$
מכשירים ומדריכים

סמסונג גלקסי GT-i7500: האנדרואיד העברי הראשון

הסמסונג גלקסי הוא הסלולרי הראשון בארץ המבוסס על מערכת ההפעלה של גוגל. מתחת למראה הלא-יוקרתי מסתתר מכשיר מעולה עם מערכת הפעלה חסרת גבולות, והוא נראה כמתחרה הולם לאייפון

מתי מריאנסקי 16:3812.08.09

המפגש הראשון עם הגלקסי מאכזב מעט: המראה שלו מעט פלסטיקי וטביעות האצבעות של המשתמש ניכרות עליו כבר אחרי כמה שניות של שימוש. בלוח הקדמי מותקנים שישה כפתורים (על חלקם אייקונים לא ברורים) וכן כפתורי הכיוון. מינימליזם אלגנטי לא תמצאו כאן. ערימת הכפתורים הזו קצת מקשה על ההתמצאות, והתפעול הראשוני של המכשיר דורש תהליך למידה קצר.

 

אחרי שעוברים את מכשולי ההיכרות הראשונים, מגלים שמערכת ההפעלה שבטלפון, אנדרואיד מבית גוגל (בגרסה 1.5), מהנה מאוד לשימוש. מסך המגע הוא מסוג AMOLED ומציג צבעים עזים וחדים. הטלפון זריז ומהיר להגיב.

 

המסך ראשי מחולק לשלושה חלקים (ועוברים ביניהם בתנועת אצבע קלה). על המסך אפשר להניח את האייקונים לכל האפליקציות בכל מקום פנוי, וכך הטלפון משקף את אופי המשתמש - מסודר או מבולגן. בכלל, רוח הקוד החופשי שורה בכל מקום והמערכת מאפשרת מבחר עצום של הגדרות, כולל גישה לכאלו המשמשות מפתחים בלבד. אם אתם מרגישים שחסר משהו תוכלו להתחבר בקלות ל-Android Market (המקבילה הגוגלית לאפסטור של אפל), ולהוריד משם בקלות כל מה שאתם צריכים. המבחר קטן בהרבה מזה של אפל, אבל סביר שתמצאו מענה למבוקשכם.

  

סמסונג גלקסי לצד האייפון. תחליף הולם סמסונג גלקסי לצד האייפון. תחליף הולם צילום: עמית שעל

 

כייאה למערכת הפעלה של גוגל, האנדרואיד מתייחס לכל משפחת ה-Google Apps כמשפחתו שלו, וכולל חיבור מצוין לכולן. אם אתם כמוני, וכל חייכם מנוהלים בשרתים של גוגל, תוכלו בתוך שניות ספורות להקיש את שם המשתמש והסיסמה שלכם והוקוס-פוקוס! כל רשימת אנשי הקשר שלכם, לוח השנה והג'ימייל שלכם מסונכרנים בין הטלפון לענן של גוגל. מצד אחד זה משמח מאוד (בפעם הבאה שהטלפון ייפול לבריכה תוכלו לשחזר את תכולתו בקלות), מהצד השני זה מעורר חששות על אודות הויתורים שאנחנו עושים על הפרטיות שלנו בעידן האינטרנט וכל זה.

 

אצלי המחשבות המשמחות על הסנכרון והגיבוי שמציע הענן ניצחו את הדאגות. אם אתם צריכים להסתנכרן דווקא לשרת Exchange של מיקרוסופט, דאגו גם לכם בסלקום, והתקינו גם את האפשרות הזו. זה קצת פחות נוח אבל עובד. מלבד שם טלפון וכתובת, אפשר גם להוסיף לכל איש קשר את שמו בתוכנת הצ'ט החביבה עליכם (כמו סקייפ או גוגל טוק, ולהתקשר אליו ישר לשם). אפשרות מלבבת נוספת היא הסימון "שלח שיחות ישר לתא הקולי" כדי לנטרל מתקשרים שפחות חביבים עליכם.

 

הדפדפן שבמכשיר הוא הטוב ביותר שראינו אי פעם בתוך טלפון והוא מראה בהצלחה גם דפים של אתרים ישראליים שבדרך כלל עושים בעיות בטלפונים אחרים. הוא עובד היטב גם כשפותחים כמה חלונות, ויש לו אפשרויות מתקדמות מאוד כמו חיפוש טקסט בתוך הדף או Google suggestions כבר בתוך שורת הכתובות (בדומה לדפדפן כרום) ואף תמיכה ב-Google gears. אם היתה כאן אפשרות המולטי-טאץ' של האייפון שמאפשרת להגדיל ולהקטין יותר בזריזות, הדפדפן היה מגיע לשלמות.

 

שליחת הודעות היא עסק קל ופשוט, והטלפון מחבר ביחד את כל הסוגים:SMS, MMS מסנג'רים ואימייל. המקלדת הווירטואלית נראית צפופה מאוד בהתחלה, אך היא עובדת היטב, וגם בעלי אצבעות גדולות יוכלו להתרגל אליה במהירות. בדומה לרוב הטלפונים החדשים של סמסונג היא נותנת Haptic feedback: הטלפון רוטט קלות בכל לחיצה על מקש, מה שנותן משוב מוצלח לגבי הצלחת הפעולה. לחיצה ארוכה על מקשים מסוימים מאפשרת גישה לתווים הנוספים שלהם (למשל "W" יכול להיות גם "2" וגם "@") וכך נחסכת התנועה הלוך-חזור למקלדת הנומרית.

 

הגלקסי עושה שימוש נרחב ב-GPS שלו (שדרך אגב, נראה זריז יחסית לאחרים). ומצרף לכל דבר מידע על המיקום שלכם (Geotag). הגירסה של מפות גוגל מעולה, וכוללת גם גישה ל-Street View השנוי במחלוקת (שמראה תמונה של 360° של המיקום במפה). אפשר גם להתחבר לשירות Latitude שמודיע לאשתך, חברייך, ולכל המעוניין איפה בדיוק אתה מסתובב עכשיו.

 

עכשיו, מסיבה שלא ידועה לנו, אין לגוגל מפה של ישראל (היא קיימת באינטרנט אך לא בסלולר). אם תעברו את הגבול ללבנון או לסוריה תוכלו לראות את כל הרחובות, אבל אם אתם בתל אביב? כלום. שממה. אז כרגע אפשר למחוק את כל הדברים הטובים שכתבנו על המפות. בסלקום מבינים את הבעיה, ומחירו של הגלקסי כולל בתוכו גם מנוי לתוכנת הניווט שלהם, סלקום נוויגייטר.

 

המצלמה היא של 5 מגה-פיקסל, עם פלאש לד ופוקוס אוטומטי. אין בה כל הצעצועים שיש בטלפונים החדשים של סמסונג (זיהוי חיוך, שינוי צבעים וכל אלה), אבל היא עושה את העבודה וקל מאוד לשתף את התמונות והסרטים שצילמתם באימייל, ביוטיוב, בפיקסה, או בכל אפליקציה אחרת שהורדתם (למשל טוויטר). איכות הצילום לא רעה בכלל. הצבעים יפים ורוויים אבל הקצוות חסרי הגדרה. בתנאי חשיכה הפלאש עושה עבודה סבירה, אבל לא מדובר כאן בזרקור. הווידיאו, לעומת זאת די מאכזב: הוא מטושטש ודחוס מדי, ומצולם ברזולוציית CIF בלבד (352x288).

 

אה, כמעט שכחנו. אפשר גם להתקשר לחברים, לדבר איתם ואף לקבל שיחות טלפון.

  

ונו, שואלים כולם, יותר טוב או פחות טוב מהאייפון?

אז ככה. אם עד היום לא קיבלנו אף טלפון שגרם לנו אפילו היסוס קל, הרי שהסמסונג גלקסי הוא מתחרה כבד משקל והתשובה הפעם אינה פשוטה בכלל. כשמשווים תכונה לתכונה הסמסונג מנצח (אבל בשיטה הזאת גם כל נוקיה בינוני ומעלה עובר את האייפון).כל העניין הוא בדרך שבה האייפון עוטף את הכל לחבילה אחת מפתה. זה הכל בהרגשה, וכאן הגלקסי נותן קרב רציני בזכות מערכת ההפעלה שלו.

 

האייפון עדיין יותר זריז ויותר כיפי לתפעול, גם בזכות המולטי-טאץ'. אבל האנדרואיד נותנת הרגשה של קוד פתוח. הרגשה שאפשר וכדאי להציץ מתחת למכסה המנוע ולשחק שם קצת. שאין חוקים. הממשק ממש מזמין אותך להתנסות ולעשות בלאגן.

 

גם חנויות התוכנות של שני הטלפונים משקפות את אותה הגישה: החנות של אפל שמורה היטב, ואפל מעיפה ממנה באכזריות כל דבר שנראה כמאיים על הרווחים שלה, לפעמים בלי לתת סיבה. חלקים נרחבים מהאייפון סגורים מראש בפני המפתחים, וכאשר קבוצות האקרים מצליחות לפרוץ חלק מהקירות, אפל דואגת לסגור אותם בגרסה הבאה שהיא מוציאה. החנות של אנדרואיד, לעומת זאת בכלל נקראת "שוק". אם משוטטים בין הדוכנים אפשר למצוא גם קשקושים וגרוטאות, אבל גם מציאות אמיתיות שאפל לא היתה מכניסה הביתה.

 

אחרי שנה וחצי שבהן הסתובבתי עם אייפון בכיס, הגישה הפתוחה הזאת של האנדרואיד גורמת לי לראשונה לחשוב ברצינות על חציית הקווים.

 

אהבנו:

 

  • טלפון זריז ומהיר
  • מסך מצוין, מצלמה לא רעה
  • מערכת ההפעלה המצוינת של גוגל, עם דפדפן חזק, חיבור מצוין לאינטרנט בכל תחום, וסינכרון טבעי עם אפליקציות גוגל
  • שקע אוזניות 3.5mm סטנדרטי

 

לא אהבנו:

 

  • יכולות וידאו בינוניות
  • עיצוב פלסטיקי, מתמלא בטביעות אצבע
  • יקר
  • להבדיל ממכשירי אנדרואיד אחרים, מערכת ההפעלה לא מתעדכנת דרך האינטרנט, ותיאלצו להשתמש בתוכנה של סמסונג (PC בלבד) כדי לעדכן.

 

גזר דין:

 

אנחנו מורידים את הכובע בפני סלקום וסאני, היבואן, שהצליחו לתרגם לעברית ולהביא לארץ את אחד ממכשירי האנדרואיד המובילים בעולם, עוד לפני שהושק בארה"ב. אם אתם משתמשים כבדים של האפליקציות של גוגל (או באינטרנט באופן כללי), אם אתם אוהבים אייפון אבל שונאים את אפל, המכשיר הזה הוא בדיוק בשבילכם. גם אם אתם לא זה ולא זה, עדיין תמצאו כאן טלפון מעולה שעושה היטב כל מה שתוכלו לרצות מהטלפון שלכם (ועוד כמה דברים שלא חשבתם עליהם).

 

מחיר: הטלפון נמכר בסלקום בלבד, תמורת 105 שקל לחודש. למשלמים מעל 150 שקל על שיחות בחודש יוצע המכשיר ב-65 שקל לחודש, והמדברים מעל 399 שקל בחודש יוכלו לקבלו תמורת 10 שקל בחודש. באתר סלקום יימכר המכשיר תמורת 94.5 שקל בחודש. המחיר כולל גם שימוש בתכנת הנייוט Navigator.

חבילת הגלישה הבסיסית עולה 59 שקל לג'יגה-בייט בודד. סביר מאוד שתצטרכו הרבה יותר מזה.

 

הכתבה פורסמה בבלוג הגאדג'טים mobo

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x