$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: השבוע הרע של אפל

צנזורת היישומים באפסטור משמשת נגד גוגל, אייפודים מתפוצצים ואפל מטייחת, וגם המעריצים הגדולים נפטרים מהאייפון; ונתונים חדשים על עסקת יאהו-מיקרוסופט מגלים שהיא לא כל כך גרועה ליאהו

רוני שני 10:5607.08.09

אפל נגד גוגל

 

השבוע החולף שייך לאפל; במובן הרע של המילה. אחרי שיצרנית האייפון מנעה ממפתחי יישומי VoIP להציע את מרכולתם באפסטור, החליטה רשות התקשורת האמריקאית לפתוח בחקירה רשמית נגדה ונגד AT&T בחשד לעבירה על חוקי ההגבלים העסקיים. בין היישומים שאפל סירבה להתיר את כניסתן לחנות הקדושה שלה נמצא Google Voice (וכמה שירותים המבוססים עליו), צעד שמלמד כי אפל לוקחת את המלחמה בענקית החיפוש ברצינות רבה.

 

השבוע התבשרנו עוד כי אריק שמידט, מנכ"ל גוגל, מתפטר מדירקטוריון אפל, שהיה חבר בו במשך שלוש שנים, עקב ניגוד אינטרסים. כזכור, גוגל הרעבתנית מתחרה בבייבי של ג'ובס לא רק בתחום הסלולר (עם אנדרואיד) והדפדפנים (עם כרום), אלא תשיק בעתיד גם מערכת הפעלה למחשבים - Google Chrome OS. ב-Business Week מנסים לשרטט את הסיבות למלחמה ואת ההבדלים העקרוניים בין שתי החברות.

הודעת שגיאה באייפון. גם המעריצים נוטשים הודעת שגיאה באייפון. גם המעריצים נוטשים צילום: daveynin cc-by

 

בתוך כך נחשף כי אפל לא מרחמת אפילו על ילדי הגן: אב שנגן האייפוד של בתו כמעט התפוצץ בידיו פנה אל החברה בתלונה. זו נאותה לבסוף לפצותו, אבל התנתה את התשלום בשתיקה מוחלטת מצידו, ולא - תתבע אותו. הוא העדיף לוותר על 162 ליש"ט שהוצעו לו וחשף את הסיפור בעיתון הטיימס. זו אינה הפעם הראשונה שמשתמשים מדווחים על אייפודים לוהטים מדי; למעלה מ-800 תלונות דומות נרשמו בארה"ב.

 

במקביל התגלתה פרצת אבטחה באייפון, ולמרות שהיא תוקנה במהרה, מכלול האירועים הללו מטרידים בלוגרי טכנולוגיה מובילים, אלו שבימים כתיקונם מעריצים כל גאדג'ט עטוי תפוח. כמה מהם, בראשם מייקל ארינגטון ואום מאליק, נטשו את הסלולרי של אפל. ב-Fast Company מציעים עוד שבע סיבות להיפטר מהאייפון, דייב ויינר מכנה את אפל של ג'ובס "אנטי אינטרנט" ואילו אניל דאש מתרה בחברה לזנוח את תרבות הניהול החשאית מאחור מכיוון שזו הפכה בלתי מוסרית. ב-Tech Liberation Front הולכים נגד הזרם, מבקשים מה-FCC לעזוב את השוק במנוחה ומזכירים שאף אחד לא אילץ את עשרות מיליוני בעלי האייפון לרכוש את המכשיר.

 

בבלוג RWW תוהים מה לעזאזל קורה שם, מאחורי החומה הבצורה של האפסטור; אום מאליק מזכיר עוד כמה יישומים תמימים שלא הורשו להיכנס לתחומה; ומפתח פקיסטני תמים למד השבוע על בשרו כי גם כשהיישומים שלך בפנים - הם לא בהכרח יישארו שם לנצח. מאחר שתנאי הקבלה לחנות היישומים של אפל מסתוריים ובלתי עקביים, יש מי שהחליט ליישם את חוכמת ההמונים ולהקים בלוג שירכז את הסיבות לדחיה. אם מיציתם, מיקרוסופט תשמח לארח אתכם: כך ממירים אפליקציות אייפון למערכת ההפעלה שלה, Windows Mobile.

 

ורק באתר הסאטירי The Onion מתייחסים לכל הנושא ברצינות הראויה וחושפים כיצד באמת ייראה האייפון הבא.

 

מיקרוסופט-יאהו

 

ומקופרטינו לרדמונד: מיד לאחר שפורסם דבר העסקה בין מיקרוסופט ליאהו, מיהרו פרשנים ואנליסטים רבים לקטול אותה ולנבא את סופה של יאהו (הנה יוצא דופן, שהיה שקול יותר ונמהר פחות). כעת מסתבר שלא כל הפרטים היו ידועים, וחשיפתם של נתונים נוספים בפני הרשות לניירות ערך בארה"ב, גרמו לבלוג SAI (שמיהר בשבוע שעבר לקבוע שמדובר בדיל נורא עבור יאהו), לתהות מדוע המידע לא פורסם מלכתחילה. ב-Tech Liberation ממשיכים את הקו האנטי-רגולטורי וקוראים לממשל האמריקני לתת גז ולאשר את העיסקה.

 

התמריצים לעסקה, לפחות מצד מיקרוסופט, קשורים לכך שיאהו הוא עדיין פורטל פופולרי להפליא בארה"ב, ומגוון שירותי הרשת שמחזיקה החברה (פליקר, דלישס ואחרים) עשוי לסייע לה ללחום בגוגל. מצד אחד, רבים סבורים שהעסקה לא תסייע לשתיים לכבוש את שוק החיפוש, ולגוגל - השולטת בכ-70% מהשוק - אין בינתיים סיבה לדאגה. מאידך, נתח השוק של בינג, מנוע החיפוש של מיקרוסופט, עולה לאט ובהתמדה. וזה עשוי להיות בדיוק מה שמיקרוסופט צריכה.

 

באתר McSweeney's מגישים תסריט פארודי שמשלב בין יישומים של מיקרוסופט לבין הסדרה "הפמליה". הזוי אבל שווה.

 

וב-Ars Technica מספידים את וורד, מעבד התמלילים הוותיק של ענקית התוכנה, שלא מסוגל לעמוד בתחרות ומאבד מהרלבנטיות שלו בעולם שכולו ענן.

 

בפינצטה

 

סופים הם לפעמים: האם סכסוך עיסקי בין eBay לבין מייסד סקייפ ניקלאס זנסטרום מעמיד בסכנה את המשך פעילותה של תוכנת ה-VoIP הפופולרית? האם מקו נמצא בדרכו לתיקיית ההיסטוריה בדפדפן שלכם? והאם תעשיית המוזיקה גוססת לא רק בגלל הפיראטיות, אלא פשוט משום שהשתנו הזמנים?

 

הספר Code Rush, שעוסק בשחרור הקוד של דפדפן נטסקייפ, זמין להורדה בחינם.

 

מדענים יוצאים נגד מנגנון הפטנטים, שמאפשר להמוני גופים להחזיק בחלקיקי רעיונות ומקשה על החדשנות והמחקר.

 

ובאותו עניין, ב-Fora TV משדרים דיון המוקדש לשאלה כיצד הרשת יכולה לסייע למדע. אחת הדרכים, מציינים הדוברים, היא ויקיפדיה, אבל מחקר חדש קובע שקצב הגידול של האתר שואף לאפס, ומזהיר כי אם הבירוקרטים של האנציקלופדיה החופשית ימשיכו להתנהל כמו קבוצה סגורה במקום כמו קהילה - האתר ייעלם.

 

ובפינת הפסאודו-מדע: מבחן רורשאך מבוסס על הצגת כתמי צבע בפני אדם וניתוח פנים באישיותו על סמך הדימויים שהוא רואה בהם. לאחרונה העלה אחד הגולשים את 10 הציורים הנכללים במבחן לוויקיפדיה, ולצידם, את ה"תשובות" לשאלה מה רואים בהם מרבית האנשים. אף שהציורים הם נחלת הכלל ומותר לפרסמם, קבוצה של פסיכולוגים מתלוננים שהדבר יאפשר למטופלים לשקר במבחן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x