קרן הביוטק הממשלתית תשקיע רק בחברות המאוגדות לפי החוק הישראלי
המדען הראשי במשרד התמ"ת פרסם את תנאי המכרז לקרן מדעי החיים הממשלתית. הממשלה תקצה 80 מיליון דולר, ומנהלי הקרנות יזכו לדמי ניהול בסך 2%
המדען הראשי פרסם היום (ג') את המכרז הרשמי לקרן מדעי החיים הממשלתית. הקרן, שתנאיה נחשפו ב"כלכליסט" ביוני שנה זו, תנוהל כקרן הון סיכון על פי החוק הישראלי. ממשלת ישראל הקצתה סכום של 80 מיליון דולר לקרן, שעל פי תנאי המכרז יכולה להתפצל למספר קרנות משנה. הממשלה מצפה שהשותפים בקרן יגייסו סכומים אשר יכפילו ואף ישלשו את הסכומים שמקצה הממשלה לקרן.
מנהלי הקרנות ייבחרו מתוך שורה של מנהלים אשר יגישו את מועמדותם בשלב מקדמי, שבו תיבחן התאמתם לדרישות הקרן. בשלב השני ייבחרו המועמדים המתאימים למכרז, ואלה שייבחרו יזכו לדמי ניהול של 2% מסך הקרן.
על פי המסמך המפורסם יש בישראל 160 חברות שעוסקות במחקר ופיתוח בתחום הביוטכנולוגיה. להערכת משרדי האוצר והתמ"ת, ישראל עדיין לא הגיעה למיצוי הפוטנציאל הקיים בתחום בגלל חוסר יכולתה להביא פיתוחים לשלב המסחרי, בצד בחירתם של מדענים וחוקרים רבים לעבוד בחו"ל והמספר הנמוך של עובדים בכל חברה.
לנוכח כל נתונים אלו החליטה הממשלה לתת עדיפות להשקעות בתחום. על פי המסמך, הקרן תחויב להשקיע לפחות 100 מיליון דולר בתחום מדעי החיים, כך שחלקה של הממשלה יעמוד על כ-24 מיליון דולר. מעבר לסכום תוכל הקרן להשקיע בחברות מתחומים אחרים. הקרן תוכל להשקיע רק בחברות ישראליות, שמאוגדות על פי החוק הישראלי. דרישה זו עלולה להקשות על חברות ישראליות רבות שבחרו להתאגד תחת החוקים האמריקאיים, בעיקר בדלוואר.