$
התעשייה

אופטימיות אחרי החגים: בהייטק ובפיננסים מצפים לגיוסים

שני הענפים שספגו את מרבית הפגיעה מהמשבר הכלכלי מראים סימני התאוששות. במגזר הפיננסים מסתפקים כרגע בהגדלת מחלקות השיווק, ובענף ההייטק גיוסי ההון מובילים לחיפוש אחר עובדים

מיקי פלד ואסף גלעד 14:0112.08.09

הביטוי "אחרי החגים" היה רק לפני שנה מילה נרדפת לתחילת גל פיטורים שישטוף את ענפי ההייטק והפיננסים. בקיץ 2009 "אחרי החגים" הוא אות לעלייה בגיוסי כוח האדם של שני הענפים שנפגעו יותר מכל מהמשבר הכלכלי.

 

לפי בדיקה של מנפאואר ישראל, הביקוש לעובדים בענפי הפיננסים גדל ביולי ב־10.8% לעומת יוני, אך עדיין מדובר בירידה של כ־40% בביקוש לעובדים לעומת יולי 2008. "חברות הפיננסים אינן ממהרות לגייס עובדים בכירים, יועצי השקעות וכדומה, כי הן עוד חוות את הטראומה של גל הפיטורים", אומר אהוד כהן, מנכ"ל חברת ההשמה נקודת פתיחה העובדת עם ענף הפיננסים. "עם זאת, רואים התאוששות בעיקר במחלקות השיווק והמכירות של בתי השקעות ומשרות בתחום הבקרה וניהול סיכונים".

 

משה ברמק, סמנכ"ל התפעול של אקסלנס, סבור כי מצב השוק ידרוש עובדים נוספים. "בתי ההשקעות שפיטרו במסות יצטרכו לחזור ולגייס עובדים אם הבורסה תמשיך לעלות ותחזיר את הציבור לשוק ההון", הוא אומר. חיה בורשטיין, מנכ"לית חברת ההשמה דיאלוג, מנסה להיות זהירה יותר וטוענת שאינה רואה התאוששות משמעותית בענף לעת עתה. 

 

 

חוזרים להתמקח

 

גם בענף ההייטק נרשמת אופטימיות. קצב גיוסי ההון לחברות הסטארט־אפ גובר, והאקזיטים מתחילים להתניע שוב. וכך, חברות שהקפיאו את גיוסי העובדים במרבית השנה, החלו לגייס עובדים ספורים כל אחת: אינטל, מארוול, מודו, קומברס, סאנדיסק, נייס וגם אלווריון. חברות סטארט־אפ כמו WeFi, Siklu, Ntrig ו־Green Road, שגייסו מיליונים רבים בשנה האחרונה, מצרפות לשורותיהן עשרות עובדים. במקביל אליהן חברות כמו מלאנוקס, גוגל, טראיינה ובטר פלייס, שהפגינו חוסן כלכלי וגייסו עובדים גם בזמן המשבר, ממשיכות לגייס עובדים גם כיום. "בחודש האחרון רואים בפירוש עלייה בגיוסים במקצועות האינטרנט, ממפתחי אתרים ועד לתוכניתנים. יש גם עלייה בגיוס של מהנדסי תוכנה ומערכות מידע", טוענת בורשטיין.

פול צוקר. החברות שומרות על זהירות פול צוקר. החברות שומרות על זהירות צילום: בועז אופנהיים

 

לפני ארבעה חודשים הכריז מנכ"ל חברת התוכנה טראיינה, גיל מנדלזיס, על כוונתו לגייס עוד 80 עובדים עד סוף השנה. מנהלת משאבי האנוש בחברה מיכל הרשטיין מעידה על ההבדל בהתנהגות של המועמדים אז והיום. "אם בינואר או פברואר מועמדים לעבודה היו חותמים במהירות, היום כבר ניתן להרגיש שהם מרבים לבדוק אופציות נוספות, שואלים הרבה שאלות ובוחנים פעמיים את השכר המוצע להם. יש כאלה שלוקחים את הזמן ולא ממהרים להתחיל כבר היום אלא דוחים את תחילת עבודתם לספטמבר, כדי לבלות עוד קצת עם הילדים. אני מניחה שאחרי החגים התופעה הזו תתגבר".

 

אופטימיות זהירה

 

"קורה כאן מצב מעניין", אומרת פול צוקר, מנכ"לית נישה."מצד אחד, יש אווירה של אופוריה שנובעת מהעליות בבורסה ומהאינדיקטורים הכלכליים בעולם. החברות עצמן מתחילות לטפטף משרות פתוחות, אך זה עדיין רחוק מאוד מלומר שאנו לקראת סיומו של המשבר. אנחנו אמנם מדברים על התאוששות של 10% בגידול במשרות מאז דצמבר 2008, אלא שאותו חודש גם ייצג ירידה של 50% במספר המשרות ביחס לחודש המקביל בשנה שלפניו. אבל גם אם מתקיימים יותר תהליכי גיוס מאשר בחורף, צריך לזכור שהחברות נוקטות זהירות רבה בתהליכי הגיוס, ומספר המועמדים שמקבלים הצעת שכר עדיין אינו משמעותית".

 

צוקר טוענת שהמבחן האמיתי להתאוששות התעשייה יהיה רק לאחר החגים, "אמנם האינדיקטורים מורים על שיפור במצב, אך כפי שציפו פיטורים רבים לאחר הפסח, דבר שבסוף לא קרה, כך אין ערובה שלאחר חגי תשרי נראה גידול משמעותי בגיוסים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x