המחטים של ננופס הישראלית יופצו בארה"ב
המכון האמריקאי לחקר מחלות מידבקות חתם על הסכם רישוי עם חברת הציוד הרפואי מנס ציונה, המפתחת גם חיסון כנגד שפעת החזירים
המכון לחקר מחלות מדבקות בארה"ב (IDRI) חתם על הסכם רישוי של טכנולוגיית המיקרו מחטים של ננופס, המשמשת להעברת חיסונים לתוך שכבת העור כנגד מחלות זיהומיות גלובליות כגון שחפת, איידס ומלריה. ננופס תקבל תשלום עבור המיקרו-מחטים, כמו גם תמלוגים.
העסקה מגלמת פוטנציאל
המכון לחקר מחלות זיהומיות שבסיאטל מקדיש עצמו לפיתוח מוצרים חדשניים לאיתור, טיפול ומניעה של מחלות זיהומיות באוכלוסיות עניות, ומקבל את עיקר מימונו מקרן ביל ומלינדה גייטס, ארגון הבריאות העולמי ותאגיד התרופות איליי לילי.
בשבוע שעבר הכריזה חברת הציוד הרפואי מנס-ציונה ננופס (NanoPass) על השקת מחט מיקרוסקופית שמחדירה תרופה נגד שפעת עונתית אל תוך העור. כעת מעוניינים בחברה להוציא לשוק מוצר דומה המאפשר הזרקת חיסון לשפעת החזירים, ולזרז את הוצאתו לשוק כבר בחורף הקרוב. ננופס נמצאת בעיצומם של ניסויים קליניים עם אחת מחברות התרופות הגדולות בעולם, המשווקות חיסון נגד שפעת החזירים, ולאחרונה קיבלה את אישור האיחוד האירופי (CE) לשיווק המחט המיקרוסקופית אל תוך העור. החברה מתעתדת להשלים את הניסויים הקליניים לשיווק התקן המחט והתרופה כנגד שפעת בארה"ב ולקבל את רשיון רשות המזון והתרופות האמריקאי לקראת סוף 2010, אך ייתכן ומוצר הרלוונטי לשפעת החזירים ייצא כבר בתחילת השנה.
"החדרת תרופה נגד שפעת לשטח העור נחשבת לא רק ידידותית יותר ופחות כואבת מהחדרת מחט לרקמת השריר, אלא גם יעילה יותר, בגלל שהיא מפעילה את המערכת החיסונית באותה יעילות בחמישית מכמות התרופה." אומר ל'כלכליסט' ד"ר יותם לוין, "משמעות הדבר היא שבאותה כמות של תרופה תוכל לחסן מספר גדול הרבה יותר של אנשים."
בננופס הושקעו עד כה כ 10 מיליון דולר על ידי עופר הייטק, קרן השקעות הטכנולוגיה של משפחת עופר וקרן הפרייבט אקוויטי די-פרטנרס של קבוצת ויולה. במרכז החברה בנס-ציונה מועסקים 8 עובדים. את החברה הקים ד"ר שוקי ישורון, לאחר שפיתח מחט מיקרוסקופית עשויה סיליקון באורך של כחצי מילימטר וכ-60 מיקרון, כעובי השערה. החברה הודיעה כי המחטים שפיתחה הוכחו בניסויים ראשוניים כיעילים לא רק בהחדרת תרופה נגד שפעת, אלא גם בהחדרת אינסולין לטיפול בסכרת, וכן בלידוקאין המשמש להרדמה מקומית.
בישראל חברות נוספות המפתחות התקן להחדרת תרופות דרך העור, בהם טרנספארמה וננוסייט, אך נכון להיום, ננופס היא היחידה שתוכל לשווק בקרוב חיסון כנגד שפעת החזירים.