בזכות המפעל החדש בקריית גת: עלייה של 145% ביצוא של אינטל ישראל
ב-2009 ייצאה ענקית השבבים בהיקף של 3.4 מיליארד דולר. לדברי המנכ"לית פסברג, הרחבת המפעל בקריית גת תלויה במענק המדינה: "אם פס הייצור לא ישודרג נשקול אם נוכל להמשיך להתקיים בישראל"
"סך ההשקעה הכולל במפעל בטכנולוגיה החדשה עשוי להגיע ל-2.7 מיליארד דולר", אמרה פסברג, "ולהערכתנו נוכל לגייס בעקבות זאת 400 עובדים נוספים. אם פס הייצור לא ישודרג לטכנולוגיה החדשה, נשקול אם נוכל להמשיך ולהתקיים בישראל תוך הישענות על טכנולוגיה לא מעודכנת". הממשלה צפויה להחזיר לאינטל תשובה באשר לתמיכה בבקשת המענק עד אמצע מרץ, התאריך שבו אמורה הנהלת אינטל העולמית להחליט על הקמת מפעל 22 הננומטר הבא שלה.
על הפגנות החרדים כנגד פעילות מפעל אינטל בירושלים אמרה פסברג כי "המפעל בירושלים הוא חלק אינטגרלי מהמפעל בקריית גת וכל רכיב שמיוצר שם נארז בירושלים. המפעל בירושלים עבד בתצורתו הקודמת במשך שנים רבות כל יום, כל היום, ולבקשת אלי ישי, רובי ריבלין ואורי לופוליאנסקי, הבאנו את הפעילות הנוכחית של מפעל אינטל ירושלים מהמזרח הרחוק לכאן".
עלייה של 145% בהיקף היצוא
פסברג הכחישה את הידיעות שלפיהן הגיעה אינטל לפשרה עם החרדים על העסקת בני מיעוטים בשבת: "העובדים שלנו תמיד גויסו ויגויסו ללא הבדל דת גזע ומין. זו מדיניות הגיוס של אינטל וכך נעשה בהמשך".
אינטל ישראל ייצאה בשנת 2009 בהיקף של 3.4 מיליארד דולר - עלייה של 145% בהשוואה ל-2008. בחברה מייחסים את הגידול המרשים לפתיחת מפעל הייצור השבבים החדש בקריית גת - FAB 28, שהחל בפעילותו לפי שנה. על פי נתוני אינטל ישראל, סך כל יצוא החברה ב-10 השנים האחרונות מגיע ל-17.5 מיליארד דולר.
בסל הכל השקיעה אינטל בישראל בשנה שעברה 3.4 מיליארד דולר שמהווים 2.3% מהתוצר העסקי של ישראל, ו-10% מהייצוא התעשייתי. 2.6 מיליארד דולר מתוכם הושקעו במפעל בקריית גת, המעסיק 2,200 עובדים. מענקי הממשלה לאינטל מסתכמים ב-1.3 מיליארד דולר.
תפוקה מלאה בתוך ארבעה חודשים
אינטל ישראל מעסיקה כיום 6,340 עובדים, והיא נחשבת למעסיק הפרטי הגדול ביותר במדינה. עם זאת, במצבת כוח האדם של החברה נרשמה בשנה שעברה ירידה של 2% בהשוואה ל-2008, אז העסיקה 6,470 עובדים. מדובר במגמה מתמשכת - בשנת 2007 העסיקה החברה 7,323 עובדים.. "היתה הקפאה בגיוסי עובדים בשנה הקודמת", אמרה פסברג. "אך מאז תחילת 2010 גויסו 100 עובדים נוספים".
לדברי מנהל מפעל אינטל בקריית גת אורן ריס, המפעל הגיע ל-100% תפוקה בטכנולוגיה הנוכחית. "בכל מקום בעולם יש משהו משלנו, החל מנטבוקים ועד שרתים ארגוניים", מסר ריס. לדבריו, במפעל בירושלים הושקעו 40 מיליון דולר, ובתוך ארבעה חודשים, מאז החל הייצור בו, הוא הגיע לתפוקה מלאה.
במהלך מסיבת עיתונאים הודיעה פסברג על סיום תהליכי הפיתוח של ה-Sandy Bridge, מיקרו-שבבים בטכנולוגית 32 ננומטר המשפרים את הביצועים הגרפיים ואת זמן התגובה שפותח במרכז החברה בחיפה. מנהל מרכז הפיתוח של אינטל בחיפה מסר כי השבב יגיע לשוק בחציון הראשון של 2011.
מרכז הפיתוח בחיפה עובד גם על מוצר חדש לשוק הנטבוקים, בשם CedarView, שיהיה אחראי לרכיבים בעלי הספק נמוך ושיביא שיפורים בביצועים וביכולות הגרפיות, כתגובה ליכולות הגרפיקה המשוכללות של המתחרה Nvidia.
מרכז הפיתוח החדש העוסק בנטבוקים מעסיק השנה כבר 80 עובדים. כמו כן מפתחת אינטל במרכזה שבהר חוצבים בירושלים את טכנולוגיית ה-vPro לשליטה ובקרה מרחוק על מחשבים, המאפשרת להוזיל את עלויות מסדי הנתונים ומערכות המידע. קבוצת רכיבי התקשורת הקוית של אינטל (LAN) השיקה השנה 5 רכיבי תקשורת חדשים במהירות של עד 10 ג'יגה-ביט לשנייה.