מי צריך נטבוקים
סדרת מעבדים חדשה לסמארטפונים מטשטשת את הגבול בינם לבין המחשבים הניידים הקלים
חברת Qualcomm הכריזה על ערכות שבבים חדשות לסמארטפונים, שלראשונה חוצות את רף הג'יגה־הרץ. זה אולי נשמע מסעיר בערך כמו לצפות בתהליך סריקת קבצים באנטי־וירוס, אך למעשה מדובר בצעד משמעותי בתחום החומרה לסלולריים. החשיבות של ההכרזה תבוא לידי ביטוי בשנה הבאה, כאשר הדגמים בסדרת MSM7×30 החדשה ישולבו בטלפונים של סמסונג, HTC ויצרניות אחרות (למעט האייפון של אפל), ויטשטשו עוד יותר את הגבול בין נטבוק לבין טלפון חכם.
ערכת השבבים העתידית מבוססת על מעבדים הפועלים במהירות שעון של 800 מגה־הרץ עד 1 ג'יגה־הרץ — קצב שלא ניתן למצוא באף אחד מהטלפונים החכמים שיצאו לאחרונה לשוק, לרבות המתקדמים שבהם. רק לשם השוואה, המעבד שעליו מבוסס ה־Eee 4G של Asus פועל במהירות 900 מגה־הרץ ודגם ה־Mini Note FU351 של HP מבוסס על מעבד 1.2 ג'יגה־הרץ - פערי ביצועים שערכת שבבים כמו של Qualcomm ומערכת הפעלה מתאימה יעלימו כמעט לחלוטין.
נכון שכדי למצות את מלוא יכולות המעבד יש צורך בתמיכה נוספת, הן מהחומרה והן מהתוכנה, ובקוואלקום מודעים לכך. ערכת השבבים שלהם שמה דגש על נקודות התורפה של הסמארטפונים של ימינו ומבטיחה לספק וידיאו בהפרדה גבוהה, גרפיקה דו ותלת־ממדית איכותית יותר ומצלמות באיכות 12 מגה־פיקסל. כל זאת בהתבסס על חיי סוללה ארוכים יותר וצריכת אנרגיה נמוכה.
בשלב זה עדיין מוקדם להספיד את הנטבוקים כלא יותר מטרנד חולף. עם זאת, בהחלט ייתכן שבעוד שנה תיעלם החוליה המקשרת הזו אל תהום הנשייה של ההיסטוריה הטכנולוגית, וכפי שרמז סטיב ג'ובס, יתברר שמדובר בגאדג'ט מיותר לחלוטין.