$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: המאבק העממי נמשך

המתנגדים למאגר הביומטרי חוזרים לפעילות לקראת העלאת החוק להצבעה בקריאה שנייה ושלישית בשבוע הבא, שר המידע הסיני מבקר בישראל ונאלץ להשיב לשאלות קשות, ושבוע סוער בשוק הספרים האלקטרוניים

רוני שני 10:1823.10.09

מחדשים את המאבק

 

בשבוע הבא צפויה מליאת הכנסת להצביע בקריאה שנייה ושלישית על חוק המאגר הביומטרי, והמתנגדים שבים לפעילות; הם שלחו לכל חברי הכנסת את נוסח החוק בעטיפה מעוצבת ברוח הספר 1984 של ג'ורג' אורוול, חלקם עמדו מול ביתו של מקדם החוק, השר מאיר שטרית, כדי להביע "התנגדות עממית". אחרים מפעילים בלוג פיקטיבי תחת שמו.

 

אחרי שבזק הציגה את רשת ה-NGN המהירה שלה, הגיע תורה של HOT להכריז על UFI - רשת במהירות של עד 100 מגה-ביט לשנייה. מידע נוסף תמצאו באתר הייעודי שפתחה חברת הכבלים.

 

שר המידע הסיני וונג צ'ן ביקר השבוע בישראל, לרגל השקתה התמוהה של מהדורה עברית ל"רדיו הבינלאומי של סין (CRI)". מנכ"ל משרד התקשורת אמנם יצא מגדרו ושיבח את הממשל הסיני, אבל כתבי הטכנולוגיה דווקא עשו את העבודה והציגו לנציגים הסינים שאלות לא נעימות.

שר המידע הסיני וונג צ'ן. כתבי הטכנולוגיה לא הקלו עליו שר המידע הסיני וונג צ'ן. כתבי הטכנולוגיה לא הקלו עליו

 

דו"חות הרבעון: נוקיה מתרסקת, אפל ממריאה

 

המשבר הכלכלי אולי נמצא בשלבי סיום, אבל התוצאות הכספיות של נוקיה ברבעון האחרון קשות מתמיד, והיא מדווחת על הפסדים מצטברים של מיליארדי דולרים. אפל, לעומתה, הפתיעה את אלו המכונים מומחים והציגה זינוק ברווחים: 1.67 מיליארד דולר לעומת 1.14 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. את עיקר הגידול אפשר לזקוף לזכות מכירות האייפון (7.4 מיליון מכשירים) והמקים (שלושה מיליון יחידות).

 

יומיים אחר כך השיקה החברה שורה של דגמי מחשבים חדשים וכן עכבר בשם Magic Mouse, שנשלט באמצעות מגע ואינו כולל כפתורים. בארסנל אפשר למצוא שני iMac משופרים ובעלי מסך גדול יותר, Macbook משודרג, שני דגמי Mac Mini ואפילו שלט רחוק בעיצוב חדש. ג'ונתן אייב, המעצב הנערץ של החברה, מדבר על ה-iMac החדש, שמצויד במסך LED בגודל 27 אינץ'; וגם בניו יורק טיימס וגם ב-Fast Company מנסים לנחש אם אפל נכנסת לעולם הטלוויזיות. בבבלוג גיזמודו כבר הספיקו לבחון את העכבר ולהתעלף מהתרגשות.

 

בשורות גם למעריצי אפל הישראליים: היבואנית, איידיגיטל, תעניק שירות הולם גם לבעלי מקים שנרכשו בחו"ל, והמקיסט הוותיק זיו קיטארו השיק פודקאסט חדש במיוחד עבורם.

 

ספרים דיגיטליים: השוק מתעורר

 

שוק הספרים הדיגיטליים, שעד לפני רגע כלל לא היה קיים - רותח: "ארכיון האינטרנט" חשף את BookServer, מיזם מקוון שיאפשר לקנות או לשאול ספרים ויאמץ תקנים פתוחים. גוגל הודיעה כי בעוד כמה חודשים תפתח חנות ספרים מקוונת בשם Google Editions, שתהווה תחרות ישירה באמזון. זו האחרונה מתחרה בחנויות הספרים ומציעה לגולשים המתגוררים בארה"ב לקבל לביתם את המוצר שהזמינו באותו היום.

 

בארנס אנד נובל, ענקית הספרים האמריקאית, מציגה את Nook, מתחרה לקינדל המצויד במערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל. מדובר במכשיר רב פעלים הרבה יותר, אבל ב-All Things D מזכירים שכך היו גם מתחריו הנעלמים של האייפוד.

  

nook של בארנס אנד נובל. רב פעלים nook של בארנס אנד נובל. רב פעלים צילום מסך: youtube.com

 

חוץ מהצרכנים, יש עוד כמה מרוויחים מהפעלתנות: היצרניות הטייוואניות, שאחראיות לכל הקוראים הללו; ואפילו המו"לים והחנויות המקוונות: מנתוניהן של אמזון וסוני עולה כי מספר הספרים הדיגיטליים שרוכשים בעלי הקוראים מתוצרתן גבוה מזה של הקונה/קורא הממוצע.

 

יוזמת הספרייה הדיגיטלית השאפתנית של גוגל ממשיכה לספוג ביקורת מכיוונים שונים, כולל סין.

 

בניו יורק טיימס ביקשו ממדענים להשיב על השאלה האם המוח שלנו מגיב אחרת לחוויית קריאה אלקטרונית (בבלוג Snarkmarket משלימים את החסר עם תובנות משלהם). בבלוג Attempt 101-C מציעים לאוהבי הנייר להתנחם ולזכור שגם הוויניל לא נעלם לגמרי. ואנשי המגזין הספרותי המקוון Books from Finland משוכנעים שספרים אלקטרוניים יהפכו למיינסטרים רק כאשר הם יציעו חוויית שימוש חברתית דומה לזו של האייפוד.

 

בפינצטה

 

ממשלת פינלנד החליטה כי חיבור מהיר לאינטרנט יהווה מעתה זכות אזרח בסיסית, ממש כמו חופש העיסוק, חופש הביטוי ודומיהם.

 

במגזין Seed בוחנים כיצד היכולת של כל אחד לא רק לקרוא ולכתוב, אלא גם לפרסם, תשפיע על החברה.

 

אנשי המגזין המקוון מקסוויני מוציאים עיתון. מודפס.

 

אתר יוטיוב שידר הופעה חיה של U2, שחלקים ממנה זמינים לצפייה בערוץ שמפעילה הלהקה באתר.

 

הסרט התיעודי Home הוא דוגמה מצוינת ליתרונות שמציעה הרשת לקולנוענים. גם בארץ יש מי שמנסה לעשות את זה.

 

עצה מ- 37Signals: אל תנסו להשתלט על נתח שוק של מתחרה - צרו שוק חדש.

 

ראיון עם אן ווג'יטסקי, מייסדת 23andMe ואשתו של סרגיי ברין, ממייסדי גוגל.

 

הבלוגר ג'ייסון קוטקי מצא כתבה עתיקה שעשה אחד, סטוארט ברנד, על Spacewar, אחד ממשחקי הווידאו הראשונים.

 

ה-Smart Set מנתחים ברגישות את הסרטון שבו נראית אנה פרנק.

 

האם Second Life מתעורר לחיים

 

עידו הרטוגזון ממשיל את שדרוג הסלולר להשתלת איבר בגוף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x