$
אייפוניסט

חמש אפליקציות אייפון לבלוגרים ובעלי אתרים

לכתוב פוסטים ולאשר תגובות, להתעדכן בסטטיסטיקות של Google Analytics, Feedburner וטוויטר, ולקבל התראות כשהאתר קורס. חמישה יישומי אייפון לפרו-בלוגרים

שי ענבל 18:0317.12.09

 

כל המדריכים, החדשות, האפליקציות והטיפים - ערוץ אייפוניסט ב"טכנולוגי": iphonist.calcalist.co.il - יש גם פייסבוק וטוויטר

 

1. אפליקציות לוורדפרס, לייבג'ורנל ו-Blogger

 

אם הבלוג שלכם מתאחסן בשירות נפוץ, רוב הסיכויים שקיימת עבורו אפליקציה שתאפשר להמשיך לנהל אותו מכל מקום.

 

וורדפרס

 

האפליקציה המעודכנת של וורדפרס לאייפון, הנקראת Wordpress 2, מאפשרת כתיבה, עריכה ופרסום פוסטים בכל אתר שמבוסס על פלטפורמת הבלוגים הפתוחה. ניתן גם להעלות תמונות לפוסט, לאשר ולמחוק תגובות, ליצור עמודים חדשים, טיוטות לפוסטים ועוד. Wordpress תומכת בבלוגים עם גרסת וורדפרס 2.7 ומעלה, ואפשר לנהל כמה בלוגים במקביל.

 

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Wordpress 2)

 

Blogger  

 

BlogPressLite הוא יישום חינמי ופשוט המאפשר לנהל בקלות בלוג בפלטפורמת Blogger של גוגל (הקרויה גם Blogspot). אפשר להעלות תמונות (יש לפתוח חשבון בפיקאסה), לכתוב לטיוטות ולפרסם פוסטים. אין מגבלה על כמות הבלוגים שניתן לקשר לשירות.

 

מחיר: חינם. הגרסה המלאה של האפליקציה, BlogPress, מאפשרת להתממשק עם חשבונות משירותי בלוגים נוספים, ביניהם וורדפרס, MSN Live Spaces, פליקר ולייבג'ורנל. עלותה היא 2.99 דולר

 

(להורדת BlogPressLite)

 

לייבג'ורנל

 

LiveJournal.app היא האפליקציה הרשמית והחינמית של שירות הבלוגים הקטן והאינטימי. אפשר ליצור ולפרסם באמצעותה פוסטים ביומן, לכתוב הודעות בקהילות שלכם ולדבר בצ'אט עם החברים באתר. האפליקציה אמנם בסיסית ביותר, אבל היא עדיין כלי עזר שימושי עבור משתמשי השירות. גם העלות אטרקטיבית.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת LiveJournal.app)

 

2. מבט מהיר לחיזוק האגו הפרו-בלוגרי

 

Ego Ego
Ego מאפשרת לדעת במבט מהיר את מצבכם ברשתות חברתיות וכלי מדידת תעבורה שונים. כל שיש לעשות הוא להקליד את פרטי החשבון ו-Widget מיוחד יתווסף לאפליקציה. כל ווידג'ט מציג את המספר, אשר משמעותו משתנה משירות לשירות: בטוויטר יוצגו מספר העוקבים, ב-Google Analytics מספר הכניסות לאותו יום, שבוע או חודש, ב-Feedburner יופיע מספר המנויים וכך הלאה. האפליקציה אינה מוגבלת במספר הווידג'טים, ואפשר להוסיף, למשל, את כל חשבונות הטוויטר שלכם, במידה וקיים יותר מאחד.

 

כרגע ישנה תמיכה במספר שירותים מצומצם: טוויטר, Vimeo, FeedBurner ו-Google Analytics הם העיקריים שבהם. מפתח Ego מציין בדף האפליקציה באפסטור כי היא בנויה על תשתית גמישה, ואתרים נוספים צפויים להתווסף בקרוב. הניחוש שלנו הוא דפי פייסבוק ויוטיוב.

 

מחיר: 1.99 דולר

 

(להורדת Ego)

 

3. לצפות מהאייפון בכל הסטטיסטיקות של הבלוג

 

אם הנתונים ש-Ego מראה לא מספקים, ואתם מעוניינים לצפות בסטטיסטיקות המפורטות של הבלוג או האתר גם כשאתם לא ליד מחשב, קיימים פתרונות עבור שני שירותים מובילים.

 

Google Analytics

 

Analytics App Analytics App צילום מסך

Analytics App אינו יישום זול, אולם הוא המקיף והמוצלח ביותר מסוגו עבור שירות מדידת התעבורה הפופולרי של גוגל. ניתן באמצעותו לחבר כל חשבון, וישר להתחיל לצפות בכל נתוני הכניסות: החל מכמות היוניקים, דרך הזמן הממוצע בו מבלה כל גולש באתר וכלה בסטטיסטיקה של המקומות מהם הגיע לפוסט מסוים. לא יהיה מוגזם לומר ש-Analytics App מכסה את כל הפונקציות שקיימות בכניסה לאתר Google Analytics עצמו. באמצעות האפליקציה תוכלו לא רק לדעת את כמות הכניסות, אלא לנתח כל אחת מהן עד לרמת האטום.

 

מחיר: 5.99 דולר

 

(להורדת Analytics App)

 

Feedburner

 

אם חשקה נפשכם בקבלת גרף המאפשר ניתוח של כמות הנרשמים והצפיות ב-RSS לאורך זמן, Stat Fever היא הבחירה הטובה ביותר. האפליקציה תומכת בהוספת מספר בלתי מוגבל של חשבונות FeedBruner, מתן גרף מפורט לאורך היום, השבוע, החודש ועוד. קל לעקוב באמצעותה אחר נרשמים חדשים בתקופות זמן שונות ולדעת את כמות המנויים המצטרפים והנוטשים לפי יום ושעה.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת Stat Fever)

 

4. לצפות בסטטיסטיקה של לינקים מטוויטר

 

HootSuite HootSuite צילום מסך
Hootsuite הוא יישום רשת המאפשר לנהל ממקום אחד מספר חשבונות בלתי מוגבל של טוויטר, פייסבוק ו-Linkedin, ליצור לשוניות מותאמות אישית ולעקוב אחר סטטיסטיקה של קישורים שמתפרסמים באמצעותו (דומיין קיצור הכתובות הוא ow.ly).

 

האפליקציה של Hootsuite, אשר הושקה בשבוע שעבר, אינה מביאה את כל היכולות של השירות לאייפון, אלא רק את אלו של טוויטר. אף על פי כן, זוהי אחת מאפליקציות הטוויטר הטובות ביותר שישנן.

 

במקביל לניהול של כמה חשבונות טוויטר במקביל וציוץ מכולם או חלקם בו זמנית, האפליקציה מאפשרת לנהל רשימות ולעקוב אחר גרף הקליקים על קישורים המפורסמים באמצעותה. את הגרף ניתן לראות מתוך האפליקציה עצמה - כלי שימושי ביותר לפרו-בלוגרים המפרסמים את תכניהם בטוויטר. זהו פיצ'ר ייחודי ל-HootSuite, אשר אינו קיים כיום בשום אפליקציית טוויטר אחרת - גם לא ב-Tweetie המלוטשת ועמוסת השבחים, התומכת ב-bit.ly.

 

מחיר: 1.99 דולר

 

(להורדת HootSuite)

 

5. להיות הראשונים לדעת כשהאתר נופל

 

Are My Sites Up הוא שירות המיועד למנהלי אתרים, החל מבלוגרים עצמאיים, דרך מהנדסי תוכנה וכלה באנשי סיסטם לסוגיהם - ששולח התראות במייל וב-SMS כאשר האתר שלהם נופל. זאת, על מנת שיוכלו להרים טלפון אל אחראי השרתים שיפתור את הבעיה באופן מיידי, במקום שיתוודעו לכך דרך מבקרים מזדמנים או גרוע מכך, הבוס. ניתן לעקוב אחר למעלה מ-25 אתרים במקביל.

 

הפיצ'ר השימושי של Are My Sites Up הוא כמובן הודעות ה-SMS הנשלחות לטלפונים ניידים שמקושרים לחשבון. כל הודעה כזו כרוכה בעלות כספית ניכרת, שעשויה להצטבר לסכום משמעותי לאורך זמן.

 

לצורך זה הוציאה החברה אפליקציית אייפון מעולה, המאפשרת להתחבר לחשבון בשירות ולקבל התראה לאייפון כל פעם שקיימת בעיה באחד האתרים המקושרים אליו. ההתראות נשלחות בטכנולוגיית ה-Push Notifications של אפל, ופועלות גם כשהיישום לא רץ.

 

השירות מכיל מספר אפשרויות מינוי, ביניהן גם אופציה להרשמה בחינם.

 

מחיר: גם הגרסה הרגילה וגם גרסת הלייט ניתנות להורדה בחינם. גרסת הלייט מיועדת לחשבון חינמי ואינה כוללת הודעות Push, אלא רק את האפשרות לדעת אם האתר/ים באוויר.

 

(ליצירת חשבון חינמי או רכישת מינוי שנתי לשירות)

 

(להורדת Are My Sites Up)

 

מדריכים נוספים באייפוניסט:

 

Evernote, MobileRSS, ועוד 52 יישומים שימושיים לעדכונים ופרודוקטיביות

 

שבע אפליקציות לעדכוני חדשות באייפון

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

בטל שלח
    לכל התגובות
    x