5 יישומי אייפון לסטודנטים
לתרגם מסמכים מאנגלית לעברית, לזכור תמיד מתי צריך להגיש עבודות ומבחני בית, לסרוק מסמכים עם האייפון ולהקליט את המרצה
עוד מדריכים, טיפים, יישומים וכלים שווים לאייפון בערוץ אייפוניסט
1. לשדרג את המחשבון עם וולפראם אלפא
אם המחשבון המובנה באייפון מספיק, אז בסדר. אולם דרוש לכם קצת יותר, השתמשו בוולפראם אלפא. אתר החיפוש הזה, אשר מתמקד במתן תשובות לשאלות ובמציאת מידע, מתהדר במנוע חישוב מרשים, המבוסס על תוכנת Mathematica, ומסוגל להתמודד עם כמעט כל אתגר - במתמטיקה, הנדסה, ביולוגיה ופיסיקה. החל מפיתרון תרגילי חילוק, דרך ציור פונקציות אלגבריות וכלה בחישובי גרביטציה.
כל שצריך לעשות הוא להיכנס לאתר ולהוסיף אותו לעמוד הבית של האייפון, לגישה מהירה בעת הצורך. האתר מכיל גרסת צפיה עבור Mobile Safari, דפדפן האייפון, אשר מופיעה אוטומטית בעת כניסה אליו דרך המכשיר.
עוד על וולפראם אלפא:
תשובה לכל שאלה: הדברים שוולפראם אלפא יודע לעשות. מדריך
ראיון עם קונרד וולפראם, מיוצרי וולפראם אלפא. יש תשובה לגוגל?
"מתמטיקה", הלב של וולפראם אלפא - לא רק למתמטיקאים
2. לנהל את המשימות והמטלות שלכם
אפליקציות לניהול משימות כמו Remember the Milk צוינו כאן כבר בעבר. אולם למי שמעוניין באפליקציה המותאמת במיוחד לסטודנטים, Assignments היא בחירה טובה. אפליקציה זו מאפשרת לנהל את רשימת המטלות והעבודות דרך האייפון. ניתן ליצור מטלה ולכתוב בה את הדד-ליין, שם המקצוע, הערות, רמת החשיבות ועוד. ניתן אף להקליט את המרצה ולצרף את קובץ הקול לרשומה.
בעמוד הבית של האפליקציה ניתן לראות את כל המטלות שהוכנסו לפי מועד ההגשה (היום, "בקרוב", תאריך ספציפי) או לפי המקצוע. Assignments מבטיחה לנקות את הראש כדי שהסטודנט העייף יוכל להתרכז בדבר החשוב באמת: ללמוד.
מחיר: 2.99 דולר.
3. להקליט את המרצה
לא חייבים להוציא כסף על אפליקציה כדי להקליט את מה שאמרו בכיתה. היישום Voice Memos של אפל מאפשר להקליט תזכורות קוליות וקבצי אודיו, לערוך אותן מתוך המכשיר, לתת להן שם, להעביר למחשב באמצעות iTunes ואפילו לשלוח אותן במייל, כקובץ AAC (למקבל ההודעה צריכה להיות מותנת תוכנת iTunes). יש לציין שרק בעלי מכשיר אייפון 3GS, המצויד במיקרופון מובנה, יהיו מסוגלים להשתמש בתוכנה.
הערה: היות והאייפון עדיין לא מאפשר להפעיל יותר מיישום אחד במקביל, קבלת שיחה באמצע הפעלה התוכנה תגרום להפסקת ההקלטה (הקובץ עדיין נשמר), ויהיה צורך להתחיל הקלטה חדשה.
4. לתרגם מהאייפון
עוד אפליקציה שימושית מאוד היא Hebrew/English Translator, אשר כשמה כן היא, מתרגמת כל טקסט אנגלי, ממילה אחת ועד פסקאות שלמות, לעברית - ולהפך. התוכנה הזו למעשה ניגשת ישירות ל-Google Translate ולפיכך לא מהווה חידוש של ממש, אבל היא עדיין מקצרת תהליכים עבור אלו שמעוניינים רק בשתי השפות הללו.
מחיר האפליקציה: חינם
(להורדת Hebrew/English Translator)
ניתן גם לעקוף את המתווך ולגשת ישירות לאתר Google Translate, המותאם לאייפון ולאייפוד טאצ' - ולקבל תרגום בשפות נוספות.
5. לסרוק מסמכים עם האייפון
בלוגר אמריקאי בשם קייל פרסם פוסט המתעד כיצד לבנות מעמד אשר ניתן להניח עליו את האייפון, במדף מתחתיו את המסמך, ולצלם את המסמך בעזרת המצלמה. התוצאה היא מעין מעמד מעץ אשר מאפשר בקלות ובמהירות לצלם מסמכים ישירות באייפון, תוך שמירה על זווית וגודל קבועים ודיוק טוב. אסתטי יותר מלצלם אותם סתם.
באתר הזה ניתן לרכוש מספר מעמדים מוכנים, במחיר הנע מ-15 עד ל-45 דולר. כמו כן ניתן להוריד קובץ גרפיקה (סיומת EPS) המאפשר ליצור מעמד עפ"י סרטוט מוכן של החלקים. כל מה שצריך הוא חתיכת דיקט, מסור והרבה זמן פנוי.
עוד מדריכים לאייפון
6 טיפים לניהול הכסף עם האייפון
10 דרכים להיות פרודוקטיביים יותר עם האייפון
(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)