ארה"ב: ספקית אינטרנט תפצה לקוחות על חסימת שיתוף קבצים
לקוחות חברת קומקאסט הגישו נגדה תביעה ייצוגית בטענה שהגבילה את מהירות העברת הנתונים למשתמשי ביטורנט. הצדדים הגיעו לפשרה, והחברה תפצה את הלקוחות בסכום כולל של 16 מיליון דולר
ספקית הרשת הגבילה את המשתמשים - ותשלם על כך: במסגרת פשרה שגובשה בין חברת קומקאסט (comcast) האמריקאית ובין לקוחות שטענו כי הגבילה את מהירות הגלישה שלהם, תפצה החברה את הלקוחות בסכום כולל של 16 מיליון דולר.
בנובמבר 2007 הגישו לקוחות קומקאסט תביעה ייצוגית נגד החברה,
בעקבות התביעה ביטלה קומקאסט את מנגנון הבקרה במרץ 2008, אך היא טוענת כי לא היה פסול במעשיה, והסכם הפשרה נועד לחסוך את העלויות המשפטיות. גובה הפיצויים שישולמו מבוסס על מספר המשתתפים בתביעה הייצוגית, והוא מוגבל ל-16 דולר למשתתף, ועד מיליון משתתפים. יצוין כי הכנסותיה של קומקאסט ב-2008 הגיעו לכ-34.4 מיליארד דולר.
למרות סכום הפיצויים הזניח, המשפט מעלה לדיון חזרה את סוגית ניטרליות הרשת, שלפיה לספקיות רשת או סלולר אסור להתערב בתוכן המידע המועבר דרכן או להגביל משתמשים הצורכים כמויות מידע גדולות.
קומקאסט טוענת כי ההגבלה על משתמשי ביטורנט הכרחית כדי לשמור על יציבות הרשת ולמנוע עומס אשר ישפיע על כלל המשתמשים, וטוענת שאין בתשלום הפיצויים הודאה באשמה. לעומתה קבעה ה-FCC, רשות התקשורת האמריקאית, כי קומקאסט הפרה את עקרונות ניטרליות הרשת, והיא דרשה ממנה כבר בנובמבר 2008 להפסיק לאלתר את חסימת שיתוף הקבצים. בתגובה, הודיעה קומקאסט כי היא מערערת על החלטת ה-FCC, ובנוסף תגביל את חבילות הגלישה ללקוחות אשר מנצלים רוחב פס גדול מדי, ללא קשר לאופי השימוש.