סיכום חדשות האייפון: מבול אפליקציות ישראליות חדשות
תוכנת ניווט של איתוראן; יישום של אתר Rest למציאת מסעדות בסביבה; אפליקציה לאתר מאקו בדרך, וגם: יישום וולפראם אלפא מושק במחיר מוגזם. כל מה שקרה השבוע בעולם האייפון
כל החדשות, כל המדריכים, כל הטיפים. אייפוניסט עכשיו גם בפייסבוק
האפסטור נצבע בכחול לבן
השבוע התברר כי לא פחות משלוש אפליקציות עבריות הושקו או בדרכן לאפסטור. מספר חסר תקדים במונחים ישראליים. זהו ההמשך למגמה ההולכת וגדלה אשר סופה הוא הוצאת האפסטור הישראלי ממצב השיממון בו הוא נמצא.
1. יישום לאיתור מסעדות לפי מיקום
אתר Rest.co.il השיק היום (חמישי) אפליקציה לאייפון הניתנת להורדה בחינם. היישום מוצלח מאוד, וניתן לבצע באמצעותו כמעט את כל הפעולות שבאתר: חיפוש מסעדה לפי שם וסוג, איתור לפי אזור ועיר בארץ וסינון לפי כשרות המסעדה. האפליקציה גם מכילה פיצ'ר שימושי ביותר: מציאת מסעדה לפי המיקום הנוכחי, באמצעות ה-GPS באייפון.
היישום פותח על ידי חברת iNFOCell, אשר יצרה גם את שתי האפליקציות האחרות של קבוצת דפי זהב: אתר זאפ ואתר דפי זהב. מתוך השלוש, זו של רסט היא ללא ספק המוצלחת ביותר.
2. תוכנת ניווט של איתוראן לאייפון
יישום נוסף אשר הגיע השבוע לאפסטור הוא תוכנה של חברת איתוראן, הקרויה Ituran GPS Israel. האפליקציה מאפשרת לנווט בארץ ישראל מהאייפון ברמת פירוט גבוהה מאוד ולמעשה להחליף את מכשיר ה-GPS הייעודי. היישום כולל אפשרות לניווט Turn-by-Turn, היסטוריית יעדים, שמירת כתובת במועדפים ותכונה נוספת - הצגת נקודות עניין במפה, כולל גישה לכרטיס מלא של העסק, ביקורת מערכת "מפה" ועוד. יש לציין שהאפליקציה מורידה את כל המידע למכשיר ואינה דורשת חיבור לרשת כדי לעבוד. נותר רק לקוות שהיא תעודכן באופן שוטף.
היישום נראה מרשים ביותר, ואין ספק כי הושקעו בו מחשבה ומשאבים רבים. המחיר שלו, 95 דולר, עשוי להיות מרתיע עבור משתמשים רבים - במיוחד כאשר קיימת האלטרנטיבה החינמית, Waze. אולם כל מי שמתבונן בתוכנות ניווט אחרות לאייפון יוכל לראות שלעומת אפליקציות GPS כמו TomTom ו-iGo, המחיר של Ituran GPS Israel הוא סטנדרטי למדי (גם אם השטח הגאוגרפי שהיא מכסה קטן משמעותית לעומתן). כמו כן, בעייתי להשוות בין המפות שנוצרו על ידי גולשים לבין המפות האמינות והמדויקות של חברת "מפה".
3. בקרוב: אפליקציה של אתר מאקו
ואחרון חביב: למדור נודע כי אתר מאקו גם מפתח אפליקציה, אשר נמצאת בשלבי אישור מתקדמים מול אפל. האפליקציה תינתן להורדה בחינם ותאפשר להתעדכן בכתבות האחרונות באתר, כמו גם לצפות בתכני וידיאו מתוך הכתבות עצמן - מהלך מעניין ומבורך ביותר. עם זאת, היישום לא יאפשר צפיה בפרקי הסדרות של "קשת", וזאת בניגוד לאתר האינטרנט. האפליקציה מפותחת על ידי בית התוכנה ריל קומרס וצפויה להיות זמינה בשבועות הקרובים.
שינוי בחוקי האפסטור: רכישות מתוך אפליקציות גם ליישומים חינמיים
אפל ביצעה השבוע שינוי קטן אך משמעותי בנוגע לרכישות מתוך אפליקציות (In-App Purchases). עד כה, ניתן היה לאפשר רכישות כאלו, אשר עשויות לכלול דמי מנוי, קניית שירים ועוד - רק עבור אפליקציות בתשלום. החל מסוף השבוע אפל הודיעה למתכנתים כי ניתן לאפשר רכישות מתוך אפליקציות גם ליישומים חינמיים. לכאורה מדובר בצעד פעוט, אולם למעשה הוא פותר בעיות די נפוצות הקשורות הקשורות לגרסאות "לייט" ו"פרו" באפסטור. למשל: במקום שמשחק מסוים יהיה בעל גרסה מוגבלת וגרסה מלאה, הוא יופיע כתוכנה אחת בחינם, ומתוכה יהיה ניתן לרכוש את המשחק המלא ולגשת לשלבים נוספים. עוד דוגמה: כיום קשה מאוד להעביר מידע בין אפליקציות, ולאחר רכישה של גרסת "פרו" על המשתמש ליצור את כל המידע שלו מחדש באפליקציה המלאה. מעכשיו לאחר התשלום ניתן יהיה להמשיך להשתמש באותו יישום בדיוק ולא לאבד את המידע.
המהלך של אפל ראוי בהחלט, ומאפשר חופש פעולה רב יותר למתכנתים, אשר יוכלו ליצור אפליקציות חינמית שמתוכן ניתן לרכוש גרסה מלאה שלהן, כמו גם שירותים נוספים, מינויים תקופתיים ועוד. עניין זה אף צפוי לצמצם משמעותית את מספר התוכנות באפסטור ולהקל על מציאה של אפליקציות, במקום להתעכב על יישומים כפולים.
וולפראם אלפא השיקה אפליקציה מדהימה. המחיר: 50 דולר
האפליקציה עוררה תגובות רבות ברשת, בעיקר שליליות, המתמקדות במחיר הגבוה שלה: 50 דולר. בוולפראם אלפא טוענים כי האפליקציה מיועדת למעשה להחליף את הדבר האמיתי - מחשבון מדעי שמחירו יכול להגיע ללמעלה ממאה דולר. זהו פחות או יותר אותו טיעון בו משתמשים מפתחי אפליקציות הניווט על פי GPS לאייפון. עם זאת, בניגוד אליהן, יישום וולפראם אלפא באייפון דורש חיבור לאינטרנט כדי לשלוף מהאתר את המידע - נתון שהיה צריך להוזיל את מחירו בכמה דולרים.
עם זאת, חשוב מאוד לציין שאין שום סיבה שמשחקים או תוכנות שהושקעו משאבים רבים בפיתוחם יעלו דולר אחד לכל היותר. האפסטור יצר מצב משונה: בגלל המהירות והקלות שבהורדה ותשלום עבור תוכנות שטותיות, כל אפליקציה שעולה יותר מ-2 דולר זוכה לקיתונות של ביקורת על המחיר השערורייתי. אנשים שוכחים שמאחורי כל מוצר יש גם אנשים שצריכים להתפרנס ממנו.
ועוד דברים שקרו השבוע:
נוקיה תובעת את אפל, בטענה כי האייפון מפר עשרה פטנטים רשומים שלה. לטענתה, כל הדגמים ששווקו מאז 2007 מפרים את הפטנטים. הסיבה לעיתוי המאוחר לא צוינה בכתב התביעה.
אפל תבחן הקמת מעבדת תיקונים לאייפון בהתאם להיענות השוק הישראלי - דבר שעשוי לקחת חודשים רבים. עד שזה יקרה, חברות הסלולר ייאלצו לספוג את עלויות הייבוא והמכס, הכרוכות בשליחת מכשירים למעבדות התיקון של אפל בחו"ל.
מפעילת התקשורת ורייזון החלה השבוע בקמפיין אגרסיבי במיוחד, כחלק מהשקת Droid, מכשיר האנדרואיד החדש מבית מוטורולה, שפותח בשיתוף עם גוגל. הקמפיין כולל תקיפה ישירה על האייפון, בדמות סרטון החוזר על הביטוי iDon't - רמז למכשיר של אפל. הסרטון מציין את מגרעותיו של האייפון, ביניהן חוסר יכולת להריץ משימות במקביל, היעדר מקלדת "אמיתית", התאמה אישית ועוד. הפרסומת מסתיימת בביטוי Droid Does ומציבה את הדרואיד כמתחרה ישיר לאייפון. נחיה ונראה.
(חזרה למדור אייפוניסט - iphonist.calcalist.co.il)
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)