סופרים הודים יוצאים נגד עסקת הספרים של גוגל
ההתנגדות לעסקה שחתמה גוגל עם איגוד הסופרים האמריקאי מתרחבת: איגודי סופרים בהודו הגישו לבית המשפט הבוחן את העסקה את הסתייגותם, בטענה שהיא מפרה את זכויות היוצרים שלהם
על פי העסקה שחתמה גוגל עם איגוד הסופרים האמריקאי, ענקית האינטרנט תקבל את הזכויות על כ-12 מיליון ספרים שסרקה, בכלל זה הזכות למכור אותם בפורמט דיגיטלי, ותשלם לסופרים כ-125 מיליון דולר. העסקה כוללת ספרים שהזכויות עליהם פקעו או שמחזיקי הזכויות שלהם אינם ידועים.
ארגון זכויות היוצרים ההודי (IRRO) מתח ביקורת חריפה על העסקה, ודוברו, סידהארתא אַרְיַא, אמר כי היא "הופכת את חוק זכויות היוצרים על ראשו". עיקר הביקורת של ה-IRRO נמתחה על העובדה שעל פי העסקה, סופרים שאינם רוצים שגוגל תסרוק את ספריהם או שתציג את ספריהם שכבר סרקה מחויבים לנקוט צעדים כדי להודיע לגוגל על כך.
אריא ציין שעקרון ה-opt out - שלפיו ברירת המחדל היא השתתפות בפרויקט הספרים של גוגל ומי שאינו מעוניין בכך צריך להודיע על כך לחברה - מנוגד לעיקרון שעומד בבסיס חוקי זכויות היוצרים. לדבריו, משמעות העסקה של גוגל איגוד הספרים האמריקאי, אם היא תתקבל, היא "שכל אחד, בכל מקום, יכול להעתיק מה שהוא רוצה, בכמויות – ואחר כך לבקש מאנשים שיוציאו את עצמם מהעסקה". דברים דומים אמרה סופרת הפנטזיה אורסולה לה גווין, שהובילה 350 סופרים להתנגדות לעסקה.
גוגל ניסתה לאחרונה להגביל את תחום העסקה לספרים באנגלית בלבד – בית משפט צרפתי כבר פסק נגד גוגל בעניין זה, וכמה תביעות נגדה הוגשו גם בסין – אך ספק אם הדבר יספק את הסופרים ההודים: חלק ניכר מהספרות במדינה נכתב באנגלית, מורשת השליטה הבריטית בתת-היבשת.