אוגרת חשמל ליום סגריר
Enstorage מפתחת סוללות שישמשו את חברות החשמל בעולם לאגירת אנרגיה בשעות לא מנוצלות
Enstorage
מוצר מרכזי: תאי דלק לאגירת אנרגיה
שנת הקמה:
2007מייסדים: פרופ' עמנואל פלד, ד"ר ארנון בלום וערן ירקוני
מספר עובדים: 30
גיוסים עד כה: 2 מיליון דולר
משקיעים בולטים: הקרנות קיינן, גריילוק, חברת סימנס ואוניברסיטת תל־אביב
אחת הצרות הגדולות של כל חברת חשמל היא צריכה לא סדירה של חשמל. קחו לדוגמה את היום הלוהט או הקר בשנה, שבו כולנו מפעילים מזגנים. חברות חשמל וממשלות בעולם משקיעות מיליארדים להקמת תחנות כוח שיפעלו רק באותן שעות שיא, שביתר הזמן אינן פעילות. את הבזבוז הזה ניתן היה לחסוך לו רק היה קיים פתרון אחסון אמיתי לאנרגיה, שיאפשר לאגור בו חשמל בשעות רגילות ולעשות בו שימוש בשעות העומס.
חברת אנסטורג' הישראלית צועדת בצעדי ענק בדרך להיות החברה הראשונה שתספק מעין סוללות שישמשו את חברות החשמל בעולם לאגירת אנרגיה בשעות לא מנוצלות, שוק המוערך כיום ב־7 מיליארד דולר.
החברה מתבססת במידה רבה על עבודתם של פרופ' עמנואל פלד וצוות חוקרים מאוניברסיטת תל־אביב, ששקדו במשך 15 שנה על פיתוח תא דלק שדופנותיו מחוררים מכל צדדיו, מה שמגדיל את שטח הפנים שלו. התקן שפיתח פלד הצליח לדחוס אנרגיה לצפיפות של 1.3 ואט לכל סנטימטר רבוע, זאת לעומת רבע ואט במוצרים הקיימים.
באותה מידה ניתן יהיה ליצור סוללות זעירות לשימושים אחרים, כגון מקור כוח להתקנים רפואיים בגוף האדם. המוצר נמצא בסיום שלבי הפיתוח המתקדמים, לאחר שכבר הוכחה יכולתו, ובקרוב תפנה אנסטורג' לשיווקו. כשתצא לשוק, עשוי הפתרון שלה להיות יעיל בכ־75% יותר במונחי עלות ותועלת משאר הפתרונות שמציעים כיום תאי הדלק.
ההבטחה: נוסף על מבנים המשתמשים בחשמל רב כמו מפעלי תעשייה או בתי מלון, מתעניינות פוטנציאליות במוצר הן חברות חשמל, פחם וגז. אבל גם טחנות רוח, שיכולות באמצעות הסוללה הנטענת להמשיך ולספק חשמל גם כאשר הרוח אינה נושבת, או תחנות כוח סולאריות שירצו להמשיך ולספק חשמל גם בלילה עשויות בהחלט להתעניין בו.