6 דרכים להרחיב אופקים עם האייפון
להשתמש במאגר המידע של ה-CIA, ללמוד סינית (או כל שפה אחרת), להסתובב עם ואן גוך בכיס ולהוריד את כל ויקיפדיה לאייפון. 6 דרכים להשתמש באייפון כדי ללמוד דברים חדשים
עוד מדריכים, טיפים, יישומים וכלים שווים לאייפון בערוץ אייפוניסט
1. לשמוע הרצאות מרתקות על הדרך
TED, ראשי תיבות של Technology, Entertainment ו-Design, הוא כנס טכנולוגיה וחברה אשר מתקיים כל שנה ומרכז את המרצים הטובים בעולם. ל-TED אתר אינטרנט אשר בו ניתן לגשת לכל ההרצאות בוידאו ואודיו. הוא אינו היחיד בתחומו, אולם הוא היחיד עם יישום לאייפון.
יישום האייפון של TED ניגש לכל התכנים שבאתר ted.com, וניתן באמצעותו גם לבצע חיפוש אחר הרצאה ספציפית. כמו כן אפשר לסמן הרצאות נבחרות לצפיה מאוחרת יותר ולשתפן בקלות עם אחרים באמצעות האי-מייל או הרשת החברתית.
מחיר: חינם
(להורדת TED)
עוד בנושא:
פרויקט החינם: 15 אתרים לאנשים אינטליגנטים
2. ללמוד אוצר מילים במגוון שפות מהאייפון
מכל היישומים ללימוד שפות, אלו של AccelaStudy הם המקיפים מכולם. AccelaStudy היא למעשה סדרת תוכנות המאפשרת ללמוד מגוון שפות, ביניהן צרפתית, ספרדית, טורקית, רומנית, סינית, פולנית, יוונית ועוד, כשבסך הכל ישנן 15. באתר החברה נכתב כי תוכנות בעברית ובערבית יושקו בקרוב.
את הרשימה המלאה של השפות שניתן ללמוד מאנגלית ניתן למצוא כאן. ישנן עשרות תוכנות של AccelaStudy ללמידת השפות הנ"ל, כאשר קיימות אפליקציות שמהן ניתן ללמוד שפות זרות בממשק שאינו אנגלי. לימוד רומנית לדוברי קוריאנית, למשל. כל תוכנה כוללת גרסת חינם וגרסה בתשלום, כשאלו המלמדות שפה שפה מממשק שאינו אנגלי עולות קצת יותר.
כל היישומים בנויים באותה צורה, וניתן באמצעותם ללמוד אוצר מילים רחב בתחומים רבים ולצבור ידע בסיסי בדיבור השפה. אפשר ללמוד את המילים, לבדוק את הידע עם "כרטיסיות" ולשמוע איך להגות בקול כל מילה.
מחיר: חינם, כאשר גרסה מלאה של כל תוכנה, המכילה אוצר מילים רב יותר, עולה 7.99 דולר
(להורדת היישומים בגרסה חינמית: צרפתית, ספרדית, טורקית, רומנית, פולנית, סינית, יוונית)
(להורדת היישומים בגרסה בתשלום: צרפתית, ספרדית, טורקית, רומנית, פולנית, סינית, יוונית)
(לרשימה המלאה של היישומים עם ממשק אנגלי, באפסטור)
3. מוזיאון אומנות שנכנס לכיס
Art צילום מסך
היישום Art מעמיק את הידע בכל מה שקשור באומנות, וכולל למעלה מ-80 אמנים על כל יצירותיהם והביוגרפיה שלהם (באדיבות ויקיפדיה). יש למעלה מ-5,000 יצירות הניתנות להורדה ולצפיה אופליין (לפי בחירה, כדי לא להוריד את כל ה-5,000 ולמלא את הדיסק הקשיח). היישום כולל גם שאלון טריויה על האמנים לזכירת פרטים עליהם ועל יצירותיהם, אפשרות לשליחת תמונה במייל, שמירת יצירה למאגר התמונות (לצורך הצבתה כרקע לאייפון) ועוד.
רשימת האמנים, המכילה ציירים ופסלים רבים ומוכרים מכל התקופות בכל העולם, רק הולכת וגדלה מגרסה לגרסה של התוכנה.
מחיר: 0.99 דולר. קיימת גם גרסה חינמית בשם Art Lite, המכילה 5 אמנים (לאונרדו דה וינצ'י, פיקאסו, פול סזאן, רמברנדט וואן גוך) ו-400 יצירות בלבד
(להורדת Art)
4. להוריד את כל ויקיפדיה לאייפון
דרך היישום Encyclopedia ניתן להוריד את כל אתר ויקיפדיה, על כל הטקסט הנמצא בו (אך ללא תמונות) למכשיר, לצפיה בכל מקום ובכל זמן וללא צורך בחיבור לאינטרנט. האתר כולו שוקל פחות ממה שנהוג לחשוב: כ-2.5 ג'יגה בלבד. התוכנה יקרה למדי ולא מתאימה לכל אחד, אולם עבור רבים היא עשויה להיות שימושית יותר מ-iWiki.
מחיר: 9.99 דולר
5. להשתמש ב-The World Factbook אופליין
The World Factbook '09 צילום מסך
The World Factbook הוא מאגר המידע של ה-CIA, המכיל אינפורמציה מקיפה ביותר על כל ארצות העולם. משום אמינותו, אנשים רבים ברחבי הגלובוס עושים בו שימוש לצרכים לימודיים ועסקיים ולהעשרת הידע הכללי. גם ממשלות רבות בעולם מסתמכות עליו, משום שהוא נבדק ומתעדכן לעיתים קרובות. זו אחת הסיבות העיקריות שמנוע החיפוש וולפראם אלפא משתמש בו לשליפת מידע עדכני על מדינות.
היישום The World Factbook '09, המכיל את הגרסה האחרונה של The World Factbook (וצפוי להתעדכן כל פעם שיוצאת גרסה חדשה) מציג אותה בצורה אינטואיטיבית ונוחה: מפות, היסטוריה, נתונים סטטיסטיים, ממשל, צבא, כלכלה וכל מידע רלוונטי אחר על כ מדינה או חבל ארץ שהוא. היישום לא מצריך חיבור לאינטרנט.
מחיר: 0.99 דולר
(להורדת The World Factbook '09)
6. המדעים המדויקים
אסטרונומיה: היישום Pocket Universe: Virtual Sky Astronomy עשוי להיות שימושי ביותר ללימודי אסטרונומיה. הוא מאפשר לצפות בעשרות כוכבים (כולל מערכת השמש על כל ירחיה), לדעת פרטים על כוכבים לפי דרישה, כמו גם את מצב הירח והכוכבים שבשמי כדור הארץ בכל תאריך. ניתן לדמות באמצעותו טיול בשמיים, לטייל במערכת השמש ואפילו לענות על חידון אשר יבחן את רמת הידע שלכם.
תכונה נוספת ומלהיבה, אשר זמינה רק לבעלי אייפון 3GS, היא היא שימוש במצפן של האייפון, אשר איתו ועם מסך המגע, ניתן לנווט לפי הכוכבים.
מחיר: 2.99 דולר
(להורדת Pocket Universe: Virtual Sky Astronomy)
כימיה: עם התוכנה The Chemical Touch: Lite Edition ניתן לראות את הטבלה המחזורית על מסך האייפון ולצפות בפרטיו של כל יסוד, כולל ייצוג גרפי בכתיב כימי. יש גם גרסה בתשלום, הכוללת טבלה מפורטת יותר, עם נתונים נוספים.
מחיר: חינם
(להורדת The Chemical Touch: Lite Edition)
פיסיקה: עם היישום Physics אפשר לגשת בקלות לנוסחאות והסברים קצרים בנושאים כמו מכניקה, גרביטציה, גלים, אופטיקה, אנרגיה, תנועה ועוד. תלמידים, מורים ופיסיקאים חובבים יכולים להיעזר בו לריענון הזיכרון ובתור מקור מידע אשר זמין בכל עת.
מחיר: 0.99 דולר
(להורדת Physics)
עוד מדריכים לאייפון:
יישומי אייפון לסטודנטים
6 טיפים לניהול הכסף עם האייפון
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)