דו"ח טכנולוגי: האייפלופ נחת
למנכ"ל אמזון יש סיבה להיות מרוצה מה-iPad, הצי האמריקאי גילה שגיימרים הם לוחמים טובים יותר, מדיניות הפרטיות של פייסבוק שוב מעוררת שערורייה בקנדה, וגוגל מנסה להיות "חברתית" ומעוררת דאגה
האייכזבה הגדולה
דבר טוב אחד אפשר לומר על השקת האייפד (שם אלטרנטיבי: אייפלופ, או בעברית אייוויי) אמש (ד'): לפחות נגמר מחול השמועות המטורף הזה. ובהתחשב בתוצאה, יש סיכוי שהמחול הבא ייערך בחוג לריקודי עם בלבד. יש הסכמה כמעט כללית שהחגיגה היתה מופרזת ושמדובר באכזבה. היטלר כמעט יצא מדעתו.
אחרי כל הרעש, הצלצולים ונבואות השלום העולמי, אפל הציגה אתמול אייפוד טאץ' מגודל, חסר מולטי-טאסקינג, שאין לו אפילו חיבור USB, שמצריך מקלדת ועכבר חיצוניים כדי לעבוד כמו שצריך (אפל הציגה מקלדת אתמול, אבל כדי שלא להרוס את החגיגה לא ציינה מחיר), ובלי תמיכה בפלאש. לגיזמודו יש רשימת פגמים.
אפשר לקבל חיבוריות דור שלישי באייפד – אבל זה יעלה לך 130 דולרים נוספים. זה, כנראה, כדי שאפשר יהיה להציג את האייפד כמכשיר שעולה פחות מ-500 דולר. זוכרים, אגב, איך סטיב ג'ובס אמר לא כל כך מזמן שאפל לא יודעת להכין מחשב שעולה פחות מ-500 דולר ושמכשיר כזה בהכרח יהיה זבל? זה בסדר, גם כתבי המחשבים שכחו.
זוכרים שהוא אמר לפני שנתיים, עם יציאת הקינדל הראשון, שאין טעם בספר אלקטרוני, כי אנשים כבר לא קוראים? כנראה שבשנתיים האחרונות הוא שינה את דעתו, כי אתמול הוא הציג אפליקציה – שיש חשד סביר שהיא גנובה, דרך אגב – שמיועדת לקריאת ספרים. ידידה קרובה של ג'ובס ציינה פעם שהיא חשדה שהוא שקרן כפייתי, אבל בסופו של דבר הגיעה למסקנה שלא זה המצב – הוא פשוט מאמין בכל פעם מחדש בכל דבר שהוא אומר, גם כשהוא הפוך לחלוטין ממה שאמר קודם לכן.
ובכך, אגב, נתן לאמזון את הניצחון במלחמת הספרים המקוונים. האייפד, ציין בראד סטון מהניו יורק טיימס, לא יהרוג את הקינדל: הוא מיועד לקהל אחר לגמרי, זה של אנשים שקוראים ספר או שניים בשנה. קוראי ספרים אמיתיים יסתכלו על תג המחיר (מינימום 629 דולר, אם רוצים חיקוי של החיבוריות של הקינדל), על העובדה שלא מדובר בתצוגת דיו אלקטרונית, ויישארו עם אמזון. ובאותה הזדמנות, אפל מיהרה להודיע שאפליקציית הקינדל של האייפון תגיע לאייפד. כלומר, אמזון תרחיב את הגישה לחנות שלה גם לרוכשי האייפד. סביר להניח שמנכ"ל אמזון ג'ף בזוס חייך אתמול.
גיימר? הצבא זקוק לך!
הנטייה המקובלת היא לרדת על שחקני מחשב, ולהאשים אותם בנטיות אנטי חברתיות. כבר הוכח כמה וכמה פעמים שאין לכך בסיס, ושרוב שחקני המחשב הם אנשים רגילים לחלוטין, אבל הסטיגמה נשארה. דעה קדומה היא מה שהמדע והידע לא הצליחו לגבור עליו.
בינתיים, הפך הצי האמריקאי את הקערה על פיה. המחקרים שהם עורכים, אומרים שם, מוצאים שגיימרים הם לוחמים טובים יותר. במונחי תפיסה וקוגניציה, גיימרים מתפקדים ביעילות של 10% עד 20% יותר מאנשים "רגילים".
יתר על כן, משחקי מחשב מחדדים את היכולות של המשתמש לאורך זמן: עד כשנתיים לאחר המשחק האחרון. בהתחשב במטלות שהצבא האמריקאי נאלץ להתמודד עימן, יש לכך פוטנציאל. כעת שוקלים בצבא לפתח משחקים משלהם, כאמצעי אימון. עם זאת, הצי נמנע מלהתייחס לאפשרות שהכוחות המזוינים יהפכו את הגיימרים לאוכלוסיית יעד לגיוס.
מן הראוי להזכיר, עם זאת, שרק לפני שנתיים וחצי הגדירו המגייסים של הצי את "דור המייספייס" כ"צורת חיים זרה". הגיוס עשוי להיות בעייתי.
קנדה נגד פייסבוק, סיבוב שני
צרות חדשות לרשת החברתית שלא מאמינה בפרטיות: נציבות הפרטיות של קנדה, שבעבר דרשה מפייסבוק להגביל את שיתוף הפרטים שלה עם צד שלישי, מפגינה זיכרון לטווח ארוך וכעת היא שוב יוצאת לצוד אותה.
הפעם מתמקדת הנציבות לא באפליקציות הצד השלישי של פייסבוק, פרצת הפרטיות הרחבה ביותר שלה, אלא בביטול הפרטיו.... אה, סליחה, עדכון הפרטיות שעליו הכריזה הרשת החברתית לפני כחודש. הנציבות לא טיפשה. היא שמה לב שלמרות שפייסבוק הכריזה על חיזוק הפרטיות (זמן קצר לפני שהמנכ"ל שלה הודה שאין דבר כזה, מבחינתו), הרי שבפועל היא פגעה בפרטיותם של רוב המשתמשים.
פייסבוק טענה להגנתה שהיא פעלה במסגרת החוק ושהיא ניהלה מערכת הצקה למשתמשים, שדרשה מהם לעדכן את הגדרות הפרטיות שלהם ולא הפסיקה לנדנד עד שהם אכן עשו זאת. ההגנה הזו – "פעילות במסגרת החוק" לא עזרה לפייסבוק בפעם שעברה.
גוגל מנסה להיות "חברתית"
וזה די מפחיד. גוגל הודיעה אמש (ד') שהיא הוסיפה פיצ'ר חדש לחיפוש התמונות שלה, "חיפוש חברתי". במסגרתו, קורים שני דברים: בתחתית החיפוש שלך מופיעות תמונות שקשורות לנושא החיפוש שצילמו חברים שלך – וגוגל ממפה את המעגל החברתי שלך. המידע מופיע תחת הכותרת "המעגל החברתי שלך" בתחתית העמוד.
החיפוש בתמונות עובד באנגלית ובעברית, והוא לא לגמרי מדויק – החיפוש דחף לרשימת התמונות ה"חברתיות" שלי גם תמונות שצילמתי בעצמי. אבל מיפוי החברים הוא זה שמטריד. גוגל עוקבת – אום מאליק לא מתרשם מהיעילות, אני דווקא כן – אחרי הקשרים שלך ברשת, ומראה איך אתה ואנשים אחרים מצטלבים באמצעות פעילויות מקוונות שונות. היא גם מראה את האנשים שאיתם אתה עשוי להיות מקושר, באמצעות פעילות רשת של אנשים שאיתם אתה בוודאות מקושר.
הנקודה החיובית היחידה פה היא שגן העדן הזה ל-stalkers (עדיין מחפש מילה עברית טובה, "עוקב" זה לא זה) נמצא בבטא, וכידוע - יותר קל להוציא נשמה משליטתו של השטן מאשר להוציא מוצר של גוגל מבטא.
קצרצרים
ביל גייטס עשה הרבה דברים טובים למען האנושות – פנאטי לינוקס מתבקשים להפסיק לקרוא כאן – יש תחרות עזה בין העובדה שהוא אחראי להפיכתם של מחשבים לחלק מחייהם של מיליונים ובין העובדה שמדובר בתורם הגדול ביותר בהיסטוריה. מצד שני, על כל זה מאפילה העובדה שגייטס לא רק תמך בהחלטתה של מיקרוסופט להמשיך בעסקים כרגיל בסין, אלא גם שימש כסניגור של המשטר: הוא אמר שהצנזורה הסינית על הרשת "מוגבלת מאוד", והשווה אותה לצנזורה בגרמניה על אתרים ניאו-נאצים. בגרמניה – שם תמיד מקנן החשש ש"הכלבה ההיא מיוחמת שוב", כמאמרו של ברכט – אכן יש צנזורה אנטי-נאצית; בסין יש צנזורה על עצם הרעיונות של זכויות האדם, ועל עצם ההיסטוריה של משטר הגולגולות. מצא את ההבדלים.
בחדשות מיקרוסופט מועילות אחרות, התברר שיש פרצה בכל הגרסאות של הדפדפן שלה, אינטרנט אקספלורר, שמאפשרות להאקרים – בהנחה שאתה גולש באתרי ווב 2.0 – לקרוא את כל תוכן הדיסק הקשיח שלך. מה נסגר?
ג'יימי תומאס-ראסט, שהורשעה בהורדת שירים, כנראה לא חטפה מספיק, כי אחרי ששופט הפחית את הקנס שהיא צריכה לשלם מכמעט שני מיליון דולר ל-54 אלף דולר, ואחרי שתעשיית ההקלטות הציעה לה להתפשר על 25,000 דולר, היא אמרה "לא". המשמעות היא שתעשיית ההקלטות תיאלץ לערער על ההחלטה לקצץ את הקנס.
משטרת לונדון מתחילה להיערך לאולימפיאדה, שתיערך שם ב-2012, והקימה שני צוותים למלחמה בפשעי מחשב. האחד יתמקד בפושעים שינסו לתקוף את מערכת הרשת של האולימפיאדה עצמה, והאחרי – בהונאות הנלוות לאירוע, כגון הונאת כרטיסים. לידיעת משטרת ישראל: האולימפיאדה תיערך בעוד שנתיים ושבעה חודשים, ובכל זאת הטמבלים האלה מתכוננים כבר עכשיו. נו, חננות אירופאיות. למה אפשר לצפות.
אחת המצלמות העתיקות בעולם, שמבוססת על טכניקת הדאגרוטיפ, עומדת כעת למכירה פומבית. אם יש לכם מינימום של 200,000 יורו, תוכלו לשים יד על מכונה נאה מעץ שחתומה על ידי ז'אק דאגר עצמו ושנבנתה על ידי אחיינו. מצד שני, נראה שאין לה חיבור USB, כך שתתקשו להעביר את התמונות למחשב.
- "דו"ח טכנולוגי" בכל יום בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה הרביעית)
- לטורים הקודמים של "דו"ח טכנולוגי" - dailytech.calcalist.co.il.
- ל-RSS של "דו"ח טכנולוגי"