בלעדי ל"כלכליסט" - מחצית מ-500 מפוטרי קומברס: מהסניף בישראל
רוב המפוטרים המיועדים יהיו אנשי מוצר, שיווק ומכירות. שורת בכירים נטשה את הסניף הישראלי בטרם ההחלטה על סבב הפיטורים, בהם סמנכ"ל כוח אדם
סבב הפיטורים בקומברס: כמחצית מתוך כ-500 המפוטרים הם עובדי מרכז החברה בישראל, מרביתם אנשי מוצר, שיווק ומכירות. אנשי פיתוח תוכנה צפויים להיפגע פחות מחרב הפיטורים בגל הנוכחי. סבב הפיטורים יחל בפברואר ולא יאוחר מ־2 במרץ, צמוד למועד פרסום דו"חותיה השנתיים של קומברס, וייעשה בכמה גלים לאורך כמה שבועות.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי ימים ספורים לפני ההחלטה על הפיטורים הנרחבים עזבו את המרכז שורה של בכירים. אחד מהם הוא סמנכ"ל כוח האדם הישראלי רמי פנקס, שפרש במקביל לעמיתו העולמי לאנס מיאמוטו.
מלבדם עזבו את החברה כמה בכירים בקבוצת המוצרים. מנהלים נוספים שעזבו הם דוד וורטמן וכן מנהלים בכירים בחטיבת מוצרי ההודעות (Messaging). וורטמן עזב לתפקיד בכיר בחברת נייס, שאותה מנהל כיום זאבי ברגמן, בעבר מנכ"ל קומברס.
גל הפיטורים הנוכחי הוא תוצר של גל קיצוצים נרחב שנערך בחברה על רקע ירידה ברווחיותה. אין זו הפעם הראשונה שבה מתרחשים פיטורים בחברה, אך הפעם עברה קומברס טלטלה בדמות עזיבה מסיבית של עובדים. חלק מהעובדים הוחלפו על ידי עובדים חדשים. כדי להתמודד עם התחלופה וכן עם אובדן היכולת להשתמש באופציות כתגמול לעובדים, יזמה קומברס תוכנית בונוס לעובדים נחוצים המתמידים בעבודתם. על כל שנה שלמה של עבודה מקבל העובד בין שלוש לארבע משכורות.
מלבד הפיטורים הודיעה החברה לפני כשבועיים על קיצוץ של 20% בשכרו של מנכ"ל החברה, אנדריי דהן, שישתכר מעתה והלאה 800 אלף דולר בשנה. קיצוץ של 10% בשכר יחול על שאר חברי ההנהלה, בהם סמנכ"ל הכספים סטפן סווד ונשיא המכירות הבינלאומיות דרור בין.
תיקון: כאמור, שכרו של מנכ"ל קומברס אנדרי דהן הוא 800 אלף דולר בשנה, ולא כפי שפורסם מוקדם יותר