבחירה טובה בהרבה עבור הלקוח הישראלי מהנקסוס 1, שלא לדבר על שאר מכשירי האנדרואיד שניתנים לקנייה בארץ כיום.
מי שאינו נרתע מהמגושמות המסוימת שבמכשיר וממערכת ההפעלה המורכבת, יקבל במיילסטון את כל מבוקשו. הגעתה של גרסה 2.1 החדשה לישראל היא בשורה של ממש, שצפויה להלהיט את הזירה ולגרום לישראלים רבים להישבות בקסמי הסמארטפונים בכלל, והאנדרואיד בפרט.
אפליקציות לאנדרואיד בסמארט-אפ: מטוויטר ועד השוואות מחירים בזמן אמת - לחצו כאן
סקירות סמארטפונים נוספות:
BlackBerry Bold 9700: בלקברי קומפקטי ומצוין
Nokia N900: הסמארטפון הטוב ביותר מבית נוקיה
(ניוזלטר סמארטפונים - חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה)
(לערוץ סמארט-אפ - smartapp.calcalist.co.il)
(ל-RSS של סמארט-אפ)