$
חדשות טכנולוגיה

מסתמן: חברות הטלפוניה יוכלו לספק שירותי VoIP מחו"ל

במשרד התקשורת בוחנים אפשרות לאשר לחברות הטלפוניה והסלולר לספק שירותי שיחות על גבי האינטרנט לתיירים ישראלים השוהים בחו"ל - מה שצפוי להוזיל משמעותית את תעריפי השיחות מישראל ואליה

גילעד נס 15:3315.03.10

משרד התקשורת פרסם היום (ב') שימוע בעניין מתן אפשרות לחברות הטלפוניה לספק לתיירים ישראלים השוהים בחו"ל שירותי שיחות על תשתית האינטרנט במדינות היעד. כיום משלמים התיירים הישראלים בחו"ל תעריפים גבוהים יחסית עבור שיחות נכנסות ושיחות לישראל, כיוון שהמפעיל הסלולרי הישראלי זקוק

לשיתוף פעולה של מפעיל סלולרי מקומי, הגובה עמלה המגולמת במחיר.

 

כבר כמה שנים שכמה חברות מאפשרות לנהל שיחות טלפון מחו"ל בתעריפים נמוכים תוך שימוש בכרטיס SIM מקומי, שאותו שוכר הלקוח בישראל, ובשנה האחרונה החלו כמה חברות להציע שירות שיחות מחו"ל שבמסגרתו מצטייד הלקוח בכרטיס SIM של ארץ היעד, ומבצע את השיחות על גבי רשת האינטרנט הסלולרית שקיימת באותה המדינה. תוכנות VoIP קיימות, כסקייפ ופרינג, מאפשרות לנהל שיחות על תשתית אינטרנט קווי או סלולרי, אך הן אינן מאפשרות להשתמש במספר הטלפון המקורי.

 

לפני כמה חודשים החלה סלקום לשווק שירות בשם "סלקום לינק" המאפשר לבצע שיחות קוליות על גבי רשתות אלחוטיות בעת שהמנוי בחו"ל, בעלות נמוכה מזו שהיה משלם במסלול השיחות הרגיל. כמו כן, בזק מציעה מאז ספטמבר האחרון שירות בשם BPhone, שבמסגרתו מקבל הלקוח קו טלפון וירטואלי, והוא יכול להוציא ולקבל שיחות תוך שימוש בתוכנה המותקנת במחשב, בעלויות של שיחות פנים ארציות ותוך תשלום חודשי הזהה לקו טלפון פיזי. באמצעות שירות זה, יכול תייר ישראלי בחו"ל לבצע ממחשבו שיחות למספרי טלפון בישראל ולשלם כאילו קיים את השיחות בתוך שטח ישראל.

 

הנפגעים מהמהלך: המפעילים הבינלאומיים

 

לכאורה, סלקום ובזק מציעות את השירותים האלה בניגוד לרישיונן, שאינו כולל שירותי טלפוניה על גבי הרשת (מסוג Voice Over Broadband - VOB) - אך כעת בוחנים במשרד התקשורת אפשרות להכשיר את השירותים האלו. עם זאת, במשרד התקשורת מתנים את המשך קיומם בכך שיופעלו רק מחוץ לתחומי ישראל, עובדה שלכאורה תמנע מבזק לאפשר ללקוחותיה להשתמש בשירות מחו"ל.

 

בכוונת המשרד לאפשר לבזק, ל-HOT, לחברות הסלולר ולחמשת מפעילי השיחות הפנים ארציות על גבי האינטרנט (סמייל, פרטנר, בזק בינלאומי, נטויז'ן ואקספון) לספק שירותים אלו, כך שהמנוי יוכל להשתמש במספר שניתן לו מטעם ספקית התקשורת גם כאשר הוא משתמש בשירותי VoIP לניהול שיחות מחו"ל.

 

מי שעשוי להתנגד ליוזמה הם מפעילי השיחות הבינלאומיות, כיוון שהעברת השיחה מחו"ל על גבי האינטרנט ישירות למתגי חברות התקשורת הישראליות צפויה לייתר את פעילותן ולגרום להן להפסד הכנסות. עם זאת, ספקיות השיחות הבינלאומיות עצמן, המספקות כיום גם שירותי שיחות על גבי האינטרנט בתחומי ישראל, יוכלו לספק שירותי שיחה לתיירים בחו"ל ללא מעורבות של גורמים נוספים, ובכך נפתח עבורן מגזר הכנסות חדש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x