יו"ר איגוד תעשיית ההייטק: סגירת מפעל אינטל בירושלים תיצור אפקט דומינו בקרב שאר החברות
אהרון מנקובסקי מתייצב לצד אינטל ישראל, ובמכתב חריף לראש הממשלה ולשר התמ"ת, כותב כי "הפוליטיקאים צריכים להתייצב לצד העובדים ולטובת המשק הישראלי"
15:4925.11.09
"סגירת מפעל אינטל בירושלים ימנע את פתיחת המפעל או את מרכז המו"פ הבא של החברה בישראל וייצור אפקט דומינו בקרב שאר החברות הרב לאומיות הפועלות כיום בארץ וכאלו השוקלות להיכנס ולפעול בישראל. במידה ותחזית זו תתממש, תהיה זו מכה קשה ביותר לכלכלת ישראל". כך כותב יו"ר איגוד תעשיות ההייטק, אהרון מנקובסקי, במכתב חריף לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר התמ"ת פואד בן-אליעזר, בעקבות מחאת החרדים נגד פתיחת מפעל אינטל בירושלים שאמור לעבוד גם בשבת. זוהי התבטאות רשמית ראשונה של איגוד תעשייתי המביע תמיכה באינטל ישראל.
"ההתקפות על אינטל בירושלים, מהוות סכנה חמורה בשני היבטים עיקריים", כותב מנקבוסקי. "האחד, פגיעה באטרקטיביות הישראלית המגלמת נאורות, סביבת עסקים טובה וכלכלה פתוחה, והשני, האלימות והוונדאליזם עשויים להוביל את הנהלת אינטל העולמית להחליט על סגירת המפעל בירושלים. מהלך שכזה יוביל לפיטורי מאות עובדים המועסקים במפעל ולבחינת אפשרויות העתקת הפעילות למדינות אחרות אשר תיתפשנה כאטרקטיביות יותר".
"כיו"ר איגוד תעשיית ההיי-טק, אני מביע בתוקף את התייצבותה של התעשייה כולה לימינה של אינטל ונגד האלימות החרדית בירושלים. אני קורא לכם לפעול באופן פומבי ולהיאבק על הזכות לפתח ולייצר תעשיית היי-טק משגשגת בישראל"
אחד מאנשי ההייטק היחידים שהתבטאו בגלוי היה יזהר שי, שותף בקרן ההון סיכון קיינן. בשיחה עם 'כלכליסט' הביע שי אמון במאבקה של אינטל: "המלחמה נגד אינטל עלולה להצליח. זוהי חברה עם מטרות עסקיות ברורות. היא לא נמצאת כאן כדי לעשות טובה למישהו אלא כי הצלחנו ליצור בישראל סביבת עבודה נוחה ואטרקטיבית יחסית למדינות רבות אחרות שישמחו לקלוט חברה כמו אינטל אצלן. ראשי ממשלות ישראל, שרים ופוליטיקאים מסתובבים בעולם ומנופפים בגאווה בעובדת היותה של אינטל מעסיק גדול ומשמעותי בהייטק הישראלי. אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. ההתקפה הנוכחית נגד אינטל בירושלים, אם תצליח, תשאיר אלפי עובדים מובטלים מאחוריה ונזק עצום להייטק הישראלי, לכלכלה הישראלית ולתדמית המדינה".
לגבי מאבקו של ארגון ה'עדה החרדית' אמר שי כי "צריך לעצור את הוונדאליזם בירושלים. התוקפים פורעי החוק צריכים להיות מטופלים על פי חוק. צריך לחזור אל הסטטוס קוו שהיה קיים בירושלים לגבי אינטל במשך 22 שנים עד לשנה שעברה. הפוליטיקאים צריכים להתייצב לטובת העובדים ולטובת המשק הישראלי. במקרה הזה אין הבדל בין המעסיקים לבין העובדים. האינטרס הוא משותף לכולם, פרט למי שמנסה לתפוס טרמפ פוליטי על הפרשה הזו".