פרשנות: האתגר של אנדריי המנכ"ל
הפיטורים הקרובים בקומברס הם צעד של אין ברירה
זוהי התקופה הקריטית ביותר בכהונתו של אנדריי דהן כמנכ"ל קומברס. דהן מונה ב־2007 למטרה אחת ויחידה: להחזיר את קומברס למסחר בבורסה, לאחר שזו הוצאה ממנה בעקבות פרשת הבקדייטינג שנחשפה ב־2006.
סחירות בבורסה תקנה לה יתרונות רבים שהיא יכולה רק לחלום עליהם כיום: גיוס הון שכל כך חסר לה מגופים מוסדיים שכיום מושכים את ידם מהשקעה בה, ולרכוש חברות באמצעות עסקת מניות - דבר שאינה יכולה לעשות כיום - ולכן נאלצת לפגוע בקופת המזומנים המדולדלת שלה. אחרי שתחזור להיות רשומה, עובדיה גם יוכלו לממש אופציות, אחד התמריצים הבולטים שאפיינו את החברה בעבר. כך תוכל גם להשיב משהו מהמוטיבציה האבודה של עובדי החברה. על הפרק גם עומדת אפשרות לרכישת קומברס על ידי אחת מענקיות מערכות המידע העולמיות, בהן HP ויבמ או אפילו אמדוקס, שמעוניינת ביכולות הבילינג המרשימות שמציגה קומברס. רכישה שכזו תוכל לצאת לפועל רק לאחר שיתפרסמו כל דיווחיה הכספיים של החברה, ומניותיה יהיו סחירות.
דהן מנסה כבר זמן רב להחזיר את קומברס לבורסה. את זה הוא צריך לעשות במקביל לניהול שוטף של החברה בתקופה של משבר כלכלי פיננסי, משבר בעולם הטלקום וירידה של עסקי הליבה של החברה לאורך שנותיה: תאים קוליים.
לזכותו של דהן נזקפת יציבות המניה חרף אי־הוודאות שכרוכה בהשקעה בחברה שאינה מוסרת דיווחים לבורסה. גם ההסדר של קומברס עם התובעים בפרשת הבקדייטינג מוציא אותה בזול: קומברס שמרה בצד 300 מיליון דולר לפתרון הפרשה, ובפועל נקבע שישולמו רק 225 מיליון דולר, מתוכם 62 מיליון דולר על ידי קובי אלכסנדר.
עם זאת, גם לאחר החזרה לנאסד"ק ייאלץ דהן להתמודד עם הטעם המר שנותר בשנתיים האחרונות בקרב 2,000 עובדיו בישראל: העברת מרכז הכובד לארה"ב, פרשת הבקדייטינג, סגירת פעילויות רבות בישראל והקיצוצים התכופים בכוח האדם. אין ספק שהפיטורים הקרובים הם אקט של אין ברירה. נקודת ההכרעה שלפיה בעלי המניות ישפטו את דהן לשבט או לחסד הולכת ומתקרבת בצעדי ענק.