אופטימיות בקרב מנהלי קרנות ההון סיכון בארץ: ההנפקות חוזרות
סקר חדש: 62% מהמנהלים והשותפים בתעשיית ההון סיכון בישראל צופים לפחות הנפקה ישראלית אחת עד תום הרבעון השני
62% מהמנהלים והשותפים בתעשיית ההון סיכון בישראל צופים לפחות הנפקה ישראלית אחת עד תום הרבעון השני, כך עולה מסקר שערכה פירמת רואי החשבון דלויט בריטמן אלמגור זוהר בקרב 60 מנהלים ושותפים בהון סיכון הישראלי ובקרנות זרות הפעילות בישראל. ההנפקה הישראלית האחרונה בנאסד"ק התרחשה ביולי 2007 , כשוולטייר הונפקה בשווי של 132 מיליון דולר.
בהמשך לסדרת הרכישות האחרונה, 91% מהמנהלים סבורים כי עידן הרכישות והמיזוגים חזר. עם זאת, 38% מהמשיבים מאמינים כי נראה עד 10 חברות נסגרות עד חודש יולי.
השותפים והמנהלים בקרנות אינם ממהרים לשנות את אופי הפעילות שהתאים לרוח המשבר. אמנם מרביתם חוזים כי נראה צמיחה בשיעורי ההשקעה בשלבים המוקדמים, כאשר 58% צופים בהשקעות סיד וסבב ראשון לעומת 50% ברבעון הקודם. במקביל, 65% מעידים כי ימשיכו להתמקד בניהול הפורטפוליו, 19% יתמקדו בהובלת השקעות חדשות ו-13% יתמקדו בסינון חברות פוטנציאליות.
גם הציפייה לעלייה דרמטית בשווים של ההשקעות ושל האקזיטים התמתנה, כאשר רק 42% מהמשיבים מאמינים כי נמשיך לראות צמיחה בשווים של האקזיטים בחצי השנה הקרובה.
לדברי רו"ח טל חן, ראש מגזר ההיטק ב-deloitte "המהירות בה חל שינוי המגמה לכיוון החיובי, גרמה לכך שהמשבר לא נוצל עד תום מנקודת מבטם של המשקיעים. היו מעט מאוד מכירות חיסול של חברות (fire sales), מעט מאוד סבבים בשווים נמוכים מאלו שקדמו להם (down round), ולמעשה חזרנו במידה מסוימת לנקודת ההתחלה שקדמה למשבר אך תוך הססנות מהציפיות מהשווקים".
התחומים החמים ימשיכו להיות הקלינטק והמכשור הרפואי כש-71% ו- 68% (בהתאמה), שצופים צמיחה בהשקעות בתחומים אלו. באשר לעניין הרב סביב תחום המחשוב ענן (Cloud Computing) הדעות חלוקות, כאשר 13% מאמינים שמדובר בהמולה רבה סביב מונח שלמעשה מאגד טכנולוגיות קיימות, לעומת 47% אשר רואים בתחום ארכיטקטורה חדשה של טכנולוגיות מידע שתשפיע באופן דרמתי על התעשייה ו-40% טוענים כי עדיין מוקדם לקבוע אם מדובר במהפכה של ממש.
80% ממנהלי ההון סיכון רואים בארה"ב את עיקר התחרות בחברות הפורטפוליו. לראשונה הסגמנט הגדול ביותר של משיבים סבור כי דווקא המזרח מהווה ההזדמנות המרכזית לצמיחה בהכנסות של חברות, 34% בארה"ב, 19% באירופה ואפריקה, ו 6% בדרום אמריקה.