$
סטארט-אפים והון סיכון

קרן ססקואנה: "אנחנו בוחנים כניסה לבית השקעות ישראלי"

אמיר גולדמן, מנהל קרן ההון סיכון האמריקאית ססקואנה, המנהלת 500 מיליון דולר בעולם: "ב־2010 יהיו לנו לפחות שתי השקעות בישראל, כל אחת בסדר גודל של 15 מיליון דולר"

מאיר אורבך 16:0911.01.10

"אנחנו בוחנים השקעה בישראל, בבתי השקעות ובכל החברות שפעילות בתחום של ניהול נכסים", אומר אמיר גולדמן, מנהל קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית ססקואנה, המנהלת 500 מיליון דולר בהשקעות ברחבי העולם.

 

בשנה האחרונה השקיעה ססקאונה כ־12 מיליון דולר בנטפורמיקס, וב־2008 השקיעה 25 מיליון דולר בוויזאייר ובפלימות', כולן ישראליות.

 

ססקאונה פעילה בישראל באמצעות קרן הצמיחה שלה שמנוהלת על ידי ג'ונתן קלאר. "ב־2010 אני מאמין שיהיו לנו לפחות שתי השקעות בישראל, כל אחת בסדר גודל של 15 מיליון דולר. אין לנו מגבלה על הסכום וגם על התחום שבו אנחנו משקיעים. אנחנו בעיקר מעדיפים להשקיע בחברות שיש להן חיבור לעולם הפיננסי שבו אנחנו מבינים הכי טוב", אומר גולדמן.

גולדמן. "לא תהיה לנו בעיה להשקיע גם 50 מיליון דולר" גולדמן. "לא תהיה לנו בעיה להשקיע גם 50 מיליון דולר" צילום: עמית שעל

 

פתוחים לרעיונות

 

"לצד הבחינה המתמדת של חברות טכנולוגיה ישראליות, בחנו השקעה בבתי השקעות ישראליים ובחברות המנהלות נכסים", אומר גולדמן. "לפני כשנתיים, כאשר השוק הישראלי היה בשיא, בחנו כמה עסקאות בתחום אבל מרביתן במחירים גבוהים ולא כדאיים. קיווינו שהנפילה בשווקים בשנה האחרונה תיצור הזדמנויות בשוק ההשקעות, אבל ההתאוששות היתה מהירה ולכן לא נרשמה ירידה גדולה במחירים.

 

"אני מאמין שאם נמצא כאן משהו מיוחד לא תהיה לנו כל בעיה להשקיע גם 50 מיליון דולר. בניגוד לקרנות אחרות שמגדירות לעצמן מראש את גודל הקרן או את טווח ההשקעה, הקרן שלנו פתוחה לחלוטין להשקעות מ־5 מיליון דולר ועד 50 מיליון דולר".

 

קרן ססקואנה אינה משקיעה בחברות טכנולוגיה בלבד אלא פעילה במגוון רחב של תחומים. הקרן השקיעה עד היום כ־150 מיליון דולר בארצות הברית, 40 מיליון דולר בישראל, 100 מיליון דולר באירופה ועוד כ־250 מיליון דולר בסין. "אני מאמין שנמשיך להשקיע בסין עוד הרבה כסף", אומר גולדמן.

 

הקרן היא חלק מחברת ססקואנה שהוקמה ב־1987, ונחשבת למובילה עולמית בתחום הסחר במניות. מחזור הכנסותיה אינו ידוע, מאחר שהחברה פרטית ומקפידה על סודיות. ההערכות הן שהכנסותיה מסתכמות במיליארדי דולרים. ב־2006 הקימה החברה קרן המשקיעה בחברות צמיחה שנמצאות בשלבים מתקדמים של התפתחות.

 

כאשר נשאל על עתידה של קרן מרקסטון, שהתגלתה בה פרשיית הונאה, גולדמן אינו ממהר להספיד: "לדעתי, הם עשו השקעות טובות, ולפרק את הקרן עכשיו זו תהיה שטות. להערכתי, גם קרן הפנסיה של ניו יורק, שהשקיעה שם כסף רב, לא תבקש לפרק את הקרן אם ההשקעות טובות".

 

"ישראל יכולה להיהפך להונג קונג"

 

גולדמן מאמין שלישראל יש עתיד בתחום המסחר במטבע חוץ, אופציות ונגזרים. "ישראל יכולה להיהפך להונג קונג או סינגפור בכל הנוגע למסחר. אם בעבר חברות פיננסיות חיפשו בוגרי MBA, הרי כיום אנחנו מחפשים בוגרים מצטיינים מ־MIT וקאלטק".

 

"אם איש טכנולוגי יכול ליצור לנו יתרון בניתוח מידע או ביכולת לקנות מניה בשנייה מהר יותר מהמתחרה, זה יתרון עצום" אומר גולדמן.

 

בתחום הטכנולוגי גולדמן מאמין שתעשיית ההשקעות בישראל נמצאת אמנם בירידה, אבל עדיין יש כאן מספיק כסף. "הייתי כאן ב־1995, כשרק הוקמה התעשייה, והיו כאן 10 קרנות שכל אחת ניהלה 30 מיליון דולר".

 

"בשנת 2000 היו כבר יותר ממאה קרנות ורבות ניהלו יותר מ־300 מיליון דולר. זרמו הרבה כספים מיותרים לשוק, והיכולת לעשות אקזיט הצטמצמה. כיום המצב סביר לחלוטין מבחינת גודל התעשייה בישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x